Βραβείο για βίντεο ομάδας του σχολείου μας στον Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» – σχ. έτους 2020-2021

Σήμερα, 9/6/2021 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» για το σχολικό έτος 2020-2021. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο βίντεο.

Στη δημιουργία του καλλιτεχνικού βίντεο με τίτλο “Έστω και διά ολίγα λεπτά ευρέθησαν ελεύθεροι. Μαρσέλ Νατζαρί”, το οποίο απέσπασε ΒΡΑΒΕΙΟ, συμμετείχαν οι μαθητές/τριες-μέλη του Ομίλου Κινηματογράφου του σχολείου Ελισσάβετ Καλογιαννίδου (Β’ Λυκείου), Σπυρίδων Κανταρτζής (Β’ Λυκείου), Χρήστος Κολιοθωμάς (Α’ Λυκείου) και Εμμανουήλ-Γεώργιος Πανσίνης-Καραχάλιος (Α’ Λυκείου). Επιβλέπουσα καθηγήτρια ήταν η Δρ. Ειρήνη Αρναούτη (καθηγήτρια Αγγλικών και υπεύθυνη του Ομίλου Κινηματογράφου). Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Ζάκυνθος, το Νησί των Δικαίων”, συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου Απόστολος Ασκούνης, Μελίνα Μαρίνου και Νικήτας Πετρίδης και επιβλέποντες καθηγητές ήταν οι υπεύθυνοι του Ομίλου Κινηματογράφου του σχολείου κ.κ. Ειρήνη Αρναούτη (καθηγήτρια Αγγλικών) και Γεώργιος Θώδης (φιλόλογος). Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Οι βραβευθείσες και διακριθείσες συμμετοχές θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Στους/ις υπόλοιπους/ες συμμετέχοντες/ουσες στον διαγωνισμό θα αποσταλούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ:

ΤΜ. Β΄ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΔ 2020-21