Συναντήσεις του Ομίλου Κινηματογράφου του σχολείου μας με τον σκηνοθέτη και υπεύθυνο του Πολιτιστικού Οργανισμού ΑΛΜΕΪΔΑ κ. Απόστολο Νικολαΐδη

Στις δύο τελευταίες συναντήσεις του Ομίλου Κινηματογράφου του σχολείου μας οι καθηγητές και οι μαθητές του Ομίλου συναντήθηκαν διαδικτυακά με τον σκηνοθέτη κ. Απόστολο Νικολαΐδη. Ο κ. Νικολαΐδης είναι υπεύθυνος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΑΛΜΕΪΔΑ, ο οποίος με έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί προγράμματα κινηματογραφικής αγωγής με σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Νικολαΐδης, αφού μελέτησε το σενάριο που είχαν γράψει οι μαθητές του Κινηματογραφικού Ομίλου, το ανέλυσε με τους μαθητές, στην πρώτη συνάντηση. Η δεύτερη συνάντηση εστίασε στη διαδικασία της παραγωγής της ταινίας, με βάση το storyboard των μαθητών.

Οι συναντήσεις περιελάμβαναν μία εξαιρετικά δημιουργική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναστοχαστούν πάνω στο στάδιο της δημιουργικής γραφής του σεναρίου, να θέσουν τα ερωτήματά τους και να προσεγγίσουν με πιο συστηματικό τρόπο την προετοιμασία των γυρισμάτων της ταινίας τους.