Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση: Επιστροφή στο σχολείο 10 ημέρες από την τελευταία επαφή με το κρούσμα κορωνοϊού υπό προυποθέσεις.

Η νέα απόφαση, μεταξύ άλλων προβλέπει:

Σε περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου περιστατικού κορωνοϊού COVID-19, η ασφαλής επιστροφή στη σχολική μονάδα του μαθητή πραγματοποιείται μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα (10) ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Για την ασφαλή επιστροφή, υπολογίζονται τουλάχιστον τρία (3) εικοσιτετράωρα (24ωρα) από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών, και την απουσία των άλλων συμπτωμάτων, που μπορεί να επιμηκύνουν το δεκαήμερο.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση δέκα (10) ημερών από την τελευταία επαφή με το κρούσμα κορωνοϊού COVID-19, εφόσον είναι ασυμπτωματικοί, υπό την προϋπόθεση διενέργειας εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την προβλεπόμενη ημέρα επιστροφής, αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα:

α) η ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα θεωρείται ημέρα μηδέν (0),

β) ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τη δέκατη (10η) ημέρα,

γ) για την επιστροφή στη σχολική μονάδα την ενδέκατη (11η) ημέρα θα πρέπει το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε την δέκατη (10η) ημέρα, να είναι αρνητικό.

Παραθέτουμε το σχετικό ΦΕΚ

ΦΕΚ 10 ημέρες επιστρ

και την σχετική εγκύκλιο

55337_gd4_18_5_2021_egkyklios_self_test 10 ημερες

Ο Διευθυντής