Δημιουργικές ερευνητικές εργασίες 2019 – 2020 τμημάτων Α1, Α3

Κατά το σχολικό έτος 2019-20 στα πλαίσια του μαθήματος των δημιουργικών ερευνητικών εργασιών οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α3 συμμετείχαν υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της διδάσκουσας κυρίας Αργύρη Παναγιώτας (ΠΕ03) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εικονική Επιχείρηση» και των συνοδευτικών διαγωνισμών «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» ,του σωματείου επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece), το οποίο ήταν εγκεκριμένο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ.: Φ.1/ΔΝ/159020/Δ7.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των εικονικών επιχειρήσεών ήταν:

Α3 :

No Recycling Decoration

Προϊόντα οικιακής χρήσης από μη ανακυκλωσιμα υλικά

https://blogs.sch.gr/norede/

_NRD_r-2_blue-01

Με σεβασμό προς το περιβάλλον, η επιχείρηση προμηθευόταν μη ανακυκλώσιμα(υφάσματα, πλαστικές σακούλες, ξύλα, χαρτόνια, βρεγμένα χαρτία ή χαρτία, που δεν μπορούσαν να ανακυκλωθούν και ίσως και υλικά που προορίζονταν για τα σκουπίδια και τα μετέτρεπε σε καλαίσθητα είδη οικιακής χρήσης και κυρίως διακόσμησης.

Με τον σύνθημα «Μην το πετάς, φέρτο σε εμάς», είχε δημιουργηθεί ένα δίκτυο συλλογής μη ανακυκλώσιμων υλικών με οικονομική ανταμοιβή ως κίνητρο. Με δημιουργικότητα και επιχειρηματικό πνεύμα δώσαμε το μήνυμα στο καταναλωτικό κοινό ότι υπάρχουν λύσεις για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας από τα σκουπίδια και να μετατρέψουμε τα μη χρησιμοποιούμενα υλικά σε καλαίσθητα αντικείμενα προς οικιακή χρήση.

2021-02-22 10_52_58-Προϊόντα ? No Recycling Decoration

2021-02-22 10_53_10-Προϊόντα ? No Recycling Decoration

2021-02-22 10_53_32-Προϊόντα ? No Recycling Decoration

Α1:

Ηλιακός φούρνος

Easy Solar Cooking (ESC)

https://solaroven239632247.wordpress.com/

Με στόχους

? Η υιοθέτηση μιας νέας κουλτούρας οικολογικής συμπεριφοράς και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης στα άτομα όλων των ηλικιών για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

? Προώθηση της σημασία της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και ανάδειξη των πρακτικών εφαρμογών που βρίσκουν αυτές στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

φωτογραφια6

6

7

Προετοιμασία του σχεδίου της επιχείρησης : Συνεργασία μαθητών ?εκπαιδευτικών και υποστήριξη με φυσική παρουσία της εθελόντριας συμβούλου Κα Ειρήνης Τσιαστούδη

8

Μαθησιακά αποτελέσματα

Γνώσεις επιχειρηματικότητας

Στάσεις : Περιβαλλοντική & οικολογική συνείδηση

Υπεύθυνη καταναλωτική συμπεριφορά

Δεξιότητες: Υπευθυνότητα, ομαδικότητα, συνεργασία, δημιουργικότητα, επίλυση προβλήματος, καινοτομία, λήψη αποφάσεων