Διάλεξη του ερευνητή του «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος» Δρ. Εμμανουήλ Σαρειδάκη

Την Τετάρτη 27/01/2021, οι μαθητές της Α΄ τάξης καθώς και του τμήματος Β2 του  Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σμύρνης, θα έχουν τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του ερευνητή του «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος» Δρ. Εμμανουήλ Σαρειδάκη.

Η ομιλία οργανώνεται στο πλαίσιο της διαθεματικής σχολικής δράσης που συνδιοργανώνουν οι καθηγητές του σχολείου κυρία Αγγελίδου με τον κύριο Θώδη για την εξέλιξη των λοιμωδών ασθενειών, την έρευνα και τις ακαδημαϊκές προοπτικές πάνω στο θέμα.

Η συνάντηση θα γίνει με τους καθηγητές και τους μαθητές μέσω της πλατφόρμας webex.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ερευνητή Δρ. Εμ. Σαρειδάκη:

Ο Μανώλης Γ. Σαρειδάκης σπούδασε Φυσική στο Imperial College του Λονδίνου, από όπου πήρε το Διδακτορικό του στη Βιοφυσική το 1995, αλλά και Φιλοσοφία και Ιστορία των Επιστημών στο LSE του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σήμερα είναι Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Ερευνητικού Κέντρου «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» καθώς και επίτιμος Κύριος Ερευνητής (Honorary Senior Research Fellow) στην Ιατρική Σχολή του Imperial College. Το 2017 εργάστηκε για έναν χρόνο στο Κέντρο Μοριακής Βιοφυσικής του Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) στην Ορλεάνη της Γαλλίας, με ευρωπαϊκή ερευνητική υποτροφία Marie Curie. Ασχολείται ερευνητικά με την κρυστάλλωση και την κρυσταλλογραφία βιολογικών μακρομορίων (πρωτεϊνών και πυρηνικών οξέων) με εφαρμογή στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, καθώς και με τη δομική μελέτη μικρότερων οργανικών μορίων με βιολογική δράση. Έχει δημοσιεύσει 46 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και ένα βιβλίο (Βιοηθική – Ηθικά προβλήματα των νέων βιοϊατρικών τεχνολογιών, εκδ. Παπαζήση, 2008).