Αίτηση – Δήλωση για πανελλαδικές από 25/11/2020 – 30/11/2020

Ξεκινά από αύριο 25/11/2020 έως και 30/11/2020 η διαδικασία για την κατάθεση των Αιτήσεων-Δηλώσεων (Α-Δ) των μαθητών/μαθητριών της Γ Λυκείου μόνο (ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ) για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020. Σχετικό email με οδηγίες για τις πρώτες ενέργειες έχει αποσταλεί προς τους γονείς όλων των μαθητών/μαθητριών μας.

Το παρόν άρθρο αφορά μόνο τους μαθητές/μαθήτριες του σχολικού έτους 2020-2021. Η Αίτηση-Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα ΜΟΝΟ από τους μαθητές/ριες τελευταίας τάξης ΓΕΛ και σε επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους. Οι απόφοιτοι και οι επιθυμούντες χρήση του 10% παρακαλώ να διαβάσουν το τέλος του άρθρου.

Οι μαθητές/ριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες υποβάλλουν/αποστέλλουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις από 25 ως και 30 Νοεμβρίου στο Λύκειό τους, χωρίς δικαιολογητικά, όπως όλοι οι μαθητές. Σε μεταγενέστερο χρόνο που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη εγκύκλιο, αυτοί οι μαθητές θα υποβάλουν επιπλέον αίτηση η οποία θα εκφράζει την επιθυμία τους για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά.

ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

Σημεία προσοχής από τους μαθητές/μαθήτριες

Ι) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Η αίτηση δήλωση (Α-Δ) θα κατατεθεί από το προσωπικό email των μαθητών/μαθητριών στο email του σχολείου lykevschgon?AT?sch.gr (αντικαταστείστε το “ΑΤ” με @). Η Α-Δ είναι διαθέσιμη στο ΥΠΑΙΘ στον σύνδεσμο αυτόν Αφού την κατεβάσετε συμπληρώνετε τα γκρί πεδία με έναν επεξεργαστή κειμένου.Την μετατρέπετε σε αρχείο pdf και την αποστέλλετε από το προσωπικό σας email στο email lykevschgon?AT?sch.gr . Ο τίτλος του email πρέπει να είναι «ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ – το όνομά σας» Το σχολείο απαντώντας στο email σας θα επιβεβαιώσει ότι παρέλαβε την αίτηση δήλωσή σας. Με νεότερες οδηγίες αργότερα, μετά την λήξη των έκτακτων μέτρων, θα παραλάβετε έντυπο αντίγραφο της αίτησής σας, εκτυπωμένο από το σύστημα Myschool.

ΙΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

1) Διαβάζετε προσεκτικά την εγκύκλιο που παρατίθεται στο τέλος του παρόντος άρθρου.

2) Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες που θα κατεβάσετε από εδώ (στο έντυπο της αίτησης-δήλωσης αυτή είναι η πίσω σελίδα της αίτησης-δήλωσης)

3) Διαβάζετε τον παρακάτω πίνακα

ΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΓΕΛ-2021

4) Με την Αίτηση – Δήλωση (μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ) ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τέσσερα (4) μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά, για να έχει πρόσβαση σε 1 συγκεκριμένο πεδίο. Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας επιλέγουν ή το 2ο πεδίο με Μαθηματικά ή το 3ο πεδίο με Βιολογία, σύμφωνα με το μάθημα που παρακολουθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οι Σχολές και τα Τμήματα με Ειδικά Μαθήματα ή Προκαταρκτικές Εξετάσεις ή Ειδικές Δοκιμασίες αναφέρονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο της εγκυκλίου.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19γ) Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος/α:

για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος..

για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. – για τα ΤΕΦΑΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Η δήλωση για το στοιχείο γ) δεν είναι δεσμευτική, πλην των ΤΕΦΑΑ, η δήλωση για τα οποία είναι υποχρεωτικό να γίνει τώρα. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, όλα τα στοιχεία που δηλώνει ο υποψήφιος στην Αίτηση-Δήλωση είναι υποχρεωτικά για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός από την επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος/Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που είναι απλώς ενδεικτική.

5) Για ορισμένα τμήματα ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Τα τμήματα θα τα βρείτε στην εγκύκλιο αλλά και στην 2η σελίδα της Α-Δ που την κατεβάζετε από εδώ.

6) Όσοι/όσες επιθυμούν να φοιτήσουν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις με ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία έχει τον τύπο Παραρτήματος της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και αυτή πρέπει να την κατεβάσετε από εδώ

Παρατίθεται η εγκύκλιος για τους εξεταζομένους μαθητές/τριες

Αρχείο-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΓΕΛ-με-ΑΔΑ

Από την παραπάνω παρατιθέμενη εγκύκλιο απόσπασμα για τους απόφοιτους, το 10% και τις επαναληπτικές εξετάσεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ για νέα εξέταση και ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (χωρίς νέα εξέταση)

“Οι παλαιότεροι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2021 θα υποβάλουν αργότερα την Αίτηση-Δήλωση, σε προθεσμία και με διαδικασία που θα περιγράφεται με νεότερη εγκύκλιο.

Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ το 2019 ή το 2020. Οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Όσοι υποψήφιοι για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), άρα συμμετέχουν στη διαδικασία με βάση τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.

Για την εισαγωγή στα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία απαιτείται κάθε χρόνο νέα εξέταση και συνεπώς στα 3 Μουσικά Τμήματα δεν μπορεί να εισαχθεί κάποιος με το 10%, χωρίς νέα εξέταση.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όσοι υποψήφιοι/ες συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση δηλώσουν υποψηφιότητα για νέα εξέταση με τα ΓΕΛ, και τελικά δεν προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον το δικαιούνται, όσοι δηλαδή είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2019 ή το
2020.”

Ο Διευθυντής