Προετοιμασία και Συμμετοχή στο διαγωνισμό της Εστίας Νέας Σμύρνης για τη Μικρά Ασία

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020, η Εστία Νέας Σμύρνης διοργάνωσε τον Μαθητικό Διαγωνισμό “Μικρά Ασία, Χαίρε!” για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της χώρας με θέματα φιλολογικά και καλλιτεχνικά σχετικά με τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Ανάμεσα στα άλλα, οι μαθητές και μαθήτριες κλήθηκαν να αναζητήσουν μια ιστορία ή διήγηση που αναφέρεται στη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια, λειτουργώντας ομαδοσυνεργατικά σε επίπεδο σχολικού τμήματος ή σχολικής ομάδας και με δεδομένη την εξοικείωσή τους με την τεχνολογία, ζητήθηκε να ψηφιοποιήσουν και να επεξεργαστούν τα τεκμήρια (φωτογραφίες, αντικείμενα, προφορικές συνεντεύξεις κλπ) και να καταγράψουν με την εποπτεία των εκπαιδευτικών τους την ιστορία τους με τη μορφή σύντομου ιστορικού ντοκιμαντέρ (10?).

Τριμελής ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ζιώγα Βασιλική-Χριστίνα, Ζώρα Γεωργία-Θεοδώρα της Β’ τάξης και Παναγάκη Χιονία της Γ’ τάξης, υπό την επίβλεψη των καθηγητών κ. Θώδη Γεώργιου (ΠΕ02) και κ. Αρναούτη Ειρήνης (ΠΕ06), δημιούργησαν το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο “Μνημοσύνη”.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι αναρτημένο εδώ, απέσπασε το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό.