Απόφοιτοι : Αίτηση – Δήλωση για πανελλαδικές από 30/3/2020 – 9/4/2020

Ξεκινά από σήμερα 30/3/2020 η διαδικασία για την κατάθεση των Αιτήσεων-Δηλώσεων (Α-Δ) των μαθητών/μαθητριών της Γ Λυκείου καθώς και των αποφοίτων για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 .

Επίσης οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/τριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση πρέπει να υποβάλουν ? αποστείλουν με email και τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειο υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της Αίτησης ? Δήλωσης, δηλαδή ως 9 Απριλίου 2020 . Τα δικαιολογητικά τα αποστέλλουν με email, μαζί με την Αίτηση-Δήλωση, αφού τα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει με κινητό τηλέφωνο και συμπληρώνουν ΝΑΙ στο τελευταίο κουτάκι της Α-Δ .

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ/ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ

Σημεία προσοχής από τους απόφοιτους/απόφοιτες

Ι) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  1. Η αίτηση δήλωση (Α-Δ)θα κατατεθεί από το προσωπικό email των αποφοίτων  στο email του σχολείου lykevschgon?AT?sch.gr (αντικαταστείστε το “ΑΤ” με @)
  2. Για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να υποβάλλετε την αίτηση δήλωση διαβάστε πιο κάτω στο παρόν άρθρο.
  3. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εξεταστείτε με το νέο σύστημα θα βρείτε οδηγίες και στην ιστοσελίδα μας στο παρόν άρθρο
  4. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εξεταστείτε με το παλαιό σύστημα θα βρείτε την εγκύκλιο και τα έντυπα της Α-Δ στο ΥΠΑΙΘ εδώ
  5. Αφού κατεβάσετε την Α-Δ από το ΥΠΑΙΘ συμπληρώνετε τα γκρί πεδία με έναν επεξεργαστή κειμένου.
  6. Την μετατρέπετε σε αρχείο pdf και την αποστέλλετε από το προσωπικό σας email στο παραπάνω email.
  7. Ο τίτλος του email πρέπει να είναι «ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ? το όνομά σας»
  8. Το σχολείο απαντώντας στο email σας θα επιβεβαιώσει ότι παρέλαβε την αίτηση δήλωσή σας.
  9. Αν και η καταληκτική ημερομηνία είναι 9/4/2020 παρακαλούμε, αν είναι δυνατόν, να έχετε στείλει την αίτηση ? δήλωσή σας μέχρι 7/4/2020.
  10. Με νεότερες οδηγίες αργότερα, μετά την λήξη των έκτακτων μέτρων, θα παραλάβετε έντυπο αντίγραφο της αίτησής σας, εκτυπωμένο από το σύστημα Myschool.
  1. Στο τέλος του παρόντος άρθρου παρατίθεται και η εγκύκλιος της 23/1/2020 Εισαγωγή παλαιών αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2020 με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα. (ΑΔΑ: ΩΩ8Κ46ΜΤΛΗ-ΩΧΒ)

ΙΙ) ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

Για την Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων γενικά χρειάζεται ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όμως στη συγκεκριμένη περίσταση:

1.  αν οι απόφοιτοι υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση στο Λύκειο που αποφοίτησαν, δεν χρειάζεται ΑΜΕΣΑ η υποβολή του
2.  αν οι απόφοιτοι υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση στο Λύκειο κοντά στην κατοικία τους, δεν χρειάζεται ΑΜΕΣΑ η υποβολή του. Το Λύκειο υποβολής θα επικοινωνήσει με το Λύκειο αποφοίτησης και θα διασταυρώσει τα στοιχεία, με τον πιο πρόσφορο τρόπο.

ΙΙΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

1) Διαβάζετε προσεκτικά την εγκύκλιο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (που παρατίθεται και στο τέλος του παρόντος άρθρου).

2) Με την Αίτηση ? Δήλωση ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τρία (3) κοινά μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά. Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19β) Το τέταρτο (4ο) μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε ένα (1) Επιστημονικό Πεδίο,

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19γ) Το πέμπτο (5ο) μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία,

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19δ) Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί,

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19ε) Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος/α:

– για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος.

– για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

– για τα ΤΕΦΑΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Η δήλωση για το στοιχείο ε) δεν είναι δεσμευτική, πλην των ΤΕΦΑΑ, η δήλωση για τα οποία είναι υποχρεωτική. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, όλα τα στοιχεία που δηλώνει ο υποψήφιος στην Αίτηση-Δήλωση είναι υποχρεωτικά για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός από την επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος/Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που είναι απλώς ενδεικτική.

3) Για ορισμένα τμήματα ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Τα τμήματα θα τα βρείτε στην εγκύκλιο αλλά και στην 2η σελίδα της Α-Δ που την κατεβάζετε από εδώ

4) Όσοι/όσες επιθυμούν να φοιτήσουν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις με ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία έχει τον τύπο Παραρτήματος της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και αυτή πρέπει να την κατεβάσετε από εδώ

Παρατίθεται η εγκύκλιος για όσους εξεταστούν με το παλαιό σύστημα

gel_paleio_systima

και εγκύκλιος που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2020

ΩΩ8Κ46ΜΤΛΗ-ΩΧΒ

Ο Διευθυντής