Η Ευαγγελική Σχολή πάει Θέατρο στις 16 Φεβρουαρίου

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης σας καλωσορίζει στην τέταρτη χρονιά της δράσης, η οποία προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους την ευκαιρία παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, με μειωμένο εισιτήριο. Στην καρδιά του Φεβρουαρίου επισκεπτόμαστε τη θεατρική γειτονιά της οδού Πειραιώς και περνάμε την είσοδο του Θεάτρου Κιβωτός (Πειραιώς 115), για να παρακολουθήσουμε τον Ρινόκερο, το θεατρικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Άρη Σερβετάλη σε έναν από τους βασικούς ρόλους να δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Ο Ιονέσκο έγραψε τον «Ρινόκερο» το 1959 ως μια αλληγορική κριτική στη μαζική έξαρση και αποδοχή του ναζισμού και του φασισμού των κοινωνιών της εποχής. Οι κάτοικοι μιας γαλλικής πόλης προσβάλλονται από «ρινοκερίτιδα» και μεταμορφώνονται σε καταστροφικούς ρινόκερους εκτός από τον Μπερανζέ (Άρης Σερβετάλης) που αντιστέκεται. Ο σκηνοθέτης της παράστασης ανακάλυψε μία νέα «ρινοκερίτιδα» στην εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από το κινητό τηλέφωνο, που του αφαιρεί το ενδιαφέρον για οτιδήποτε στη ζωή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλλη Τρίγγου, Στέλιος Ιακωβίδης, Πάνος Παπαδόπουλος, Αγγελική Τρομπούκη, Θάνος Μπίρκος, Αναστασία Στυλιανίδη. 

Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές προσέρχονται στο θέατρο και αποχωρούν από αυτό με ευθύνη αποκλειστικά των κηδεμόνων τους.

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια, στην προνομιακή τιμή των 12 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώνουν συμμετοχή και να εξοφλήσουν τα εισιτήρια (θα υπάρξει περαιτέρω αναλυτική συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους επί αυτού) μέχρι και την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση evangelikipametheatro@gmail.com. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.