Δημιουργία μαθητών/μαθητριών μας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σχολείο και Πολιτισμός

Η καθηγήτρια του Σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016 κυρία Λασκαρίδου Αντιγόνη έκανε εισήγηση με θέμα “Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ”, στο 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σχολείο και Πολιτισμός, που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Αθηνών 10-12 /5/ 2019. (http://www.ekedisy.gr/praktika-4ou-synedrioy/)

Σε αυτό παρουσίασε τη δημιουργία του ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο ” Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ …και μία παγκόσμια συνταγή” από τους μαθητές του τμήματος επιλογής Α΄ Λυκείου  Ευρωπαϊκός και Ελληνικός Πολιτισμός της σχολικής χρονιάς 2015-16 στο οποίο ήταν διδάσκουσα.

Το ντοκιμαντέρ ήταν μία κριτική προσέγγιση σε μία σημαντική προσωπικότητα της Νεότερης Ευρωπαϊκής Ιστορίας, την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Σε αυτό υπήρχε συνέντευξη του Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας του ΕΚΠΑ κ. Θάνου Βερέμη. Στόχος της συγκεκριμένης δημιουργίας ήταν ο συνδυασμός της ιστορικής έρευνας με την κινηματογραφική τέχνη.

Οι μαθητές Αθανασοπούλου Βέρα, Καραούσου Μαρίνα, Κολιό Ελένη, Κυριακίδης Κυριάκος, Κώτης Γεώργιος, Μαγνήσαλος Άγγελος, Μαυρομιχάλης Σταύρος, Περάκη Ειρήνη και Τσεκούρας Γεώργιος ήταν τα μέλη της ομάδας για τη συγκεκριμένη καινοτόμο δράση και είχαν λάβει 4η θέση με έπαινο στον 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρείχε την τεχνική υποστήριξη.

Συγχαρητήρια στους τότε μαθητές του Προτύπου Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και σημερινούς φοιτητές.