Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης σας καλωσορίζει στην τέταρτη χρονιά της δράσης, η οποία προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους την ευκαιρία παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, με μειωμένο εισιτήριο. Υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα, με μια στάση στο θέατρο Αθηνών (Βουκουρεστίου 10), στην καρδιά της στολισμένης πόλης, για να παρακολουθήσουμε το  θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»

Το έργο έκανε πρεμιέρα το 1962, έγινε διάσημο όμως από την κινηματογραφική του μεταφορά, το 1966, σε σκηνοθεσία Μ. Νίκολς, με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.  Πραγματεύεται τη σφοδρή σύγκρουση ενός παντρεμένου ζευγαριού, της κακομαθημένης κόρης του Πρύτανη ενός αμερικάνικου πανεπιστημίου και του συνταξιούχου πανεπιστημιακού συζύγου της, μπροστά στα έκθαμβα μάτια ενός νέου πανεπιστημιακού και της γυναίκας του. Ο πίνακας του Pollock στο βάθος και οι στοίβες των βιβλίων αποδεικνύουν ότι το μορφωτικό επίπεδο δεν εγγυάται πάντα την κοσμιότητα της κοινωνικής συμπεριφοράς Ύμνος στις μακροχρόνιες συζυγικές σχέσεις, ένας συμβολικός θάνατος ή ιστορία αγάπης;

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που ερμηνεύει και τον ρόλο του Τζορτζ. Συμπρωταγωνιστεί η Μαρία Πρωτόπαπα. Μαζί τους η Ντάνη Γιαννακοπούλου και ο Προμηθέας Αλιφερόπουλος. Η παράσταση δεν έχει ακατάλληλες σκηνές. Έχει ωστόσο σκληρούς διαλόγους. Εναπόκειται στην κρίση των γονέων των μικρότερων παιδιών η παρακολούθηση της παράστασης.

Η Σχολή εξασφάλισε 35 εισιτήρια, στην προνομιακή τιμή των 14 ευρώ το καθένα, για το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, στις 18:00 και 50 εισιτήρια στην ίδια τιμή για την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 21:00. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνσηevangelikipametheatro@gmail.com. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λόγω της μεγάλης δημοφιλίας της επόμενης παράστασης και της αδυναμίας του θεάτρου να κρατήσει εισιτήρια μετά τις αρχές Ιανουαρίου, ανακοινώνουμε πρόωρα την επόμενη θεατρική πρόσκληση, η οποία προγραμματίζεται για την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00. Πρόκειται για το Master Class, έργο του αμερικανού συγγραφέα  Τέρενς Μακ Νάλι, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο μικρό θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10) με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με αφετηρία ένα πραγματικό γεγονός, τη σειρά μαθημάτων που παρέδωσε η σπουδαία σοπράνο Μαρία Κάλλας, σε σπουδαστές λυρικού θεάτρου στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η παράσταση αναβιώνει σκηνικά ένα από αυτά τα μαθήματα, χρησιμοποιώντας το στην ουσία ως αφορμή για να επικεντρωθεί στην ηρωίδα, την επαγγελματία και τη γυναίκα Κάλλας.

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια, στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώνουν συμμετοχή και να εξοφλήσουν τα εισιτήρια (θα υπάρξει περαιτέρω αναλυτική συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους επί αυτού) μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνσηevangelikipametheatro@gmail.com. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.