Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο


Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης ολοκληρώνει τη φετινή τρίτη χρονιά αυτής της δράσης, με την καθιερωμένη πρόσκληση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Φέτος καλωσορίζουμε το καλοκαίρι, με την τριλογία Ορέστεια του Αισχύλου, μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, ενταγμένη στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εγχείρημα του Εθνικού Θεάτρου: Τρεις σκηνοθέτιδες στην πρώτη τους εμφάνιση στην Επίδαυρο παρουσιάζουν σε ενιαία παράσταση την Ορέστεια,  με  σχεδόν κοινή ομάδα συντελεστών: Τον Αγαμέμνονα σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, τις Χοηφόρουςη Λίλλυ Μελεμέ και τις Ευμενίδες η Γεωργία Μαυραγάνη. Η μετάφραση είναι του Κώστα Μύρη. Παίζουν μεταξύ άλλων: Φιλαρέτη Κομνηνού, Ιερώνυμος Καλετσάνος,  Γιώργος Χρυσοστόμου, Θέμης Πάνου.

Η Σχολή εξασφάλισε 100 εισιτήρια, στη B’ Ζώνη του Κάτω Διαζώματος για την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, στις 20:30. Το κόστος του κάθε εισιτηρίου είναι 20 ευρώ για τους ενήλικες και 13 ευρώ για τους έφηβους μαθητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν στην Επίδαυρο με δικό τους μεταφορικό μέσο. Εναλλακτικά η Σχολή εξασφάλισε τη δυνατότητα μεταφοράς στο Αρχαίο Θέατρο και επιστροφής στην Αθήνα, με λεωφορείο του Εθνικού Θεάτρου και με συνοδεία εξειδικευμένου θεατρολόγου. Το κόστος του κάθε εισιτηρίου ανέρχεται στην προνομιακή τιμή των 26 ευρώ κατ’ άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αν συγκεντρωθούν  48 άτομα που επιθυμούν να επωφεληθούν από την προσφορά αυτήν, το λεωφορείο του Εθνικού θα αναχωρήσει ειδικά για εμάς από την Ευαγγελική Σχολή. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν από την παράσταση με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

            Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνσηevangelikipametheatro@gmail.com . Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Επισημαίνεται ότι η Σχολή παραμένει κλειστή κατά τις μέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Θα σας παρακαλούσαμε να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων όσο πιο άμεσα γίνεται.