Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2019 – 2020

(Αφορά στους μαθητές και μαθήτριες που ΗΔΗ ΦΟΙΤΟΥΝ στο Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης)

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές. Την ηλεκτρονική εγγραφή στις τάξεις του Λυκείου οφείλουν να πραγματοποιήσουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών – μαθητριών της Γ Γυμνασίου του ΠΓυμνασίου Ευαγγελικής καθώς και της Α και Β Λυκείου του ΠΓΕΛ Ευαγγελικής.

Ιδιαιτέρως οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών της Γ Γυμνασίου του ΠΓυμνασίου Ευαγγελικής οφείλουν να υποβάλλουν και ηλεκτρονική αίτηση και στην διεύθυνση

https://www.iep.edu.gr/pps/

από 27/5/2019 – 4/6/2019 (δείτε την σχετική Υ.Α.). Οι γονείς της Γ Γυμνασίου πρέπει πρώτα να υποβάλλουν αίτηση στην πιο πάνω διεύθυνση και κατόπιν στο e-eggrafes σύμφωνα με διευκρίνιση της Ε.Ε.Π.Π.Σ της 22/5/2019 (“Τέλος, οι μαθητές της Γ? Γυμνασίου, οφείλουν κατ? αρχήν να κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Ε.Π.Π.Σ. για την εισαγωγή τους στο Πρότυπο Λύκειο, εφόσον το επιθυμούν, και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται για όλα τα δημόσια σχολεία.“)

Παραθέτουμε την σχετική εγκύκλιο για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

e_Eggrafes-2019

καθώς και κύρια σημεία της:

«?..υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή  μετεγγραφής,  μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην  ηλεκτρονική  διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

συμπληρώνοντας  όλα τα  απαραίτητα  στοιχεία,  από  την  22η  Μαΐου  και ώρα  10:00  έως τη  17η Ιουνίου  2019  και  ώρα  00:00

Για τα  Πειραματικά,  Πρότυπα,  Μουσικά,  Καλλιτεχνικά  Σχολεία  και  Σχολεία  Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης,  Ηλεκτρονική  Αίτηση,  υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων  μαθητών/­τριών  ή  οι  ίδιοι/-ες  οι  μαθητές/-τριες,  εφόσον  είναι ενήλικοι/-ες,  που  φοιτούν  στη  Γ’  Τάξη  Γυμνασίου,  στην Α’  Λυκείου  και στη  Β’  κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019,  δηλώνοντας εάν

επιθυμούν  να  συνεχίσουν τη  φοίτηση  σε  ίδιου  τύπου  σχολείο  ή  επιθυμούν  να  εγγραφούν/μετεγγραφούν σε άλλο  ΓΕ.Λ.  ή  ΕΠΑ.Λ.

Γ ια την είσοδο στην εφαρμογή  e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση.

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis)  με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον/τη Διευθυντή /-ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου  ο/η τελευταίος/-α να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που έχουν καταχωρισθεί στο ΠΣ myschool  με αυτά που  εμφανίζονται στο taxis.

Κατά την υποβολή της  Ηλεκτρονικής Αίτησης  καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

?  Το e-mail του  κηδεμόνα  ή του/της ενήλικου/-ης μαθητή/-τριας

?  Το  μητρώνυμο του  κηδεμόνα  ή του/της ενήλικου/-ης  μαθητή/-τριας

Για τα ΓΕ.Λ.:

?  Επιλογή  Ημερήσιου  ή  Εσπερινού  ΓΕ.Λ.

?  Η τάξη  στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος

?  Επιλογή  ξένης γλώσσας (Α’  Λυκείου)

?  Μαθήματα επιλογής ( Α’  και Γ’  Λυκείου)

?  Επιλογή  Ομάδας  Προσανατολισμού  (Β’  και Γ’  Λυκείου)

Το σχολείο τελευταίας φοίτησης  καθώς  και το έτος τελευταίας φοίτησης

?  Ο  Αριθμός  Μητρώου  (Α.Μ.)  μαθητή/-τριας  (ο  οποίος  αναγράφεται  στον  έλεγχο  προόδου,  στο Ατομικό Δελτίο  μαθητή).

?  Η  ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/-τριας

?  Από ποιον/-α  καταχωρίζεται η  Ηλεκτρονική Αίτηση

?  Ο  αριθμός  του  κινητού  ή  του  σταθερού  τηλεφώνου  του/της  κηδεμόνα  ή  του/της  μαθητή/-τριας

Η  Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν.  1599/1986 (Α’  75).»

Ο Διευθυντής