Το Λύκειο της Ευαγγελικής εκπροσωπεί την Ελλάδα σε Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό!!!

Συγχαρητήρια στα παιδιά του ομίλου Ρομποτικής του Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης που κατέκτησαν την 1η θέση στον διαγωνισμό CanSat in Greece και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό CanSat του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)!!!

Ο διαγωνισμός αυτός είναι ο προκριματικός του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και είναι εξαιρετικά απαιτητικός λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος αλλά και λόγω των αυστηρών προδιαγραφών με πολλές ενδιάμεσες αναφορές και δοκιμές.

Για όσους δεν γνωρίζουν το CanSat (Satellite in a Can), είναι ένας πολύ απαιτητικός διαγωνισμός και έχει ως κύρια πρόκληση οι ομάδες να καταφέρουν να βάλουν όλα τα απαραίτητα για έναν δορυφόρο συστήματα, όπως οι αισθητήρες και το σύστημα επικοινωνίας, μέσα σε έναν πολύ μικρό χώρο, όχι μεγαλύτερο από ένα κουτί αναψυκτικού. Ο δορυφόρος εκτοξεύεται σε ύψος περίπου ενός χιλιομέτρου και παίρνει διάφορες μετρήσεις, όπως θερμοκρασία, πίεση, ένταση μαγνητικού πεδίου κ.α. τις οποίες αναμεταδίδει με ραδιοκύματα στην βάση. Τέλος πρέπει να προσγειωθεί με ασφάλεια, καθώς  είναι εξοπλισμένος με αλεξίπτωτο.

Τα μέλη της ομάδας :

  • Αρχηγός: Μαργαρίτης Χρήστος
  • Αλεξίπτωτο: Παπανικολάου-Νταής Γεράσιμος, Παπαθεοδώρου Κατερίνα
  • Ανάλυση δεδομένων-Παρουσίαση Αποτελεσμάτων: Κονίδας Χρίστος, Πίπης Ευάγγελος, Μπαλάτος Δημήτριος, Δοντάς Ιωάννης
  • Μηχανική κατασκευή-Ηλεκτρονικά: Μαργαρίτης Χρήστος, Τσάκωνας Γιώργος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Φωκαΐδης-Ψύλλας Αθανάσιος, Καζαντζόπουλος Κων/νος
  • Λογισμικό-Προγραμματισμός: Μαργαρίτης Χρήστος, Πίπης Ευάγγελος, Ρικάρντο Μπαριαμπά, Αγγελόπουλος Διονύσιος, Γεωργακόπουλος Ηλίας, Μπαλάτος Δημήτριος, Μπάκολη Ειρήνη (από το 3ο Λύκειο Ν. Σμύρνης)
  • Προώθηση: Βελή Δανάη, Δοντάς Ιωάννης, Πρωτονοταρίου Ελένη
  • Τηλεμετρία: Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Ρικάρντο Μπαριαμπά
  • Υπεύθυνος Καθηγητής: Χρήστος Δ. Φανίδης
Η ομάδα στην βράβευση με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ν. Σμύρνης
κ. Αλέξανδρο Ζαβό

Ευχόμαστε στα παιδιά να φέρουν και την Ευρωπαίκή πρωτιά από τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια της Ιταλίας από 24/6 έως 28/6 2019!!!