Διάκριση ομάδων του σχολείου μας στους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Πολλά συγχαρητήρια στις δύο ομάδες του σχολείου μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα «Δεξιότητες για το μέλλον».

Οι Αγώνες έγιναν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Science on Stage Europe (Science On Stage Greece) και έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω. Στο πρόγραμμα Science On Stage εντάσσονται δραστηριότητες, που στόχο έχουν να ενημερώσουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. σχετικά με τις νέες μεθόδους διδασκαλίας των φυσικών επιστημών αλλά και τους νέους, καινοτόμους τρόπους διάδοσης των σχετικών πληροφοριών. Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η άμεση σύνδεση των φυσικών επιστημών με την καθημερινή ζωή.

Η ομάδα του χημικού του σχολείου μας Δρ. Χριστόδουλου Μακεδόνα, αποτελούμενη από τις μαθήτριες  Χριστίνα-Σοφία Ιωαννίδου, Κωνσταντίνα Μαυρουκάκη-Καραγκούνη, Μυρτώ-Ελένη Μπούζα, Αλεξάνδρα Νάστου, Χρυσούλα Πανηγυράκη, Ισαβέλλα Παπαδοπούλου, Μυρτώ Παπαδοπούλου και Ειρήνη Σεργεντάνη, καθώς και από τους αποφοίτους μας Μαριάννα-Φανουρία Μητσιώνη και Χαρίλαο Πίπη,  παρουσίασε τρεις εργασίες με τίτλους:
«Κατασκευή ενός απλού φασματοφωτομέτρου ατομικής εκπομπής στο σχολικό εργαστήριο»,
«Κατασκευή ενός φασματοφωτομέτρου ορατού, χαμηλού κόστους και εφαρμογές στο σχολικό εργαστήριο»,
«Κατασκευή ηλιακών κυψελών ευαισθητοποιημένων από φυτικές χρωστικές», κατέλαβε το 6ο βραβείο στους Αγώνες και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος, στο Cascais της Πορτογαλίας.

Η ομάδα των καθηγητριών, Δρ. Χρυσής Αγγελίδου, χημικού, και Δρ. Ειρήνης Αρναούτη, καθηγήτριας αγγλικών, αποτελούμενη από τους μαθητές και τις μαθήτριες Δημητρακοπούλου Βαρβάρα-Λυδία, Γκουτζάνη Κλειώ, Εξάρχου Λυδία, Γαλανό Σταμάτη, Αυγερινού Αικατερίνη, Γουργουλέτη Νικόλαο, Ζαραβίνου Νίκη, Ανδρονή Μυρτώ, Γιάππα Χαράλαμπο, Παϊζη-Ραντόικοβιτς Δημήτριο, Νικηφοράκη Γεώργιο, Τσιρώνη Χρήστο, Χριστοπούλου Χριστίνα, Λαφατζή Ειρήνη, Μαυρουκάκη-Καραγκούνη Κωνσταντίνα και Σουσάνη Αθανασία, παρουσίασε την εργασία με τίτλο:
«Δημιουργία Επιτραπέζιων Παιχνιδιών σε Θεματική Βιοχημείας στην Αγγλική Γλώσσα».

Η ομάδα κατέλαβε την 9η θέση, η οποία είναι η 2η αναπληρωματική ως προς την εκπροσώπηση της χώρας μας στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος, στο Cascais της Πορτογαλίας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους για αυτές τις πολύ σπουδαίες διακρίσεις!

Ο Διευθυντής