Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και στη φετινή τρίτη χρονιά αυτής της δράσης προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους την ευκαιρία παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, με μειωμένο εισιτήριο. Η δεύτερη φετινή παράσταση έχει ως πρωταγωνιστή της τον λόγο, κατεξοχήν χαρακτηριστικό του ελληνικού θεάτρου, ο οποίος με τη δύναμη της ερμηνείας κυριαρχεί μέσα σε ένα εξαιρετικά αφαιρετικό σκηνικό.

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη θεατρική παράσταση Γυναίκες του Παπαδιαμάντη, που ανεβαίνει στο Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη), σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή στον κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο της Φραγκογιαννούς.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η  γραφή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μετασχηματίζεται σε θεατρικό κείμενο. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο γυναικείος λόγος ηρωίδων από διαφορετικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη, οι οποίες διαλέγονται μεταξύ τους σε ένα πρωτότυπο διακειμενικό θεατρικό αφήγημα από κωμικά και δραματικά περιστατικά της ζωής γυναικών ενός απομονωμένου νησιού της Ελλάδας στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Πέτρος Ζούλιας  επιλέγει η κεντρική δραματική ηρωίδα, η Χαδούλα (Φόνισσα), να ενώνει περιστασιακά τη μοίρα της επί σκηνής με τη Χαρμολίνα από τη «Θητεία της πεθεράς», την Αρετώ από τη «Στοιχειωμένη κάμαρα», τη Διαλεχτή από το «Χριστόψωμο», την Ουρανίτσα από το «Νησί της Ουρανίτσας», την Αχτίτσα από τη «Σταχομαζώχτρα» και την Καραβοκυρού από τη «Γυνή πλέουσα». Τις δραματικές γυναικείες μορφές ενσαρκώνουν η Έρση Μαλικένζου, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Χριστιάνα Ματζουράνη, η Μαριάννα Τουντασάκη και η Έφη Σακελλαρίου.

 

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια, στην πλατεία του θεάτρου, στην προνομιακή τιμή των 12 ευρώ για τους ενήλικες και 10 ευρώ για τους μαθητές το καθένα, για την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, στις 18.00 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν από την παράσταση με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι και την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, στη νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση evangelikipametheatro@gmail.com . Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Επειδή η παράσταση παρουσιάζει μεγάλη πληρότητα, συνιστούμε οι κρατήσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.