Συμμετοχή του σχολείου στη συνεδρία Eurοscοla 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στις 27 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα πρόγραμμα  Euroscola στο οποίο επελέγησαν και συμμετείχαν και οι μαθητές μας Χρήστος Κονίδας και Γεωργία Μανιουδάκη με τη συνοδεία της κ. Λέκκα Μαρίας, καθηγήτριας Κοινωνιολόγου.  Περίπου 550 μαθητές Λυκείου μαζί με τους καθηγητές τους, από 22 τάξεις σε ολόκληρη την Ε.Ε., συγκεντρώθηκαν στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για μια συνεδρία Eurοscοla, βάζοντας τον εαυτό τους στη θέση ενός ευρωβουλευτή για μια ημέρα.

Το πρωί είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους απευθείας στον Γερμανό ευρωβουλευτή Dennis Radtke.

Το απόγευμα, αφού συζήτησαν και συνεργάστηκαν με συνομήλικούς τους από όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε., κατέληξαν σε μια συγκεκριμένη πρόταση πάνω σε ορισμένα βασικά ζητήματα της Ε.Ε. (απασχόληση των νέων, μετανάστευση, ανανεώσιμη ενέργεια και περιβάλλον, ασφάλεια έναντι της ιδιωτικής ζωής, πολιτιστική κληρονομιά της Ε.Ε. και το μέλλον της Ευρώπης) και είχαν την ευκαιρία να δουν τις προτάσεις τους να κρίνονται από το σύνολο του ημικυκλίου.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στις ομάδες και στην Ολομέλεια και αποκόμισαν μια αξέχαστη εμπειρία!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στους μαθητές μας!

Ο Διευθυντής

και ο

Σύλλογος Διδασκόντων