Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ??

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά αποφοίτους, γονείς και μαθητές, καθώς διπλάσιος αριθμός από τον προβλεπόμενο ανταποκρίθηκε στην εναρκτήρια παράσταση της δράσης για τη φετινή χρονιά. Υπενθυμίζουμε ότι η Σχολή, Γυμνάσιο και Λύκειο, προσφέρει τη δυνατότητα στο μαθητικό της δυναμικό, στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, σε αποφοίτους της και σε καθηγητές να παρακολουθούν, κάθε μήνα, μία επιλεγμένη θεατρική παράσταση με μειωμένη τιμή εισιτηρίου.

Ο Άρθουρ Μίλλερ συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συγγραφείς του Αμερικανικού Μεταπολεμικού Θεάτρου. Τα έργα του έχουν έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Στο έργο Ήταν όλοι τους παιδιά μου ο πόλεμος, η κοινωνική ευθύνη και η υποκρισία, οι ενδοοικογενειακές σχέσεις, ο ιδεαλισμός, οι ηθικές συμβάσεις, είναι ζητήματα, με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα μέλη μιας αμερικανικής οικογένειας, λίγα χρόνια μόλις, μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο Εμπορικόν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με τον Δημήτρη Καταλειφό, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια στην πλατεία του θεάτρου, στην προνομιακή τιμή των 12 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 08.00 το βράδυ.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση evangeliki.school@gmail.com, ως τις 24 Ιανουαρίου 2017. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν και, στην περίπτωση των μαθητών, το τμήμα στο οποίο φοιτούν. Τα χρήματα μπορούν να παραδίδονται μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, από γονείς ή μαθητές, στο γραφείο του Πρότυπου Λυκείου της Σχολής.

Λόγω της εμπορικότητας της συγκεκριμένης παράστασης, συνιστάται οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να εξασφαλιστούν επιπλέον εισιτήρια. Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Η δράση αυτή στοχεύει στη δημιουργία άτυπης και ανοιχτής κοινότητας μάθησης, που βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικής γνώσης, ενισχύοντας παράλληλα τη θεατρική τους παιδεία. Παράλληλα, η Σχολή επιχειρεί άνοιγμα στην κοινωνία: διαλέγεται με την πολιτισμική δημιουργία της πόλης, ενημερώνει τα μέλη της για την αθηναϊκή θεατρική επικαιρότητα, εξοικειώνει τους μαθητές της με αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.