Education in Finland – Best Practices Benchmarking in schools

Η εκπαιδευτικός ΠΕ02 κ. Καλυψώ Λάζου-Μπαλτά του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης παρακολούθησε το σεμινάριο ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης με τίτλο «Education in Finland – Best Practices Benchmarking in schools» στο Helsinki της Φινλανδίας και στο Tallinn της Εσθονίας, από τις 15 έως τις 21 Απριλίου 2018. Την επιμόρφωση υλοποίησε ο φορέας «Euneos Corporation». Για την εφαρμογή και διάχυση της αποκτειθείσας γνώσης, υλοποίησε τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  1. Εφαρμόζοντας τις αρχές διδασκαλίας του σεμιναρίου, σχεδίασε μάθημα για την ενότητα “Θέματα για συζήτηση” από το κεφάλαιο “Βιογραφικά Είδη” της Νεοελληνικής Γλώσσας Β? Λυκείου και το υλοποίησε σε τμήμα της Β? Λυκείου του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στις 21 Μαΐου 2018. Το μάθημα παρακολούθησαν συνάδελφοι του σχολείου μας. Το σχέδιο μαθήματος ακολουθεί: Ετεροπαρατήρηση Σχέδιο Διδασκαλίας
  2. Στο πλαίσιο της τελικής επιμόρφωσης των Teachers for Europe (T4E) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών για το σχολικό έτος 2017-2018, η κ. Καλυψώ Λάζου-Μπαλτά, πρέσβειρα T4E Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, έκανε παρουσίαση σχετικά με το σεμινάριο που παρακολούθησε με θέμα “Best Practices -Benchmarking. Βέλτιστες πρακτικές ? Κριτήρια αναφοράς”. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης  Πρόγραμμα Τελικής Επιμόρφωσης
    και το PowerPoint της παρουσίασής της Best Practices Benchmarking.
  3. Η κ. Καλυψώ Λάζου-Μπαλτά, σε συνεργασία με την κ. Ελένη Παπαροϊδάμη, εκπαιδευτικό εκτός της σχολικής μας μονάδας, έκαναν εισήγηση με τίτλο «Το σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης: ο ρόλος της ηγεσίας» σχετικά με την εφαρμογή του περιεχομένου του επιμορφωτικού σεμιναρίου στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, το οποίο διεξήχθη στη Λάρισα στις 12-14 Οκτωβρίου 2018. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του συνεδρίου και το PowerPoint της παρουσίασης.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΕΠΕΚ

ΠΑΠΑΡΟΪΔΑΜΗ-ΛΑΖΟΥ-ΟΚΜ-ΗΓΕΣΙΑ

Επίσης, η εισήγηση δημοσιεύτηκε στα πρακτικά του συνεδρίου (Λάζου-Μπαλτά, Κ. & Παπαροϊδάμη, Ε. (13 Οκτωβρίου 2018). Ανακοίνωση με θέμα “Το σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης: ο ρόλος της ηγεσίας” στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Λάρισα 12-14 Οκτωβρίου 2018, Τόμος Β’, σελ. 463-471).