Το σχολείο μας στο Athens Science Festival 2018

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες το Athens Science Festival 2018, το οποίο έλαβε χώρα 24-29 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Σε αυτή τη γιορτή της επιστήμης συμμετείχαν και μαθητές μας οι οποίοι εκτός από το σχολείο μας εκπροσώπησαν και το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής και Κυκλάδων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

 

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26/4 οι μαθητές μας Ισαβέλλα Παπαδοπούλου, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Θεοδωράτου, Χρήστος Καραογλάνης, Κωνσταντίνα Μαυρουκάκη-Καραγκούνη, Γεωργία Ξαγοράρη, Κατερίνα Παπαθεοδώρου, Αθανασία Σουσάνη, Βαρβάρα Καρυώτη, Ανδριάνα Κατσαμπάνη και  Όλγα Κλάδη-Μόρφη συνοδευόμενοι από το χημικό του σχολείου μας κ. Χριστόδουλο Μακεδόνα καθώς και τον υποδιευθυντή κ. Σωτήριο Χασάπη παρουσίασαν πειράματα υπό τον τίτλο «Αξιοποιώντας την ενέργεια του Ήλιου με τη βοήθεια φρούτων και λαχανικών της Ελληνικής γης».

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι μαθητές μας κατασκεύασαν ηλιακές κυψέλες τύπου DSSC (Dye Sensitized Solar Cells) και μελέτησαν διάφορες φυσικές χρωστικές ως φωτοευαισθητοποιητές. Επιπλέον προετοίμασαν ένα ακόμα πείραμα επίδειξης με το οποίο αποκαλύπτονταν ο ρόλος των διαμοριακών δυνάμεων κατά την ανάμειξη διαλυμάτων διαφορετικών διαλυτών.

Μεταξύ των επισκεπτών που δεχθήκαμε ήταν και η επί σειρά ετών βιολόγος του σχολείου μας κ. Νικολέττα Μοσχοπούλου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τον καθηγητή τους Δρ. Χριστόδουλο Μακεδόνα.