Πάμε Θέατρο

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, στη φετινή δεύτερη χρονιά αυτής της δράσης, προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους της την ευκαιρία επιλογής ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων, πάντα με μειωμένο εισιτήριο. Ένας από τους σπουδαίους Έλληνες σκηνογράφους και ενδυματολόγους, ο Γιώργος Πάτσας, απεβίωσε στις αρχές Μαρτίου. Η Σχολή ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προσκαλεί το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει, την τελευταία παράσταση που σκηνογράφησε, σε σκηνοθεσία της στενής συνεργάτιδας και συντρόφου του στη ζωή, Νικαίτης Κοντούρη.  Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και τους εργάτες του θεάτρου που το υπηρετούν εκτός σκηνής.

Επιστρέφουμε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22) και ανταλλάσσουμε ευχές για το φετινό Πάσχα, αφού παρακολουθήσουμε την παράσταση «Ψηλά από τη γέφυρα», του Άρθουρ Μίλλερ, ένα αστυνομικής ροής δράμα, το οποίο περιστρέφεται, όπως όλη σχεδόν η εργογραφία του Μίλλερ, γύρω από τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και ταυτόχρονα θίγει τη μετανάστευση, μέσα από την οποία ο άνθρωπος θηρεύει το αμερικανικό όνειρο στο Μπρούκλιν του 1950. Τη μετάφραση του έργου συνυπογράφουν η σκηνοθέτης, Νικαίτη Κοντούρη και ο βασικός πρωταγωνιστής της παράστασης, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης. Παίζουν επίσης: Ilya Algaer, Θάλεια Γρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κώστας Κοράκης, Αναστάσης-Συμεών Λαουλάκης, Γιώργος Ματζιάρης, Ηλιάννα Μαυρομάτη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Στάθης Παναγιωτίδης, Τάσος Πυργιέρης, Κώστας Φαλελάκης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος.

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια, στην προνομιακή τιμή των 10 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή, 01 Απριλίου 2018, στις 20.00. Για καλύτερη ορατότητα στη σκηνή, προτιμήθηκε οι θέσεις αυτές να ζητηθούν στον κεντρικό εξώστη του θεάτρου. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν από την παράσταση με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι και την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, στην ηλεκτρονική διεύθυνση evangeliki.school@gmail.com. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα. Οι μαθητές  του Γυμνασίου και Λυκείου παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του Λυκείου, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.