Τέταρτη-τελευταία κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου ?Playing Europe? στην πόλη Lier του Βελγίου (12-18/03/2023)

Tην εβδομάδα 12-18/03/2022 υλοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Σχολικών Συμπράξεων Erasmus+ KA229 με τίτλο ?Playing Europe? (2020-2023), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στην πόλη Lier του Βελγίου, όπου μετακινήθηκαν έξι μαθητές και μαθήτριες και δύο συνοδοί καθηγήτριες του σχολείου μας, καθώς επίσης αντίστοιχες ομάδες από την Ισπανία και την Ιταλία.

Ελληνική ομάδα συμμετοχής, μαθητές/μαθήτριες της Γ τάξης: Μπέση Ελπίδα, Νικολοπούλου Θεοδώρα, Νικολόπουλος Κωνσταντίνος-Μάριος, Βλασσόπουλος Στυλιανός, Λουρίδας Παναγιώτης, Βλαβιανός Κωνσταντίνος

Συνοδοί καθηγήτριες: Αρναούτη Ειρήνη (ΠΕ06, Υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος), Αγγελίδου Χρυσή (ΠΕ04)

Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Βέλγων μαθητών/τριών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βέλγιο, οι μαθητές/τριες έλαβαν ενεργά μέρος στις εργασίες του έργου, συνεργάστηκαν με τα μέλη των ομάδων από την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, ασχολήθηκαν με τα βελγικά παραδοσιακά παιχνίδια και την παιδαγωγική τους αξιοποίηση. Στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο της εταιρείας καρτών παιχνιδιού ?Cartamundi? στο Turnhout και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου ενημερώθηκαν για την ιεράρχηση του οργανογράμματος των δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τις αποσκευές τους γεμάτες νέα γνώση, πλούσιες εμπειρίες και βαθιά συναισθήματα, έχοντας βιώσει την ουσία της έννοιας του Ευρωπαίου πολίτη.

Τις εργασίες του έργου κάλυψαν με άρθρα τους δύο βελγικές εφημερίδες. Μπορείτε να δείτε τα σχετικά άρθρα διαδικτυακά:

https://m.gva.be/cnt/dmf20230314_94744983

https://www.hln.be/lier/bezoek-uit-het-buitenland-in-het-sint-gummaruscollege-in-lier-nu-was-het-onze-beurt~aa846bf0/