Επίσκεψη στο Μουσείο Φαρμακολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Μαθητές και μαθήτριες της Σχολής μας στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον 7ο μαθητικό διαγωνισμό «Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών» επισκέφτηκαν το Μουσείο Φαρμακολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από τον τ. Αναπλ. Καθ. της Ιατρικής Σχολής κ. Ι. Παπαδόπουλο.

Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1998 από μέλη Δ.Ε.Π. του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής και στεγάζεται στο ίδιο Εργαστήριο. Η φιλοσοφία του Μουσείου βασίζεται στην κοινωνική προσέγγιση των εκθεμάτων και της εξέλιξης τους στο χρόνο αλλά και στην ολιστική αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που συμμετέχουν στην Φαρμακολογία (βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, επιστημονικό δυναμικό, διδασκαλία, φοιτητές, Πανεπιστήμιο ως θεσμός).

Το θέμα του διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχουν οι μαθητές/ριές μας είναι «Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας: μια μάχη με τον χρόνο». Υπεύθυνοι για τη δράση είναι η πληροφορικός της Σχολής μας κ. Π. Ματθέ καθώς και οι χημικοί μας Χ. Αγγελίδου και  Χ. Μακεδόνας.

Ευχαριστούμε τον Αναπλ. Καθ. κ. Παπαδόπουλο και την Διευθύντρια του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Φαρμακολογίας κ. Χ. Λιάπη για τη θερμή τους φιλοξενία.