Συμμετοχή της Σχολής μας στην τελική φάση του διαγωνισμού EOES 2023

Το Σαββατοκύριακο 28-29/1 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων και στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου (Θεσσαλονίκης) η τελική φάση του διαγωνισμού EOES (European Olympiad of Experimental Science, πρώην EUSO). Ο διαγωνισμός EOES διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και είναι ιδιαίτερος, μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
  • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στην τελική φάση συμμετείχαν 38 σχολικές ομάδες από όλη τη χώρα, οι οποίες προκρίθηκαν από τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς.

Η ομάδα μας που αποτελούνταν από τις/τους Μαρία Μπίλλα, Πέτρο Πατριανάκο, Σπύρο Σοφούλη και Μυρσίνη Κανά (αναπλ.) κατέλαβε τη 15η θέση, έχοντας πολύ καλή επίδοση σε δυο από τα εξεταζόμενα αντικείμενα. Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/ριές μας και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα!