Αρναούτη Ειρήνη

ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

e-arnaoutiΗ Ειρήνη Αρναούτη είναι κάτοχος

  • Διδακτορικού τίτλου στη Μιντιακή Αγωγή (Ph.D. in Media Education) από το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
  • Μεταπτυχιακού τίτλου στη «Λογοτεχνία: Μετάφραση και Συγκριτική Λογοτεχνία» (MA in Literature: Translation and Comparative Literature) του Πανεπιστημίου του Essex.
  • Προπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Xρήση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση (MA Education and Technology) του UCL institute of Education, γνωρίζει άριστα πέντε ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, σουηδικά) και έχει πιστοποίηση στη χρήση ΤΠΕ.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη χρήση των media και της μεθόδου CLIL στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας.

Έχει παρακολουθήσει τμήματα μετάφρασης, λογοτεχνίας και πολιτισμού στο ισπανικό Ινστιτούτο Θερβάντες και στη Σουηδική Σχολή Αθηνών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, κάποιες από τις οποίες με υποτροφίες από το ΙΚΥ (προγράμματα Comenius και Erasmus+) και από το ισπανικό Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού.

Έχει εργαστεί ως διοικητική υπάλληλος στο Βρετανικό Συμβούλιο, ως διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και στη δημόσια πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διορίστηκε ως μόνιμη καθηγήτρια αγγλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2004, μετά την επιτυχία της στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Υπηρετεί στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από το 2013.

Είναι συγγραφέας επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διάκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και  ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και συμμετέχει σε συνέδρια ως κριτής.

Εκπονεί πολιτιστικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus+, διμερείς σχολικές συμπράξεις), διαθεματικές δράσεις, και συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.