Πρωτιά της Σχολής μας στον τοπικό διαγωνισμό EUSO

Το Σάββατο 9/12 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αλίμου η τοπική προκριματική φάση του διαγωνισμού EUSO (Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών).

Ο διαγωνισμός EUSO είναι ιδιαίτερος μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

? Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.

? Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.

? Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών.

Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν. Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 7 σχολεία από την περιοχή ευθύνης του Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης και το Λύκειό μας κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ αυτών.

Η ομάδα μας αποτελείτο από τους μαθητές Χρίστο Κονίδα, Πέτρο Πανηγυράκη, Χρύσα Πανηγυράκη και Περσεφόνη Πολάκη. Οι συγκεκριμένοι μαθητές αποτέλεσαν μέρος μιας ευρύτερης ομάδας μαθητών που προετοιμάστηκε για το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Την προετοιμασία των μαθητών μας ανέλαβαν οι καθηγητές της Σχολής μας Δρ. Μαρία Διακόνου (Φυσική), Γεράσιμος Θεοδωρίδης (Βιολογία), Δρ. Χρύσα Αγγελίδου και Δρ. Χριστόδουλος Μακεδόνας (Χημεία).