2η Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Την Κυριακή 18/12/2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», που υλοποιείται από το Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, από το 2019, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ευχαριστούμε θερμά τους αξιότιμους εισηγητές για πολύπλευρη κάλυψη του ζητήματος των προκλήσεων και των ευκαιριών για τις επαγγελματικές προοπτικές, που αναδύονται μέσα από την βασική αρχή της «Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

?Οι προκλήσεις της Κυβερνοασφάλειας ως προϋπόθεση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ευημερίας?.

  • Τον κ. Νικόλαο Κουλούρη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πώς παράγονται και πώς αμβλύνονται οι ανισότητες; Σπουδές για κοινωνικά προβλήματα και πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης?.

  • Την κα Ζοζεφίνα Τερέζα Βιτάλη, Υπεύθυνη Έργων στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης της εταιρείας Ροϊκός, Πολιτικό μηχανικό, με μεταπτυχιακό στα Υδραυλικά και τη Μηχανική Περιβάλλοντος.

?Ο ρόλος του Ευρωπαίου Μηχανικού στη διασφάλιση του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε αξιοπρεπείς υποδομές αποχέτευσης στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής?.

  • Τον κ. Ευστράτιο Αθανασίου, Ιδρυτή και Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου (ΕΕΕΠΚΑ).

Η σύνδεση της νέας γενιάς με τη διεπιστημονικότητα, μέσω του εθελοντισμού: το παράδειγμα της CPRGGreece.

  • Τον κ. Αναστάσιο Υφαντή, Επιχειρησιακός Διευθυντής, Γιατροί του Κόσμου.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία στον Ανθρωπιστικό Τομέα. Ευκαιρίες και Προκλήσεις.