Πρωτιά της Σχολής μας στον τοπικό διαγωνισμό EOES 2023

Το Σάββατο 10/12 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης (υπεύθ.: Αθανάσιος Γκουρμπής) η τοπική προκριματική φάση του διαγωνισμού EOES (European Olympiad of Experimental Science). Ο διαγωνισμός EOES, που διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., είναι ιδιαίτερος μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
  • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 4 σχολεία και το Λύκειό μας κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ αυτών .

Η ομάδα μας αποτελείτο από τους/τις μαθητές/ριες Μυρσίνη Κανά, Μαρία Μπίλλα, Πέτρο Πατριανάκο και Σπύρο Σοφούλη. Την προετοιμασία των μαθητών μας ανέλαβαν οι καθηγητές της Σχολής μας Σεβαστή Βαμβακοπούλου (Βιολογία), Μαρία Διακόνου και Μαργαρίτα Τουλάτου (Φυσική), Χρυσή Αγγελίδου και Χριστόδουλος Μακεδόνας (Χημεία).

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά του Λυκείου μας και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!