Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ? «Μια Αγκαλιά»

20221208_103400_paraolympic.jpg

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (θεσπισμένη η 3 Δεκεμβρίου) αλλά και της πιλοτικής εφαρμογής του Προγράμματος Σπουδών της Φυσικής Αγωγής, με πρωτοβουλία των Κ.Φ.Α. κ. Σάρλα Γιώργου, Αθανασοπούλου Ευθυμίας και Μπελτέ Σμαράγδας, διοργανώθηκε δράση με ενημερωτική επίσκεψη στο σχολείο μας, από τον παραολυμπιονίκη και Α΄Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ Αθανάσιο Τσιβίλη, συνοδευόμενος από την κα Γιώτα Λενέτη εκ μέρους της Ε.Π.Ε.

Στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών /μαθητριών για τις δυνατότητες και το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία, στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία, την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στους αθλητικούς χώρους και όχι μόνο. Η εξαιρετική προσέγγιση από τον κ Τσιβίλη για την καλλιέργεια του σεβασμού, της συμπερίληψης, την αποδοχή της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών, ενθουσίασε με την «αγκαλιά» του, ανοίγοντας διάλογο ενδυνάμωσης και επίλυσης ερωτημάτων σε εξαιρετικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ Τσιβίλη και την κ Λενέτη για την εξαιρετική προσέγγιση, καθώς και την πρόταση για μια δεύτερη επίσκεψη για τους μαθητές της Γ Λυκείου.

20221208_102357_paraolympic.jpg

20221208_104842_paraolympic.jpg