1η Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα για την διαχείριση και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών»

Το Σάββατο 19/11/2020 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αφετηρία της 1η διδιακτυακής συνάντησης για την φετινή σχολική χρονιά, καθώς η δράση «Σύνδεση Εκπαίδευσης& Εργασίας», με την οργάνωση μιας σειράς διαδικτυακών εκδηλώσεων υλοποιείται απο το Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, από το 2019, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο στόχος αυτών των διαδικτυακών εκδηλώσεων είναι μέσα από επίκαιρα ζητήματα και καταστάσεις να αναδεικνύονται οι επαγγελματικές προοπτικές που υπάρχουν, με την συμμετοχή επαγγελματιών από τους χώρους εργασίας και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής κοινότητας, οι οποίοι παρουσιάζουν αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το θεμα για τα «Επαγγελματα για την πρόληψη και την διαχειριση των φυσικών καταστροφών».

Ευχαριστούμε θερμά για τις εισηγήσεις τους:

  • Τον κ. Δημήτριο Ασκούνη, Καθηγητή, Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ.

?Νέες Τεχνολογίες για την πρόληψη & διαχείριση κρίσεων?.

Εκσυγχρονισμός & Αναβάθμιση Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Εκτάκτων Αναγκών «112»

Emerging technologies for the Early location of Entrapped victims under Collapsed Structures and Advanced Wearables for risk assessment and First Responders Safety in SAR operations

  • Την κ. Ρόϊδω Μητούλα, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

?Ο επιστήμονας της Βιώσιμης Αναπτυξης. Παρουσίαση του Τμήματος “Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου?.

  • Τον κ. Ιωάννη Ματσίνο, Καθηγητή Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου.

?Η βιοποικιλότητα ως μία νέα οικονομική κατεύθυνση για την αειφορία?

  • Τον κ. Αγησίλαο Οικονόμου, Διδάκτωρ ΕΜΠ, Περιβαλλοντολόγος, Διδάσκων Καθηγητής Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

?Το επάγγελμα του Περιβαλλοντολόγου. Η σύνταξη Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)?

  • Την κα Δρ. Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

?Ο Γεωλόγος στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών?.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συμμετοχή τους όλους μαθητές και τις μαθητριες, τους γονείς, τους συναδελφους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές , τους συντοντιστές εκπαιδευτικού έργου, και εκπροσώπους από την συμβουλευτική επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Την οργάνωση και τον συντονισμό αυτής της πρωτοβουλίας έχουν αναλάβει η Κα Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Η Εκπαίδευση και η Εργασία είναι δύο σημαντικοί σταθμοί της ζωής μας, ο δρόμος για την μετάβαση απο το σχολείο στην ενεργό επαγγελματική ζωή έχει εμπόδια και προκλήσεις, όμως μέσα απο τέτοιες δράσεις προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους νέους μας για να τους στηρίξουμε μέσα και έξω απο την σχολική τάξη.