1η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα για την διαχείριση και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών»

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 (17.30-19.00) θα πραγματοποιηθεί η 1η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα για την διαχείριση και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών».

Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για την ανάγκη μείωσης των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, καθώς οι προβλέψεις δείχνουν ότι συνδέονται με την αύξηση της έντασης και της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστροφών. Ο στόχος επίτευξης περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αλλά και ο πλήρης κύκλος διαχείρισης των φυσικών καταστροφών που προειδοποιούν έγκαιρα, τροποποιούν τις αιτίες και μετριάζουν τις συνέπειες έχει ανίκτυπο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ποιες είναι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας; Πως και πόσο επηρεάζονται οι επαγγελματικές προοπτικές;

Η συμμετοχή επαγγελματιών από τους χώρους εργασίας και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής κοινότητας στοχεύει στην ενημέρωση των νέων για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, που υπάρχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και στην υποστήριξή τους στη λήψη αποφάσεων, παρουσιάζοντας αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες για το επίκαιρο θέμα των επαγγελμάτων που συνδέονται με την διαχείριση και τη πρόληψη των φυσικών καταστροφών.

Εισηγήσεις:

  • ?Νέες Τεχνολογίες για την πρόληψη & διαχείριση κρίσεων?. Δημήτριος Ασκούνης, Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ.
  • ?Ο επιστήμονας της Βιώσιμης Αναπτυξης. Παρουσίαση του Τμήματος “Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου?. Ρόϊδω Μητούλα, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
  • ?Η βιοποικιλότητα ως μία νέα οικονομική κατεύθυνση για την αειφορία?. Ιωάννης Ματσίνος, Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου.
  • ?Το επάγγελμα του Περιβαλλοντολόγου. Η σύνταξη Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)?. Αγησίλαος Οικονόμου, Διδάκτωρ ΕΜΠ, Περιβαλλοντολόγος, Διδάσκων Καθηγητής Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
  • ?Ο Γεωλόγος στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών?. Δρ. Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3TqphlK

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση.