Χορήγηση ειδικών μαθητικών δελτίων για δωρεάν μετακίνηση με ΜΜΜ

Σύμφωνα με την τροποποίηση της ΚΥΑ σχετικά με την παροχή ΕΔΜ για δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με δημόσια μέσα στην Αττική, δικαιούχοι είναι οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων με απόσταση οικίας – Σχολείου μεγαλύτερης από 2.500 μέτρα.

Η μέτρηση της απόστασης μπορεί να γίνει με την εφαρμογή google maps, επιλέγοντας την πεζή διαδρομή. Όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και πληροφορίες μπορείτε να τις βρείτε εδώ: https://edulawgr.wordpress.com/2022/09/21/21092022/

Εφόσον εγκριθεί το αίτημα του σχολείου από τη Περιφέρεια, για να πάρουν οι μαθητές/τριες τις προσωποποιημένες κάρτες ελεύθερης μετακίνησης του Ο.Α.Σ.Α, οι μαθητές και τα σχολεία θα ακολουθήσουν τη διαδικασία που περιγράφεται στα άρθρα 11-17 της σύμβασης του ΟΑΣΑ (βρίσκεται στο παραπάνω άρθρο).

Όσοι κηδεμόνες ενδιαφέρονται και είναι δικαιούχοι οι μαθητές, αφού μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες στην παραπάνω σελίδα, παρακαλούμε να δηλώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα που τους εστάλη στο email επικοινωνίας τους με το σχολείο. Όλα τα δικαιολογητικά για την έκδοση μαθητικού Δελτίου πρέπει επίσης να έχουν αποσταλλεί στο σχολείο έως την Παρασκευή 30/9/2022.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης