Ενημερωτικό Δελτίο για την ολοκλήρωση των δράσεων του Ομίλου «Σύνδεσης Εκπαίδευσης & Εργασίας»

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Ομίλου «Σύνδεσης Εκπαίδευσης και Εργασίας» με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κ. Μπαλατσούκα Κωνσταντίνου (Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, ΜΒΑ). Το θέμα της συνάντησης ήταν το επαγγελματικό πεδίο των Οικονομικών Σπουδών και μέσα από την ενεργό εμπλοκή των μαθητών/τριών με διάλογο και ερωταπαντήσεις συζητήθηκαν i) επαγγελματικές προοπτικές κλάδων οικονομικών επιστημών ii) προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας μετά από φοίτηση σε ΜΒΑ, τι είναι και τι πρόσθετα προσόντα προσφέρει, iii) βασικές αρχές οικονομικής διαχείρισης επιχειρήσεων iv) ισολογισμός επιχειρήσεων, iv) ζητήματα φορολογίας-βασικές έννοιες- διαχείριση σε κρατικό επίπεδο.

Στη συνάντηση εκτός από τους μαθητές/τριες, μέλη του ομίλου, συμμετείχαν και αρκετοί επιπλέον μαθητές/τριες από τη Α΄ και Β΄Λυκείου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, κ. Αναστάσιος Τσάτσος, (Πνευμονολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος)

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύνδεσμο των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής για την υποστήριξη στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Το σχολικό έτος 2021-22, οι διαδικτυακές συναντήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, συμπληρώθηκαν με επιτυχία και από τις δράσεις του Ομίλου «Σύνδεσης Εκπαίδευσης και εργασίας» , που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Δήμο Νέας Σμύρνης.

Οι μαθητές/τριες έχουν εκφράσει την απόλυτη ικανοποίηση τους από την υλοποίηση αυτών των δράσεων, αλλά και την επιθυμία για την συνέχιση αυτών και την επόμενη σχολική χρονιά. Η «οικογένεια της Ευαγγελικής Σχολής» φιλοδοξεί και την επόμενη σχολική χρονιά να συνεχίσει τις δράσεις για την υποστήριξη των μαθητών/τριών στις επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του ομίλου

Αργύρη Παναγιώτα, Μαθηματικός (M.Sc, M.Ed)

Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών