3η διαδικτυακή συνάντηση: « Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών».

κατάλογος

logotypo-neas-smyrnis_645x

κατάλογος2

Νέο σήμα συνδέσμου

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η διαδικτυακή συνάντηση για την φετινή σχολική χρονιά με θέμα « Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών».

Μετά τις δύο πρώτες διαδικτυακές μας εκδηλώσεις όπου ενημερωθήκαμε για επαγγελματικές προοπτικές που αναδύονται λόγω του επίκαιρου ζητήματος που λέγεται ψηφιακός μετασχηματισμός, θεωρούμε ότι το ίδιο επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά, για μια συνεχώς μεταβαλλομενη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα είναι τα ζητηματα ενασχόλησης με τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του (ανθρωπιστικές επιστήμες), αλλά και η μελέτη, η κατανόηση και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων (κοινωνικές επιστήμες).

Η πρόοδος και η ευμερία της κοινωνίας δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο αλλά και από την διαχείριση και αντιμετώπιση των κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές, οι οποίοι είναι έμπειροι επαγγελματιες και διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση σε αυτά τα ζητήματα και ενήμερωσαν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προκύπτουν από την ενασχόληση με τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα.

?Διπλωματική καριέρα: απαιτήσεις και προετοιμασία, γενικότερες προοπτικές/ πτυχές της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή?. Σταύρος Τσιέπας, ΜΑ (Econ, Queen’s University, CAN.), Πρέσβης επί τιμή (ε.τ.),

?Coaching’. Τόλης Μαρίνος, Ψυχοθεραπευτης & Coach.

?Ψυχολογία – Εικαστική ψυχοθεραπεία και οι εφαρμογές της?. Τζούλια Κανατά, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια.

Επαγγελματικές Προοπτικές των Πολιτικών Επιστημών μέσα από την εμπειρία?. Χρήστος Ηλιάδης, Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, Μεταδιδάκτορας Ερευνητής, Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι διαδικτυακές αυτές εκδηλώσεις είναι μία προσπάθεια για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία. Μία προσπάθεια που έχει επιτυχία και θετικό αντίκτυπο γιατί στηρίζεται στην άριστη συνεργασία με το Συλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με το Σύνδεσμο των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, το Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και φυσικά στην υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου του κ. Φανίδη Χρήστου.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.