3η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών»

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 (17.30-19.00) θα πραγματοποιηθεί η 3η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών».

Η ενασχόληση με τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά, αλλά και η μελέτη, η κατανόηση και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της σύγχρονης πραγματικότητας, οι οποίοι ανοίγουν πολλές επαγγελματικές προοπτικές στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών προάγουν την κοινωνική ανάπτυξη του κράτους και της κοινωνίας, μέσα από τη συστηματική ενασχόληση με τη μελέτη της ανθρώπινης φύσης, των νόμων και των οργανωτικών διαδικασιών στη ζωή της κοινωνίας.

Ο συνδυασμός της θεωρητικής παιδείας με την επαγγελματική κατάρτιση για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, των εξαρτήσεων, της βίας και της εγκληματικότητας, για την κατανόηση, την ερμηνεία και την αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων και των διαταραχών της συμπεριφοράς ατόμων και κοινωνικών ομάδων, για τη μελέτη των πολιτικών θεσμών και διαδικασιών, αλλά και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων σε κοινωνικό, πολιτικό και διεθνές επίπεδο είναι απαραίτητα βασικά συστατικά για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Εισηγήσεις:

?Διπλωματική καριέρα: απαιτήσεις και προετοιμασία, γενικότερες προοπτικές/ πτυχές της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή?. Σταύρος Τσιέπας, ΜΑ (Econ, Queen’s University, CAN.), Πρέσβης επί τιμή (ε.τ.),

?Coaching’. Τόλης Μαρίνος, Ψυχοθεραπευτης & Coach.

?Ψυχολογία – Εικαστική ψυχοθεραπεία και οι εφαρμογές της?. Τζούλια Κανατά, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια.

Επαγγελματικές Προοπτικές των Πολιτικών Επιστημών μέσα από την εμπειρία?. Χρήστος Ηλιάδης, Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, Μεταδιδάκτορας Ερευνητής, Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3rIvFdA

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση.