Πραγματοποίηση 2ης διαδικτυακής συνάντησης για την επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού στα επαγγέλματα

κατάλογος

logotypo-neas-smyrnis_645x

κατάλογος2

Νέο σήμα συνδέσμου

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 2η διαδικτυακή συνάντηση, το 2ο μέρος του σημαντικού και ιδιαίτερα επίκαιρου ζητήματος που αφορά την επίδραση και τον αντίκτυπο του ψηφιακού μετασχηματισμού στα επαγγέλματα και κατ ‘ επέκταση στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς η συμμετοχή μαθητών/τριών, γονέων, συναδέλφων εκπαιδευτικών, φοιτητών, σπουδαστών, συντονιστών εκπαιδευτικού έργου και συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι νέες τεχνολογίες μας δίνουν την δυνατότητα συμμετοχής από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Πραγματικά απευθύνουμε τις πιο ειλικρινείς και θερμές μας ευχαριστίες σε όλους και όλες που ανταποκρίνεστε και υποστηρίζετε ενεργά το πλαίσιο των δράσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Ένας δείκτης επιτυχίας αυτής της προσπάθειας είναι σίγουρα η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Όμως βασικοί παράμετροι επιτυχίας είναι η υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου μας κ. Φανίδη, η συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής και η συμβολή του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Τέλος καθοριστικός συντελεστής επιτυχίας είναι η εθελοντική συμμετοχή των εισηγητών μας, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ !

Εισηγήσεις :

Ρομποτική & Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ιατρική του Μέλλοντος?. Νίκος Σιαφάκας MD, PhD, FRCP, FCCP, FERS, Ομότιμος Kαθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επισκέπτης Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης.

?Διασυνδέοντας τον Πραγματικό Κόσμο με τον Κυβερνοχώρο?. Γεώργιος Κ. Πολύζος, Καθηγητής Πληροφορικής, Διευθυντής Εργαστηρίου Ασυρμάτων Δικτύων και Πολυμεσικών Τηλεπικοινωνιών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

?Κυβερνοασφάλεια & Επαγγελματικές Προοπτικές?. Ηλίας Μπακατσής, Επικεφαλής Τομέα – Crypto Operations and Security Administration στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

?Τρισδιάστατη και Τετραδιάστατη Βιοεκτύπωση Ανθρώπινων Ιστών?. Μαρία Καλογεροπούλου, MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ, MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine, Maastricht University.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.