Δράσεις του Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης και Εργασίας»

Ενημερωτικό Δελτίο των δράσεων του Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης και Εργασίας»

(15.11.2021-14.12.2021)

1)Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 & Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 δύο ομάδες μαθητών/τριών, οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται για την Κατευθύνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών, επισκέφθηκαν το δικηγορικό γραφείο της κα Χαλά Ευαγγελίας στον Άγιο Δημητριο. Η κα Χαλά είναι και Απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

2) Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 ζωντανή συνεδρία του εκπαιδευτικού προγράμματος Tipping Point στην πλατφόρμα των ?100mentors?

3) Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 & Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 δύο ομάδες μαθητών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Επιστήμες Υγείας επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Metropolitan https://www.metropolitan-hospital.gr/el/

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λάμπρου Γεώργιο , Γενικό Χειρουργό στο Νοσοκομείο Metropolitan για την φιλοξενία των μαθητών, την άρτια οργάνωση, τον συντονισμό και την αναλυτική περιήγηση και ξενάγηση των μαθητών.

4) Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 συμμετοχή των υπολοίπων μαθητών/τριών του ομίλου στην ζωντανή συνεδρίου με θέμα: «Πώς μπορώ να καλλιεργήσω τις οριζόντιες δεξιότητες;», του εκπαιδευτικού προγράμματος Tipping Point στην πλατφόρμα των ?100mentors?

5) Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 & Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 δύο ομάδες μαθητών επισκέφτηκαν το Φαρμακείο της κα Παπαϊωάννου Θεάρεστη ? Τουλιτα (Κοδριγκτωνος 22, Πατήσια), στο οποίο παράλληλα λειτουργεί και εργαστήριο παρασκευής φαρμάκων.

6) Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 ομάδα μαθητών επισκέφθηκα την Εταιρεία Omega Technology (http://www.omegatech.gr/Company) όπου τους παρουσίασαν εφαρμογές της Εικονικής Πραγματικότητας (VR headsets), της Μικτής Πραγματικότητας (Hololens 2), παιχνίδια με αναγνώριση κινήσεων του παίκτη (με ειδική κάμερα), αλλά και ήλθαν σε επαφή μέσω σκίασης εργασίας με το επάγγελμα του του προγραμματιστή 3D εφαρμογών, του γραφίστα, του διαχειριστή έργων.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπασταματίου Νίκο για την φιλοξενία των μαθητών.

7) Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου είχαμε την τιμή και την χαρά να συναντηθούμε και με τον Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Σκαλτσούνη, αλλά και με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστών κ. Εμμανουηλίδη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις παρέδρους του ΣτΕ κα Θεοδωρικάκου Ζωή και κα Σκανδάλη Μαρίνα για τον χρόνο που αφιέρωσαν για την ενημέρωση των μαθητών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Γκιόκα Τάνια για την οργάνωση και τον συντονισμό της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

8) Τη Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές/τρίες επισκέφθηκαν το Ιατρείο του κ. Μουζάλα Ιωάννη (μαιευτήρας και χειρούργος-γυναικολόγος), ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος των Γιατρών του Κόσμου και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και στην Αφρική. Ευχαριστούμε θερμά την κα Τζένη Χαραλαμπίδου (δημοσιογράφο ΕΡΤ) για την πολύτιμή βοήθεια και υποστήριξη της για την οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς των επισκέψεων στους χώρους εργασίας είναι βαθύτερη επισκόπηση του επαγγελματικού πεδίου, μέσα από το συνδυασμό των παρατηρήσεων, αλλά και των συνεντεύξων, για να λάβουν συμβουλές και υποστήριξη για τη φύση της εργασίας, την εκπαίδευση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για αυτό το επάγγελμα, προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας κ.α. Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύτιμες πηγές, που αξιοποίουνται στα διεπιστημονικά σχέδια εργασίας των μαθητών/τριών, με στόχο να προσωμοιώσουν τον ρόλο του επαγγελματία με την ενσωμάτωση των αντίστοιχων υπηρεσιών και καθηκόντων μέσα στην σχολική τάξη.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του ομίλου

Αργύρη Παναγιώτα, Μαθηματικός (M.Sc, M.Ed)

Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο όμιλος υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).