Βράβευση των μαθητριών του σχολείου μας στον 9ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ‘Γρηγόρης Πεντζίκης’

Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητριών του σχολείου μας, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 9ο  Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ‘Γρηγόρης Πεντζίκης’.

Η μαθήτρια του Α3 Παναγιώτα (Νάγια) Λύρα βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο για το ποίημα «Σε μια άλλη Λ. Συγγρού» και για το πεζογράφημα «Πετρίνα», στον 9ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ‘Γρηγόρης Πεντζίκης’, που διοργανώνεται από το σχολικό έτος 2012-2013, από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος» και υλοποιείται με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η βράβευση της μαθήτριας Παναγιώτας (Νάγιας) Λύρα, έχει επιπλέον ιδιαίτερη σημασία, γιατί, για πρώτη φορά, το ίδιο πρόσωπο καταλαμβάνει την 1η θέση και στις δύο κατηγορίες, δηλαδή και στην κατηγορία του εφηβικού διηγήματος και στην κατηγορία του εφηβικού ποιήματος.

Επιπλέον, στον παραπάνω διαγωνισμό, έπαινο κατέκτησε η μαθήτρια του Β3 Ελένη Μπεθάνη για το ποίημα «Το μέλαν της νυκτός».

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων έγινε από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Φανίδη Χρήστο στο σχολείο μας. Είχε προηγηθεί η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 28 Ιουνίου 2021. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό και μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://www.educircle.gr/pentzikis/ όπου αναρτήθηκε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας γίνεται στο πλαίσιο της δράσης που εκπονεί ο φιλόλογος του σχολείου κ. Θώδης Γιώργος.

Το πεζογράφημα Πετρίνα που πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία του εφηβικού διηγήματος.

Το ποίημα Σε μια άλλη Λ.Συγγρού που πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία του εφηβικού ποιήματος.

Το ποίημα Το μέλαν της νυκτός που πήρε έπαινο διάκρισης στην κατηγορία του εφηβικού ποιήματος.