Πρώτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Playing Europe στη Μούρθια της Ισπανίας (17-23/10/2021)

Την εβδομάδα 17-23/10/2021 υλοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Σχολικών Συμπράξεων Erasmus+ KA229 με τίτλο “Playing Europe” (2020-2023), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στη Μούρθια της Ισπανίας, όπου μετακινήθηκαν έξι μαθητές και μαθήτριες και δύο συνοδοί καθηγητές του σχολείου μας, καθώς επίσης αντίστοιχες ομάδες από την Ιταλία και το Βέλγιο.

Ελληνική ομάδα συμμετοχής: Μπάκα Αλεξάνδρα (Γ3), Παπαδημητρίου Ιωάννης-Ιάσων (Γ3), Κολιοθωμάς Χρήστος (Β1), Μάσχα Ντε Φίλιππις Μάγια Στέλλα (Β3), Παπαγεωργίου Καλλιόπη (Β3), Σαραντοπούλου Δήμητρα (Β3)

Συνοδοί καθηγητές: Αρναούτη Ειρήνη (ΠΕ06, Υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος), Θώδης Γεώργιος (ΠΕ02)

Οι συμμετέχοντες έλαβαν ενεργά μέρος στις εργασίες του έργου, συνεργάστηκαν με τα μέλη των ομάδων από την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, ασχολήθηκαν με τα ισπανικά παραδοσιακά παιχνίδια και την παιδαγωγική τους αξιοποίηση και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές δράσεις. Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τις αποσκευές τους γεμάτες νέα γνώση, πλούσιες εμπειρίες και βαθιά συναισθήματα, έχοντας βιώσει την ουσία της έννοιας του Ευρωπαίου πολίτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματος, το τοπικό κανάλι της περιοχής της Μούρθια έκανε αφιέρωμα στο ευρωπαϊκό μας έργο και η Ελληνίδα εκπαιδευτικός κ. Αρναούτη Ειρήνη μίλησε για το πρόγραμμα εκ μέρους των μη Ισπανών καθηγητών.

Επίσης, ο δήμαρχος της Μούρθια υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης το σύνολο των συμμετεχόντων στην κινητικότητα, όπου κλήθηκαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα ο Ισπανός υπεύθυνος του προγράμματος κ. Garcia Garcia Jorge και η κ. Αρναούτη Ειρήνη, ως εκπρόσωπος των μη Ισπανών καθηγητών.