Διάκριση σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Ο μαθητής Πετρίδης Ρωμανός διακρίθηκε  με το 1ο βραβείο εξ’  ημισείας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «ο Έρωτας, ο μικρός και ο μέγας» στην κατηγορία μαθητών. Ο διαγωνισμός τελείται υπό την αιγίδα του Γραφείου Ποιήσεως και του Ελληνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Λονδίνου και με φορείς το Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης Καισαρείας Κοζάνης και την Ομάδα Πνευματικής Έκφρασης.

Διαβάστε το βραβευθέν ποίημα.

ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟΙ

Ο φόβος της κατάκρισης

θαμιστική οιμωγή μέσα σε άχαρα σκοτεινά μικρά δρομάκια

που βγάζουν σε αδιέξοδο

λίγο πριν της χαραυγής την ώρα

 

Τα λόγια τα ερωτικά ανεμώλια

στην ιδέα της λύμης που καρτερεί πίσω από κάθε μάντρα

μέσα σε ορύγματα βαθιά

λίγο πριν το άκουσμα σκουριασμένου τουφεκιού

 

Τα αδιέξοδα και τα ορύγματα τα άφησα να φύγουν

λίγο πριν το βελόνι της καρδιάς δείξει το νότο

λίγο πριν γίνω ο άλτης για το ανέμελο καράβι σου

που ψάχνει σε στεριά να σταματήσει

 

Αγκιστρωμένοι έρωτες

αποβιβαστήκαν σε μουράγιο αλαργινό

λίγο πριν έρθει η νηνεμία

λίγο πριν γεμίσει η νύχτα φώτα και μουσικές

Αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων για μία θέση στην Β Λυκείου

Παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για μία (1) θέση στην Β Λυκείου του Σχολείου μας

EXETASEIS_9_2019-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρακαλείται ο/η κηδεμόνας του υποψήφιου/ας με τον αύξοντα αριθμό 4 (τέσσερα) να προσέλθει στο Σχολείο για να ξεκινήσει την διαδικασία μετεγγραφής.

Ο Διευθυντής

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης σας καλωσορίζει στην τέταρτη χρονιά της δράσης, η οποία προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους την ευκαιρία παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, με μειωμένο εισιτήριο. Σεπτέμβρη μήνα ανακαλύπτουμε τις αρετές του «ελαφρού θεάτρου», παρακολουθώντας μια παράσταση που συνδυάζει την επιθεώρηση  με στοιχεία vaudeville και ενώνει τη μεγάλη οθόνη με τη θεατρική σκηνή σε ένα κλασικό (και ανακαινισμένο μάλιστα) αθηναϊκό αναψυκτήριο.

Πρόκειται για το θεατρικό μιούζικαλ Το δικό μας Σινεμά που υπογράφουν και σκηνοθετούν οι Μιχάλης Ρέππας & Θανάσης Παπαθανασίου, η οποία ανεβαίνει στο Άλσος (Ευελπίδων 4, Πεδίο του Άρεως). Συσκηνοθετεί και υπογράφει όλες τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός.

1.000 κοστούμια και 300 περούκες επί σκηνής, 24μελές μπαλέτο, 12μελής ζωντανή ορχήστρα συνοδεύει 37 από τα πιο γνωστά τραγούδια των κινηματογραφικών ταινιών της Φίνος Φιλμς, τα περισσότερα ερμηνευμένα από τη Δέσποινα Βανδή ζωντανεύουν στο θεατρικό σανίδι σκηνές από ταινίες που όλοι αγαπήσαμε. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν 17 αγαπημένοι ηθοποιοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Σπύρο Παπαδόπουλο, την Κατερίνα Λέχου, τον Κώστα Κόκλα, τον Μέμο Μπεγνή, τον Παύλο Χαϊκάλη, την Παρθένα Χοροζίδου, τον Γιώργο Χρανιώτη. Παίζουν επίσης ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Ελένη Γερασιμίδου και η Πηνελόπη Πιτσούλη.

         

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια, στον κεντρικό εξώστη, στην προνομιακή τιμή των 10 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, στις 20:45. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν από την παράσταση με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι και την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση evangelikipametheatro@gmail.com. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επιτυχόντες Αποφοίτων Γενικού Λυκείου 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων απεστάλησαν οι επιτυχόντες Αποφοίτων Γενικού Λυκείου 2019.

Ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές μας και τους εύχονται καλές σπουδές.

Ο Διευθυντής του Σχολείου ευχαριστεί τον Σύλλογο Διδασκόντων για την άοκνη προσπάθεια στη σωστή προετοιμασία των μαθητών.

απόφοιτοι 2017
απόφοιτοι 2018
απόφοιτοι 2019

 

Aποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σύμφωνα με το  Δελτίο Τύπου που ανακοινώθηκε στις 26-8-2019, τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη 27-8-2019.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταστάσεις των επιτυχόντων (μόνο με τους κωδικούς των υποψηφίων) κάθε Λυκείου θα  αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας (την Τρίτη) σε εμφανές και προσιτό για τους ενδιαφερόμενους σημείο του Λυκείου.

Στατιστικά Βαθμολογίας Πανελλαδικών 2019

Σας παραθέτουμε τα στατιστικά των βαθμών των γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων 2019 των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας σε σύγκριση με τους Πανελλαδικούς βαθμούς.

Ο Πανελλαδικός μέσος όρος για κάθε μάθημα δεν δίνεται από το ΥΠΠΕΘ. Υπολογίστηκε από τα στατιστικά του Υπουργείου με την προσέγγιση ότι σε κάθε διάστημα βαθμών, οι βαθμοί είναι ομογενώς κατανεμημένοι.

Είναι αξιοσημείωτο οτι ο μέσος όρος των γραπτών των μαθητών/μαθητριών μας είναι από 30% – 85% πιο υψηλός από τον αντίστοιχο Πανελλήνιο μέσο όρο με τα περισσότερα μαθήματα να κυμαίνονται γύρω στο 50%.

Ευχαριστούμε πολύ τον Υποδιευθυντή κ. Χασάπη που αμέσως μετά τα αποτελέσματα πέρασε με το χέρι όλους τους βαθμούς ώστε να κάνει την άμεση επεξεργασία των αποτελεσμάτων (αναρτημένα στο facebook).

Συγχαρητήρια στους μαθητές/μαθήτριες, στον Σύλλογο Διδασκόντων και στους γονείς των παιδιών.

Ο Διευθυντής

Η γνώμη των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας.

Αγαπητά παιδιά και αγαπητοί γονείς

Για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας στο σχολείο ζητήσαμε από τους μαθητές/μαθήτριες μας να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων ανώνυμα με φόρμα Google.

Από το σύνολο των 270 μαθητών/μαθητριών μας ογδόντα πέντε (85) παιδιά απάντησαν στο ερωτηματολόγιο.

Για την αποτίμηση των απόψεων χρησιμοποιήθηκε μία κλίμακα συμφωνίας (Likert) με δυνατότητα σχολιασμού της απάντησης από όποιον/όποια το επιθυμούσε.

Πρόσβαση στις απαντήσεις έχει και καθηγητής/καθηγήτρια του σχολείου μας για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο. Η γνησιότητα των απαντήσεων διασφαλίστηκε από μοναδικό τετραψήφιο κωδικό που μοιράστηκε τυχαία στους μαθητές/μαθήτριες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. Ιδίως τα παιδιά της Γ Λυκείου που έκαναν τις προτάσεις τους για την βελτίωση του Σχολείου στην ερώτηση 9. Επίσης να ευχαριστήσω όσους τεκμηριωμένα έκαναν την κριτική τους συμπληρώνοντας το πεδίο του σχολιασμού.

Σας παραθέτω τα γραφήματα με τις απαντήσεις και υπόσχομαι ότι τα σχόλια σας θα τεθούν υπόψη του ΕΠΕΣ, του Υποδιευθυντή, και τoυ Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Ο Διευθυντής

Αποτελέσματα για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου για το Σχολικό Έτος 2019 – 2020

Μας απεστάλησαν τα αποτελέσματα από τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου.

leyag_1

Επίσης από την Πρόεδρο του Βαθμολογικού κέντρου μας απεστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση :

  1. «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται στη διεύθυνση https://www.iep.edu.gr/pps/ , προκειμένου να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, πληκτρολογώντας τον κωδικό».

2. «Όσοι γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρονται να δουν το/α γραπτό/ά του παιδιού τους μπορούν να καταθέσουν  αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: depps@minedu.gov.gr το αργότερο έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, αναγράφοντας:

-ονοματεπώνυμο παιδιού

-πατρώνυμο

-Πρότυπο Σχολείο

-κωδικό αριθμό αίτησης

-εξεταζόμενο  μάθημα – γραπτό (Γλώσσα ανάπτυξης, Γλώσσα κλειστού τύπου, Μαθηματικά ανάπτυξης, Μαθηματικά κλειστού τύπου)

-τηλέφωνο

 Η επίδειξη των γραπτών των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11.00  στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας,  Π. Κυριακού 12 & Έλενας Βενιζέλου, 11521, Αμπελόκηποι.  Οι αιτούντες γονείς/κηδεμόνες πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

 Η Πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου

Φανή Τσιαμπάση

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Α/θμιας Εκπ/σης»

Μηχανογραφικά δελτία- Κωδικοί υποβολής

Στις 2/7, 9/7 και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής (15/7/2019) θα παραμείνει ανοικτό το σχολείο για βοήθεια προς τους υποψηφίους σχετικά με την υποβολή Μ.Δ. και την δημιουργία κωδικών υποβολής, για όσους δεν προλάβουν έως αύριο Παρασκευή 28/06/2019.