Επίσκεψη στο Μουσείο Φαρμακολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Μαθητές και μαθήτριες της Σχολής μας στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον 7ο μαθητικό διαγωνισμό «Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών» επισκέφτηκαν το Μουσείο Φαρμακολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από τον τ. Αναπλ. Καθ. της Ιατρικής Σχολής κ. Ι. Παπαδόπουλο.

Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1998 από μέλη Δ.Ε.Π. του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής και στεγάζεται στο ίδιο Εργαστήριο. Η φιλοσοφία του Μουσείου βασίζεται στην κοινωνική προσέγγιση των εκθεμάτων και της εξέλιξης τους στο χρόνο αλλά και στην ολιστική αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που συμμετέχουν στην Φαρμακολογία (βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, επιστημονικό δυναμικό, διδασκαλία, φοιτητές, Πανεπιστήμιο ως θεσμός).

Το θέμα του διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχουν οι μαθητές/ριές μας είναι «Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας: μια μάχη με τον χρόνο». Υπεύθυνοι για τη δράση είναι η πληροφορικός της Σχολής μας κ. Π. Ματθέ καθώς και οι χημικοί μας Χ. Αγγελίδου και  Χ. Μακεδόνας.

Ευχαριστούμε τον Αναπλ. Καθ. κ. Παπαδόπουλο και την Διευθύντρια του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Φαρμακολογίας κ. Χ. Λιάπη για τη θερμή τους φιλοξενία.

 

40η Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Σάββατο 18/02/2023

Με τη συμμετοχή 108 μαθητών γυμνασίου και λυκείου των περιοχών της Α΄ και Δ΄Αθήνας διεξήχθη στο Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ο διαγωνισμός. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 33 μαθητές από το λύκειο και 17 από το γυμνάσιο.

Πολλές ευχαριστήριες στους συναδέλφους Μίνα Αγγελή, Μυρτώ Καλαφάτη, Αμαλία Μανιατοπούλου, Μιλιτιάδη Μπιζμπιάνο, Σωτηρία Παπακώστα, Άλκη Τζελέπη και Σωτήρη Χασάπη.

 

Θέματα και λύσεις εδώ https://presswiki.allmath.gr/wpwiki18/2023/02/20/21/09/05/8335/.

 

40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης”

ΣΑΒΒΑΤΟ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Εξεταστικό κέντρο: Πρότυπο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης – Λέσβου 4, 17123 – 2109333712 –

Στάση ΤΡΑΜ: Ευαγγελική Σχολή.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ Διαγωνιζομένων: 09:30 Έναρξη: 10:00 Διάρκεια εξέτασης: 3 ώρες Ελάχιστος χρόνος: 1 ώρα

 • Υπολογιστές οποιουδήποτε τύπου, καθώς και η χρήση κινητών ή έξυπνων ρολογιών απαγορεύονται.
 • Οι μαθητές επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μόνο κανόνα και διαβήτη για τα γεωμετρικά σχήματα.
 • Για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο.

Συμμετοχή της Σχολής μας στην τελική φάση του διαγωνισμού EOES 2023

Το Σαββατοκύριακο 28-29/1 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων και στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου (Θεσσαλονίκης) η τελική φάση του διαγωνισμού EOES (European Olympiad of Experimental Science, πρώην EUSO). Ο διαγωνισμός EOES διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και είναι ιδιαίτερος, μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
 • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
 • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στην τελική φάση συμμετείχαν 38 σχολικές ομάδες από όλη τη χώρα, οι οποίες προκρίθηκαν από τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς.

Η ομάδα μας που αποτελούνταν από τις/τους Μαρία Μπίλλα, Πέτρο Πατριανάκο, Σπύρο Σοφούλη και Μυρσίνη Κανά (αναπλ.) κατέλαβε τη 15η θέση, έχοντας πολύ καλή επίδοση σε δυο από τα εξεταζόμενα αντικείμενα. Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/ριές μας και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα!

 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας: «Το Κάλλος στην σύγχρονη πόλη!»

Η πόλη. Αστικός ιστός. Εσύ. Ο νέος άνθρωπος.

Κρατώντας ένα κινητό που στη σύγχρονη ζωή αποτελεί προέκταση του εαυτού, περιδιαβαίνεις δρόμους και στενά της Αθήνας, μιας γκρίζας σύγχρονης μεγαλούπολης, αναζητώντας όμορφες εικόνες, ή και όχι τόσο όμορφες που όμως έχουν κάτι να πουν. Ένα μήνυμα να στείλουν. Εικόνες που μπορούν να γίνουν συναρπαστικές! Που ανακαλύπτουν και αναδεικνύουν το κάλλος αυτής της μαγικής πόλης!

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό με έμπνευση και φαντασία, και ανακάλυψε το κάλλος της Αθήνας με τη δική σου ματιά! Στείλε το δικό σου μήνυμα. Δείξε αυτό που οι μεγάλοι δεν μπορούν να δουν και μάθε τους τι σημαίνει ομορφιά!

 • Οι πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες θα επιλεγούν για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: ‘Το Κάλλος στη σύγχρονη πόλη’, καθώς και δώρα θα δοθούν στους νικητές του διαγωνισμού.
 • Κατάθεση φωτογραφιών μέχρι τις 16 Απριλίου (Πάσχα).
 • Επιλογή φωτογραφιών για έκθεση και για βράβευση από επιτροπή μέχρι τις 31 Μαΐου.
 • Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων και η απονομή βραβείων θα οριστούν σε επόμενο χρόνο.

 

Αποτελέσματα 83ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΘΑΛΗΣ 2022-23

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν, συμμετείχαν και χάρηκαν τον 83ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΘΑΛΗΣ-ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» 2022 – 23. Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος τα θέματα ήταν ιδιαιτέρως αυξημένης δυσκολίας, οπότε αξίζουν διπλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!   Από το σχολείο μας διακρίθηκαν και θα συμμετέχουν στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 18 Φεβρουαρίου 2023, οι παρακάτω 32 μαθητές του λυκείου μας:

ΘΩΜΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛΤΑΤΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΑΤΑΛΙΑΤΖΑΝΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΤΟΥΛΟΥΠΗ ΑΝΝΑΦΑΡΔΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΧΑΜΑΚΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣΚΑΒΟΥΡΑΣ ΒΙΚΤΩΡΚΑΜΠΑΔΗΣ ΕΚΤΟΡΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΑΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΤΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΦΟΥΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣΚΑΡΑΝΤΖΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΚΟΚΚΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑΜΕΡΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗ ΔΑΝΑΗΣΠΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΤΣΑΡΑΚΤΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΥΜΕΩΝΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

και οι παρακάτω 17 μαθητές του γυμνασίου μας:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥΕΛΕΝΗΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣΠΑΤΕΡΙΤΣΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥΜΕΝΗΣ ΘΩΜΑΣΚΑΛΦΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΚΡΑΝΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑΚΩΤΗ ΔΑΝΑΗΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣΞΗΝΤΑΡΑΚΟΥ ΜΕΡΟΠΗΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΝΑ ΟΥΡΑΝΙΑΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΑΡΙΑΔΝΗΤΣΙΑΜΥΡΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΡΜΑΚΗ ΣΟΦΙΑΧΟΥΝΔΡΗ ΑΥΓΗ

Όλα τα αποτελέσματα στη σελίδα της @Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας http://www.hms.gr/?q=node/1899

Πρωτιά της Σχολής μας στον τοπικό διαγωνισμό EOES 2023

Το Σάββατο 10/12 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης (υπεύθ.: Αθανάσιος Γκουρμπής) η τοπική προκριματική φάση του διαγωνισμού EOES (European Olympiad of Experimental Science). Ο διαγωνισμός EOES, που διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., είναι ιδιαίτερος μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
 • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
 • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 4 σχολεία και το Λύκειό μας κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ αυτών .

Η ομάδα μας αποτελείτο από τους/τις μαθητές/ριες Μυρσίνη Κανά, Μαρία Μπίλλα, Πέτρο Πατριανάκο και Σπύρο Σοφούλη. Την προετοιμασία των μαθητών μας ανέλαβαν οι καθηγητές της Σχολής μας Σεβαστή Βαμβακοπούλου (Βιολογία), Μαρία Διακόνου και Μαργαρίτα Τουλάτου (Φυσική), Χρυσή Αγγελίδου και Χριστόδουλος Μακεδόνας (Χημεία).

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά του Λυκείου μας και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!

 

Νέα βράβευση του μαθητικού ντοκιμαντέρ του σχολείου μας “Μνημοσύνη”

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ με θέμα «Μνημοσύνη» και αντικείμενο τη μικρασιατική καταστροφή, το οποίο δημιουργήθηκε από τις πρώην μαθήτριες και νυν απόφοιτες του σχολείου μας Βασιλική-Χριστίνα Ζιώγα, Γεωργία-Θεοδώρα Ζώρα και Παναγάκη Χιονία, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη σχολή μας, υπό την καθοδήγηση του φιλολόγου κ. Θώδη Γεωργίου και της καθηγήτριας Αγγλικών κ. Αρναούτη Ειρήνης, πήρε μία ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού», που διεξήχθη από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και θα προβληθεί στο κανάλι της Βουλής. Η βράβευση έλαβε χώρα διαδικτυακά την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:30.

Συγχαρητήρια στις απόφοιτες πλέον του σχολείου μας και τους επιβλέποντες καθηγητές τους!

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη βιντεοσκοπημένη διαδικτυακή τελετή βράβευσης εδώ.