Συμμετοχή του σχολείου μας στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδευόμενοι από την μπάντα του σχολείου μας, που παιάνισε το “Μακεδονία ξακουστή”, παρέλασαν σε ομοιόμορφο σχηματισμό, συμμετέχοντας στην μαθητική παρέλαση του Δήμου Νέας Σμύρνης, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην οδό Αγίας Φωτεινής. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που έλαβαν μέρος, για την συμμετοχή και την άψογη παρουσία τους.

parelasi20230325_110041.jpg

parelasi20230325_110042.jpg

 

Ασημένιο μετάλλιο και 2η θέση για τον Ιάσωνα Βάσκα στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Σκοποβολής

20230318_133426.jpg

  • Μεγάλη διάκριση του μαθητή μας Βάσκα Ιάσωνα της Β Λυκείου, ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων που διεξήχθησαν στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα. Ο Ιάσωνας αγωνίστηκε στο Αεροβόλο Τουφέκι και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Για την 2η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών παρέχεται είκοσι τοις εκατό (20%) προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και οκτώ τοις εκατό (8%) για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι..

20230318_175806.jpg

Θερμά συγχαρητήρια στον Ιάσωνα που απέδειξε ότι συνδυάζει άριστα τις ακαδημαϊκές γνώσεις, το ήθος και το άθλημα που αγαπά. Του ευχόμαστε μεγαλύτερες επιτυχίες σε κάθε του βήμα.

  • Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 ο μαθητής της Α΄Λυκείου Αργυρίου Νίκος, συμμετείχε στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης στο αγώνισμα 50 μέτρα ελεύθερο. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό κολυμβητήριο της Νίκαιας.

20230309_095704.jpg

Πολλά συγχαρητήρια στον Νίκο για την συμμετοχή του!!

 

Συμμετοχή στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βερόνα Ιταλίας

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε με 20μελή ομάδα στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στη Βερόνα Ιταλίας από 2 έως 5 Μαρτίου 2023, με θέμα «Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και η Συνεισφορά της Ελλάδας και του Πολιτισμού της στη Διαμόρφωσή τους».

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Κουκά Νίκη, Ασπρογέρακας Χριστόφορος, Θεοφιλάτου Έλλη, Λέκα Σοφία-Δέσποινα, Γιαννακοπούλου Άννα, Παπαδόπουλος Βασίλειος, Φουρτουνίδου Μαριλίζα, Γεωργάρας Σέργιος, Σκαρτσίλης Αντώνιος, Ψειμάδας Χρήστος, Ορφανάκη Εμμανουέλα, Κανταρτζή Αθηνά, Πετσίνιαγκα Αθηνά, Τριανταφύλλου Χριστίνα, Κατσαδωράκη Δέσποινα, Καρυστηναίου Μαρία, Καραντζίκης Ιωάννης, Δαλαμάγκας Δημήτρης, Μόξον Ευθύμιος, Γεωργάρας Μάξιμος,  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Θώδη Γεωργίου και κ. Αρναούτη Ειρήνης, παρουσίασαν με επιτυχία εισήγηση με θέμα “Η διαχρονική επίδραση της ελληνικής τέχνης στη νεότερη ευρωπαΐκή τέχνη”.

Η περίληψη της εισήγησης.

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ

Η αφίσα του συνεδρίου.

AFISA_MATHITIKO SYNEDRIO_VERONA_2023

Διαγωνισμός Φωτογραφίας για τους μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής

Διαγωνισμός για τους μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής! Υπάρχουν πολύ όμορφα δώρα!

Θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ιδέα και την επιμέλεια του διαγωνισμού.

Οι φωτογραφίες (το πολύ 2 φωτογραφίες ανά συμμετέχοντα/ουσα) να σταλούν στο email lykevagphotocontest@gmail.com μέχρι 23/4/2023.

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τα Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ και εδώ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του gov.gr στην διεύθυνση

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Ο Διευθυντής

Δρ. Χ. Δ. Φανίδης

Ολοκλήρωση του κύκλου των διαδικτυακών εκδηλώσεων «Επαγγελματική Σταδιοδρομία μέσω της Έρευνας & της Καινοτομίας»

Με την 4η διαδικτυακή συνάντηση (18/02/2023) με θέμα «Επαγγελματική Σταδιοδρομία μέσω της Έρευνας & της Καινοτομίας» και την 5η διαδικτυακή συνάντηση (04/03/2023) με θέμα «Επαγγέλματα της Κυκλικής Οικονομίας» ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των διαδικτυακών εκδηλώσεων για το σχολικό έτος 2022-23, στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», που υλοποιείται από το Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, από το 2019, σε συνεργασία με τον το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ευχαριστούμε θερμά τους αξιότιμους εισηγητές για την εθελοντική τους συμμετοχή:

‘EIC: Από την Έρευνα στη Καινοτομία και τελικά στην Οικονομία της Γνώσης’

Δρ. Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, Διευθυντής Προγράμματος για την Υγεία και τη Βιοτεχνολογία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC).

‘Η αναζήτηση του ιδανικού προβλήματος’

Δρ. Αντώνης Ζωγράφος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής Akorn Technology.

‘Ακολούθησε τα όνειρά σου’

Δρ. Κωνσταντίνος Ματθιόπουλος, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

‘PERpectives: Ερευνητικό έργο βραβευμένο με Χρυσό Μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM2022’

Μαριάννα Μητσιώνη, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

‘Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της αλλαγής της ζήτησης στους υδάτινους πόρους’

Άρης Γεωργακάκος, Professor of Water Resources, Georgia Institute of Technology,

Director, Georgia Water Resources Institute, Atlanta, Georgia, USA.

‘Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία:

Αναπτυξιακές και Επαγγελματικές προοπτικές’

Ανδρέας Λουκάτος, χημικός DEA περιβαλλοντολόγος, Αντιπρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Βιομηχανίων & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ).

‘Οι προκλήσεις της Κυκλικής Οικονομίας’

Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

‘Τα 1000 – επαγγελματικά – πρόσωπα της κυκλικής οικονομίας’

Γιώργος Καζαντζόπουλος, Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κάθε μία από τις θεματικές είχε σαν στόχο την κάλυψη πολλών και διαφορετικών πτυχών μελλοντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας με δεδομένο ότι η σύγχρονη κοινωνία χρειάζεται νέους με δεξιότητες απασχολησιμότητας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη όλους/ες μαθητές/τριες, γονείς, και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Προκήρυξη και πρακτικό αποσφράγισης προσφορών για εκπαιδευτική επίσκεψη στον Βόλο – Πήλιο 2022 – 2023

Η προκήρυξη

Προκήρυξη τετραήμερης Βόλος Πήλιο ΠΓΕΛ Ευαγγελικής_2022 2023π

και το πρακτικό αποσφράγισης προσφορών

Πρακτικό αποσφράγισης προσφορών Πήλιο p

Ο Διευθυντής

Δρ. Χ. Δ. Φανίδης

Oμιλία του ακαδημαϊκού, ομότιμου διευθυντή διαστημικών προγραμμάτων της NASA στο πανεπιστήμιο John Hopkins, κ. Σταμάτη Κριμιζή

 

ΚΡιμιζής06062023