Κερκουλάς Δικαίος

Ο Διευθυντής  και ο σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τον μαθητή Δικαίο Κερκουλά για τη διάκρισή του στον διαγωνισμό Laser 4,7 Youth European Championship & Trophy που Πραγματοποιήθηκε στις 7-14/4/2018 στην Πάτρα.

Το πείραμα του Ερατοσθένη

Στις 21/03/2018 η κ. Γκερμπεσιότη με τους μαθητές/τριες Α1-Α3 και η κ. Διακόνου με τους μαθητές/τριες του Α2 πραγματοποίησαν το Πείραμα του Ερατοσθένη!

Σας παραθέτουμε το φωτογραφικό υλικό καθώς και το φύλλο εργασίας

ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ 2018-ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Πρακτικό αξιολόγησης προσφορών εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Καλαμάτα

Παραθέτουμε το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης προσφορών για την εκδρομή στην Καλαμάτα Πρακτικό επιτροπής αξιολόγησης προσφορών

Ο Διευθυντής

Επαναδημοσίευση: Εισαγωγή στα Πρότυπα για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Επαναδημοσίευση της ανακοίνωσης μας από την 11/03/2018:

Δημοσιεύθηκε το Φ.Ε.Κ. με την Υ.Α. για την εισαγωγή μαθητών/μαθητριών στα Πρότυπα για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Χρήσιμες ημερομηνίες :

  • 30/4 έως 14/5 αιτήσεις γονέων μαθητών/μαθητριών Γ Γυμνασίου στην Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://www.iep.edu.gr/pps/ για εισαγωγή στην Α Λυκείου (υποβάλλουν αίτηση και οι γονείς των μαθητών της Γ Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής!)
  • 7/5 έως 14/5 προσκόμιση δικαιολογητικών μαθητών/μαθητριών Φ.Α. στο σχολείο.
  • έως 10/5 ανάρτηση προδιαγραφών θεμάτων στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.
  • έως 24/5 έλεγχος από τους γονείς των αναρτημένων στοιχείων των παιδιών τους στην ιστοσελίδα του σχολείου. Πιθανές διορθώσεις.
  • 22/6 Παρασκευή διενέργεια εξετάσεων εισαγωγής στην Α Λυκείου.
  • 3/9 – 7/9 ανακοίνωση ημερομηνίας εξετάσεων για πιθανές θέσεις στην Β και Γ Λυκείου για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Μέχρι στιγμής (12/3) γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρεις κενές θέσεις προς πλήρωση για την Α Λυκείου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παραθέτουμε το σχετικό Φ.Ε.Κ.

FEK peiramatika_sholeia 2018 2019

Ο Διευθυντής

 

Επιτυχία μαθητή μας στον Π.Δ. Φυσικής 2018

Ο μαθητής της Γ Λυκείου Κώτης Γεώργιος πήρε την 47η θέση Πανελλαδικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2018 «Αριστοτέλης» και είναι στους επιλαχόντες για την β φάση που θα καθορίσει την Ολυμπιακή Ομάδα (επιλέγονται οι 41 πρώτοι). Συγχαρητήρια!

Ο Διευθυντής

Χρόνια Πολλά!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης εύχονται στους γονείς,  στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2018

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελληνίων του 2018.

programma_2018_y_a_
.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται στους/στις Υποψήφιους/ες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Διάκριση μαθητή σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Ο μαθητής της Α Λυκείου Ρωμανός Πετρίδης κέρδισε το Γ βραβείο στον 6ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» για το πεζογράφημά του «Το αγόρι με τη σφαίρα» (διαβάστε το εδώ) στο επίπεδο Λυκείου.
Συγχαρητήρια σε αυτόν και στις καθηγήτριες του Καρίμαλη Ευαγγελία, Μιχαλακοπούλου Γεωργία και τον καθηγητή του Θώδη Γεώργιο.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

 

Διάκριση μαθητριών μας στο Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης 2018

Η Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Συγγραφέων Επιστήμης και Επικοινωνιολόγων Επιστήμης «Science View» διοργάνωσε φέτος για τρίτη φορά το «Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης 2018» σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Το φετινό θέμα ήταν «Σεισμοί: Εξερευνώντας τα σημερινά επιτεύγματα, τις μελλοντικές προκλήσεις και προσδοκίες σε σχέση με την εκπαίδευση, αντιμετώπιση και πρόληψη»

Οι μαθήτριες/τές : Αυγερινού Κ., Γουργουλέτης Ν.,  Ζώτου Ε., Δρακουλάκου Γ.,  Θεοδωράτου Ε.,  Καραογλάνης Χ.,  Πρωτονοταρίου Ε.,  Φραγκάκη Θ.,  Σταματιάδη Σ. του ομίλου «Ευρωπαϊκά Μονοπάτια Γνώσης Θετικών Επιστημών» με υπεύθυνη την κ. Αργύρη Παναγιώτα συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Συμμετείχαν συνολικά περίπου 80 μαθητές από 10 διαφορετικά σχολεία.
Οι μαθητές του ομίλου (όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες) είχαν χωριστεί σε 3 υποομάδες και είχαν πρετοιμαστεί για τρεις υποενότητες: «Εκπαίδευση» – «Αντιμετώπιση» – «Πρόληψη».

Η ολομέλεια των συμμετεχόντων μαθητών επέλεξε (με μυστική ψηφοφορία) 6 μαθητές – δυο (2) για κάθε θεματική περιοχή  – για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης.
Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης διοργανώνεται από την πρωτοβουλία της Επιστημονικής Κοινότητας της Γερμανίας «Η Επιστήμη σε Διάλογο» («Wissenschaft im Dialog») και το φετινό του θέμα είναι «Το μέλλον της Κινητικότητας» («The future of mobility») και θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Euroscience Open Forum – ESOF, στην Τουλούζη της Γαλλίας, τον Ιούλιο του 2018 (9-14/7/2018).
Τρεις από τους έξη εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης θα είναι οι μαθήτριες του σχολείου μας :
1) Δρακουλάτου Γ. (Πρόληψη).
2) Αυγερινού Κ. (Αντιμετώπιση)
3) Πρωτονοταρίου Ε. (Εκπαίδευση)
 
Συγχαρητήρια στους μαθητές / μαθήτριες που συμμετείχαν και στην καθηγήτριά τους.