Φιλανθρωπική Δράση Συνδέσμου Αποφοίτων

Λέσβου 4, Νέα Σμύρνη

04/12/2022

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής,

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης (ΣΑΕΣΣ) σας προσκαλεί να συμμετάσχετε κι εσείς σε μία από τις κοινωνικές δράσεις που διοργανώνει.

Με αφορμή τις γιορτές που πλησιάζουν και λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται αρκετοί συνάνθρωποί μας, εξαιτίας της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, σκοπεύουμε να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία στη συνέχεια θα διαθέσουμε στα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε αυτή την προσπάθεια θα επιθυμούσαμε, για μια ακόμα φορά, η οικογένεια της Ευαγγελικής Σχολής να είναι ενωμένη και όλα τα μέλη της να συνδράμουν με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό της επιλογής τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα θέλαμε την υποστήριξή σας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Είναι σημαντικό για εμάς να εμπλακούν όσο περισσότερα άτομα γίνεται προσφέροντας μικρότερα ποσά, παρά να συμμετέχουν λίγοι δίνοντας περισσότερα. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα!

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας και εξαιτίας δυσκολιών αποθήκευσης και συντήρησης των συλλεχθέντων αγαθών, προτείνουμε τη συλλογή χρημάτων μέσω των πενταμελών συμβουλίων κάθε τμήματος. Ως καταληκτική ημερομηνία συλλογής χρημάτων ορίζεται η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

Στη συνέχεια, η αρμόδια επιτροπή του ΣΑΕΣΣ θα πραγματοποιήσει αγορές με το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί. Επιπλέον, εξετάζεται και η συνεργασία με μεγάλο όμιλο super market για την εξασφάλιση μεγαλύτερης ποσότητας αγαθών.

Ο συντονισμός της δράσης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την καθηγήτρια του Λυκείου κα Ιωάννα Ψευτογιάννη.

Αναμένουμε με αισιοδοξία τη συμμετοχή όλων σας και σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με υγεία!

Η αρμόδια επιτροπή,

Δ. Μοϊάνος (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΑΕΣΣ)

Δ. Λιοτσάκη (Μέλος ΣΑΕΣΣ)

Ε. Καλογιαννίδου (Μέλος ΣΑΕΣΣ)

Προθεσμία!!! Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2023-24

Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας “Ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις” καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης.

O χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι από Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Παρακαλούμε διαβάστε πιο κάτω τις λεπτομέρειες από την εγκύκλιο. Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ από εδώ και την απαραίτητη αίτηση από εδώ.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΤΑΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ2023-2024(ΩΖ2Φ46ΜΤΛΗ-3ΜΕ)

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Επίσκεψη στη Βουλή

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι Όμιλοι Δημοσιογραφίας και Κινηματογράφου αλλά και άλλοι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Ελένη Λάσκαρη, μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Ιδρύματος της Βουλής στην αίθουσα της ολομέλειας αλλά και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου φιλοξενείται η έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά». Είδαν από κοντά σημαντικά έργα τέχνης και εκθέματα από την εποχή της Επανάστασης. Παράλληλα ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου αλλά και για τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

 

 

 

Επίσκεψη στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Μαθητές και μαθήτριες Α, Β και Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 30/11/2022 το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής κα. Μαρία Βίρβου και καθηγητές του τμήματος κ. Γεώργιο Τσιχριντζή, κ. Κωνσταντίνο Πατσάκη, κ. Ευάγγελο Σακκόπουλο, κ. Διονύσιο Σωτηρόπουλο, κ. Ευθύμιο Αλέπη και κ. Ιωάννη Τασούλα. Η παρουσίαση εστίασε στις προπτυχιακές σπουδές, τις επαγγελματικές προοπτικές και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής, καθώς και σε σύγχρονα ερευνητικά θέματα στο χώρο της Πληροφορικής.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και την ενημέρωση.

C:\Users\user\Downloads\IMG_20221130_100604.jpg

C:\Users\user\Downloads\IMG_20221130_101352.jpg

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας» στο Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Στις 30 Νοεμβρίου 2022 μαθήτριες του Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας» είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» . Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν άρτια οργανωμένο από την Κα Οικονομοπούλου Γ. Γραφείο Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και περιελάμβανε :

Περιήγηση στις κλινικές του Νοσοκομείου με υπεύθυνες τις Κα Τσιτσίκα Μ., Ειδικευόμενη ΩΡΛ Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» & την κα Μουγκαράκη Ευ., παρατασιακή (ειδικευόμενη) στην Εσωτερική Παθολογία, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

  • Καρδιολογική Κλινική– Υπεύθυνος ξενάγησης: κ. Π. Αποστολόπουλος, Ειδικευόμενος Καρδιολογίας, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
  • Οφθαλμολογικό Τακτικό Ιατρείο 12:45 – Υπεύθυνος ξενάγησης: κ. Δ. Φράγκος, Ιατρός, Οφθαλμολογικού Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
  • ΩΡΛ Κλινική– Υπεύθυνη ξενάγησης: κ. Μ. Τσιτσίκα, Ειδικευόμενη ΩΡΛ Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
  • Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα/Υπέρηχοι-Αξονικός – Υπεύθυνος ξενάγησης: κ. Αγγ. Θεοδοσίου, Επιστ. Υπεύθυνος Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
  • Παθολογική Κλινική – Υπεύθυνοι ξενάγησης: κ. Ευ. Μουγκαράκη, παρατασιακή (ειδικευόμενη) & Δ. Φερτάκης, Ειδικευόμενος, Παθολογικού Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Συζήτηση, όπου συμμετείχαν και η Κα Θειακού Φ., Διοικήτρια Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» και ο Κ. Φασουλάκης Μ., Πρόεδρος Επιστ. Συμβουλίου, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Επίδειξη χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού:

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Κύριο Χαλβατσιώτη Π. , Πρόεδρο Δ.Σ. Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», Απόφοιτο του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, για την μοναδική εμπειρία που είχαν οι μαθήτριες στις κλινικές το Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ», που έχουν ως στόχο να ακολουθήσουν τις Επιστήμες Υγείας ως καριέρα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Ευχαριστούμε και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, κ. Τσάτσο Α. για την επικοινωνία για την οργάνωση της επίσκεψης.

Συνοδοί της Επίσκεψης ήταν η κα Αργύρη Παναγιώτα (Μ.sc, M.ed, Μαθηματικός), Υπεύθυνη του Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας» και η Κα Βαμβακοπούλου Σεβαστή (Βιολόγος).

 

Επίσκεψη του Ομίλου Χημείας στο Τμήμα Χημείας Ε.Κ.Π.Α.

Την Τετάρτη 30/11 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Χημείας της Σχολής μας, μαζί με συμμαθητές/ριες τους της Γ΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το Τμήμα Χημείας του Ε.Κ.Π.Α. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Αναπλ. Καθ. Οργανικής Χημείας Δρ. Γ. Βουγιουκαλάκη και να συζητήσουν μαζί του για τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Η έρευνα του Δρ. Βουγιουκαλάκη εστιάζεται στα πεδία της ανάπτυξης καινοτόμων θεραπειών για καρκινικούς όγκους, της αειφόρου κατάλυσης, της βελτίωσης των ιδιοτήτων προηγμένων υλικών καθώς και στη σύνθεση νέων ενώσεων με εφαρμογή στην παραγωγή ενέργειας και την κατασκευή βιοαισθητήρων. Στη συνέχεια, ο Δρ. Βουγιουκαλάκης συζήτησε με τους μαθητές μας για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας οργανικός χημικός και για τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος φοιτητής προκειμένου να εργαστεί ως ερευνητής.

Οι μαθητές/ριές μας, αμέσως μετά, συνάντησαν τον Αναπλ. Καθ. Βιοχημείας Δρ. Ε. Στρατίκο και την Επικ. Καθ. Δρ. Ε. Εμμανουηλίδου. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για τις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα της βιοχημείας και επιπλέον για τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα: Ο Δρ. Στρατίκος στοχεύει στην περαιτέρω κατανόηση της δομής και της λειτουργίας πολύπλοκων βιολογικών συστημάτων, σε μοριακό και ατομικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, μελετά, τη δομή και τη λειτουργία των πρωτεϊνικών βιομορίων, καθώς και των παραλλαγών τους, που προκαλούν ασθένειες. Ακολούθως, στοχεύει στο σχεδιασμό νέων φαρμάκων. Η Δρ. Εμμανουηλίδου μας μίλησε για την έρευνά της στη διερεύνηση των μοριακών μηχανισμών έκκρισης και αποικοδόμησης πρωτεϊνών, οι οποίες σχετιζονται με νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Στο τέλος της συζήτησης, ο Δρ. Στρατίκος και η Δρ. Εμμανουηλίδου απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών μας σχετικές με τη βιοχημεία και τις εφαρμογές της.

Η τρίτη παρουσίαση έγινε από τον Αναπλ. Καθ. Ανοργάνου Χημείας και Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος της Διδακτικής της Χημείας (ΔΙΧΗΝΕΤ-ΕΑΑ) Δρ. Κ. Μεθενίτη. Ο Δρ. Μεθενίτης μας μίλησε για την επιστήμη της Χημείας, το επάγγελμα του χημικού (δημόσιος τομέας, βιομηχανία, έρευνα, εκπαίδευση) αλλά και για τα 10 αναδυόμενα πεδία έρευνας της Χημείας, όπως ανακοινώθηκαν από την IUPAC στις 17/10/2022 (https://iupac.org/iupac-2022-top-ten/). Ακολούθησε συζήτηση για τις αερογέλες, που κατασκευάζονται στο Εργαστήριο Ανοργάνου Χημείας, τις μπαταρίες ιόντων νατρίου και τα νανοσωματίδια. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά με το πείραμα «αναζήτησης του μπλε».

Η επίσκεψή μας στο Τμήμα Χημείας ολοκληρώθηκε με περιήγηση στην νέα πτέρυγα οργάνων και με σύντομες, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των οργάνων NMR και σκέδασης ακτινών Χ από τον Επίκ. Καθ. Ανοργάνου Χημείας Δρ. Ν. Τσουρέα. Ο Δρ. Τσουρέας παρουσίασε στους/στις μαθητές/ριες μας την αρχή της λειτουργίας των δυο οργάνων και απάντησε σε ερωτήσεις τους.

Η Σχολή μας και ο υπεύθυνος καθηγητής Χ. Μακεδόνας ευχαριστούν θερμά τους καθηγητές και την καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α. για την τιμή που μας έκαναν να μας υποδεχθούν και για το χρόνο που μας αφιέρωσαν!

Τροποποίηση πίνακα σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2023 (5%)

Τροποποιήθηκε ο πίνακας σοβαρών παθήσεων για την εισαγωγή στην Ανώτατη εκπαίδευση με το 5% . Δείτε πιο κάτω το σχετικό ΦΕΚ.

fek-2022-tefxos_b-06069-28_11_2022_sovares pathiseis 2022 2023

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Αίτηση – Δήλωση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023. (Μαθητές και απόφοιτοι προηγουμένων ετών)

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος για την Υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023. (Μαθητές ή απόφοιτοι προηγουμένων ετών).

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά!

Εγκύκλιος ΓΕΛ αίτηση - δήλωση 2022 2023

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης