Η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Σχολείου στην τετράδα της Δ Αθήνας!

Το σχολείο μας συμμετέχει και διακρίνεται και αθλητικά!

Για κάθε μας αθλητική εμφάνιση στα αντίστοιχα επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα που προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριές μας για τη συνέπεια, το πάθος και το αθλητικό ήθος!

Συμμετείχαμε με ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών, μπάσκετ αγοριών, βόλεϊ αγοριών, βόλεϊ κοριτσιών, ομάδα αγωνισμάτων στίβου και θα ακολουθήσουν συμμετοχές και στην κολύμβηση.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ιδιαιτέρως την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μπάσκετ όπου έφτασε στους 4 της περιφέρειας Δ’Αθήνας.

Ενώ ξεκίνησε με στόχο μια αξιοπρεπή και μόνο συμμετοχή, μετεξελίχθηκε από την πρώτη προπόνηση μέχρι το τελευταίο της παιχνίδι σε μια συγκροτημένη ομάδα με υψηλούς στόχους. Μια ομάδα όπως την προτείνουν οι αρχές του αθλητισμού. Κάθε ένας παίχτης έπαιξε για όλους και όλοι έπαιξαν για τον ένα.

Να ευχηθούμε επίσης καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στον Ίωνα Μεριχωβίτη όπου με τον δυναμισμό και το πείσμα του κατάφερε να προκριθεί στην β΄φάση των 100m στον Στίβο.

Αυτή την περίοδο συνεχίζουν τις προσπάθειές τους η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών μας και τα 2 κορίτσια μας στους αγώνες κολύμβησης. Ευχόμαστε το καλύτερο!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην Γυμνάστρια του Σχολείου κυρία
Ζωή Σαρίδου.

Ο Διευθυντής

Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους. Διαγωνισμός «Κάντο ν’ ακουστεί 2019»


Το European School Radio διεξάγει Διαγωνισμό συγγραφής τραγουδιού με τα ερωτήματα : «Τι είναι η ρητορική μίσους; Με πόση ευκολία στις μέρες μας υιοθετείται μια επιθετική ρητορική που δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών;»

Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα η μαθήτρια του σχολείου μας Παπαδοπούλου Ειρήνη εμπνεύστηκε και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού » Μη μου μιλάς», το οποίο έγινε πραγματικότητα με την σύνθεση του Μπαλάτου Δημήτρη και την πολύτιμη βοήθεια του Πολύμου Χρήστου (τραγούδι). Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Λέκκα Μαρία Κοινωνιολόγος.

Με το τραγούδι αυτό το σχολείο μας συμμετείχε στο Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Καν’το ν’ακουστεί 2019» με θέμα:

«Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους».

Μπορείτε να το ακούσετε στο:
http://europeanschoolradio.eu/lk/Song-likes.php… (θέση 98) και να το ψηφίσετε για να του δώσετε την ευκαιρία να κερδίσει το βραβείο του Κοινού!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και την καθηγήτριά τους.

Ο Διευθυντής

Ανακοίνωση ΥΠΠΕΘ για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Εκδόθηκε από το ΥΠΠΕΘ η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

«Με αφορμή τη διακίνηση ανυπόστατων πληροφοριών σε γονείς και μαθητές των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων το ΥΠΠΕΘ ενημερώνει:

Οι εξετάσεις και οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν  στην ώρα τους όπως κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πρότυπα (εξετάσεις) και στα Πειραματικά (κλήρωση) τόσο στην Α’βάθμια όσο και στη Β’βάθμια εκπαίδευση.

Με τροπολογία που έχει κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή, συστήνεται η Επιστημονική Επιτροπή που διαδέχεται την Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), η θητεία της οποία έχει λήξει από την 31/12/18, με όλες τις αρμοδιότητες του καταργούμενου οργάνου.»

Ο Διευθυντής

Πρακτικό αποσφράγισης προσφορών για εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τήνο.

Παρατίθεται το πρακτικό αποσφράγισης προσφορών για την εκπαιδευτική επίσκεψη της Α Λυκείου στην Τήνο στο πλαίσιο του Αναλυτικού προγράμματος .

Praktiko-Aposfragisis-Prosforwn-Tinosns

Ο Διευθυντής

Καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης απουσιών για την εποχική γρίππη

Σύμφωνα με εγκύκλιο που λάβαμε η δικαιολόγηση απουσιών λόγω εποχικής γρίππης στο πληροφοριακό σύστημα Myschool θα είναι δυνατή μέχρι 20/3/2019.

dieykriniseis_gia_tis_apoysies_tis_epohikis_gripis-1

Παρακαλούμε να προσκομίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα δικαιολογητικά γιατί την τελευταία ημέρα το σύστημα θα είναι σίγουρα επιβαρυμένο.

Ο Διευθυντής

Παύει από 13/3/2019 η ισχύς δικαιολόγησης απουσιών λόγω εποχικής γρίππης

Σύμφωνα με σημερινή εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας παύει από αύριο η δυνατότητα δικαιολόγησης απουσιών λόγω της εποχικής γρίππης.

apoysies_epohikis_gripis-1

Ο Διευθυντής

Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης

Η Πελίνα Σταματάκη, μαθήτρια της Α’ Λυκείου, κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στον Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων που διοργάνωσαν το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη. Η μαθήτρια διάβασε το ποίημα Μνήμη Α’ από τη συλλογή Ημερολόγιο Καταστρώματος Β’. 
Η Σχολή είχε την πιο πολυπρόσωπη εκπροσώπηση στην τελική φάση του διαγωνισμού, καθώς ήταν το μοναδικό σχολείο από την πεντάδα του οποίου τρεις μαθητές προκρίθηκαν στην τελική φάση. Εκτός από τη μαθήτρια που διακρίθηκε την ομάδα του τελικού αποτελούσαν ο Ρωμανός Πετρίδης και ο Ανδρέας Τσουβαλάς. Και οι δύο μαθητές κέρδισαν θετικά σχόλια για την παρουσία τους. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η φιλόλογος Καλυψώ Λάζου Μπαλτά 

Έπαινος μελοποίησης και μουσικής για ταινία σε μαθητή μας

Ο μαθητής  Δημήτριος Μπαλάτος βραβεύτηκε  την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο ΧΑΝ στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μαθητικό Μουσικό  Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών (http://ellineslogotexnes.gr/) για το Σχολ. Έτος 2018-2019.

Του απονεμήθηκε Β΄ Έπαινος Μελοποίησης  και  Β΄ Έπαινος Μουσικής για Ταινία για το έργο του «Να μ’ αρνηθείς χίλιες φορές» σε ποίηση του μαθητή Ρωμανού Πετρίδη το οποίο ερμηνεύτηκε από τις μαθήτριες Βασιλεία Σπαϊδιώτη και Μαρία – Σπυριδούλα Στεφανάκη.

Θερμά συγχαρητήρια!

Ειδικά μαθήματα για την πρόσβαση σε Σχολές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Μας απεστάλη ενημέρωση για τα ειδικά μαθήματα που απαιτούνται για σχολές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Egkyklios Eidika Mathimata

Ο Διευθυντής