Βαθμοί Εδικών Μαθημάτων 2019 με βαθμό αναβαθμολογητή.

Παραθέτουμε το σχετικό αρχείο με τους βαθμούς των αναβαθμολογητών

Apotelesmata-Eidika-me-Anabathmologiti

Ο Διευθυντής

Στατιστικά Βαθμολογίας Πανελλαδικών 2019

Σας παραθέτουμε τα στατιστικά των βαθμών των γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων 2019 των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας σε σύγκριση με τους Πανελλαδικούς βαθμούς.

Ο Πανελλαδικός μέσος όρος για κάθε μάθημα δεν δίνεται από το ΥΠΠΕΘ. Υπολογίστηκε από τα στατιστικά του Υπουργείου με την προσέγγιση ότι σε κάθε διάστημα βαθμών, οι βαθμοί είναι ομογενώς κατανεμημένοι.

Είναι αξιοσημείωτο οτι ο μέσος όρος των γραπτών των μαθητών/μαθητριών μας είναι από 30% – 85% πιο υψηλός από τον αντίστοιχο Πανελλήνιο μέσο όρο με τα περισσότερα μαθήματα να κυμαίνονται γύρω στο 50%.

Ευχαριστούμε πολύ τον Υποδιευθυντή κ. Χασάπη που αμέσως μετά τα αποτελέσματα πέρασε με το χέρι όλους τους βαθμούς ώστε να κάνει την άμεση επεξεργασία των αποτελεσμάτων (αναρτημένα στο facebook).

Συγχαρητήρια στους μαθητές/μαθήτριες, στον Σύλλογο Διδασκόντων και στους γονείς των παιδιών.

Ο Διευθυντής

Βεβαιώσεις Συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2019

Την Δευτέρα 15/7/2019 από τις 12:00 – 14:00, την Τρίτη 16/7/2019 από τις 09:00 – 14:00 και κάθε επόμενη Τρίτη οι ενήλικοι μαθητές/μαθήτριες της Γ Λυκείου ή οι γονείς τους μπορούν να παραλαμβάνουν από το Σχολείο τις βεβαιώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019. Παρακαλούμε οι προσερχόμενοι για την παραλαβή να έχουν μαζί τους δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο.

Ο Διευθυντής

Βαθμοί Ειδικών Μαθημάτων Πανελλαδικών 2018 – 2019

Παρατίθεται το αρχείο με τους βαθμούς των ειδικών μαθημάτων.

Bathmoi-Eidika-PGEL-Euaggelikis

Η γνώμη των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας.

Αγαπητά παιδιά και αγαπητοί γονείς

Για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας στο σχολείο ζητήσαμε από τους μαθητές/μαθήτριες μας να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων ανώνυμα με φόρμα Google.

Από το σύνολο των 270 μαθητών/μαθητριών μας ογδόντα πέντε (85) παιδιά απάντησαν στο ερωτηματολόγιο.

Για την αποτίμηση των απόψεων χρησιμοποιήθηκε μία κλίμακα συμφωνίας (Likert) με δυνατότητα σχολιασμού της απάντησης από όποιον/όποια το επιθυμούσε.

Πρόσβαση στις απαντήσεις έχει και καθηγητής/καθηγήτρια του σχολείου μας για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο. Η γνησιότητα των απαντήσεων διασφαλίστηκε από μοναδικό τετραψήφιο κωδικό που μοιράστηκε τυχαία στους μαθητές/μαθήτριες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. Ιδίως τα παιδιά της Γ Λυκείου που έκαναν τις προτάσεις τους για την βελτίωση του Σχολείου στην ερώτηση 9. Επίσης να ευχαριστήσω όσους τεκμηριωμένα έκαναν την κριτική τους συμπληρώνοντας το πεδίο του σχολιασμού.

Σας παραθέτω τα γραφήματα με τις απαντήσεις και υπόσχομαι ότι τα σχόλια σας θα τεθούν υπόψη του ΕΠΕΣ, του Υποδιευθυντή, και τoυ Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Ο Διευθυντής

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Ν.Κ. γονέα αποφοίτου μαθητή μας που αρχές Ιουλίου μας προσέφερε 500 ευρώ για τις ανάγκες του Σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό ώστε να αγοραστεί ένας βιντεοπροβολέας κοντινής προβολής (Ultra Short Throw) για να ενεργοποιηθεί διαδραστικός πίνακας που μένει ανενεργός.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά και τον κύριο Ν.Κ. και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,

Ο Διευθυντής

Μετεγγραφή επιτυχόντων στις εισαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου.

Οι γονείς και κηδεμόνες των 30 πρώτων μαθητών/μαθητριών που αναγράφονται στον κατάλογο κατάταξης , μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου, παρακαλούνται να προσέλθουν από 2/9/2019 για να ξεκινήσει η διαδικασία μετεγγραφής από το Λύκειο στο οποίο έχει διαβιβαστεί το απολυτήριο Γυμνασίου του παιδιού τους στο Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελική Σχολής Σμύρνης.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους επιτυχόντες μαθητές/μαθήτριες δεν επιθυμεί να μετεγγραφεί στο Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής παρακαλούμε τον/την κηδεμόνα του να προσέλθει και να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ώστε να ειδοποιηθούν οι επόμενοι ενδιαφερόμενοι μαθητές/μαθήτριες του πίνακα κατάταξης.

Ο Διευθυντής

Αποτελέσματα για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου για το Σχολικό Έτος 2019 – 2020

Μας απεστάλησαν τα αποτελέσματα από τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου.

leyag_1

Επίσης από την Πρόεδρο του Βαθμολογικού κέντρου μας απεστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση :

  1. «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται στη διεύθυνση https://www.iep.edu.gr/pps/ , προκειμένου να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, πληκτρολογώντας τον κωδικό».

2. «Όσοι γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρονται να δουν το/α γραπτό/ά του παιδιού τους μπορούν να καταθέσουν  αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: depps@minedu.gov.gr το αργότερο έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, αναγράφοντας:

-ονοματεπώνυμο παιδιού

-πατρώνυμο

-Πρότυπο Σχολείο

-κωδικό αριθμό αίτησης

-εξεταζόμενο  μάθημα – γραπτό (Γλώσσα ανάπτυξης, Γλώσσα κλειστού τύπου, Μαθηματικά ανάπτυξης, Μαθηματικά κλειστού τύπου)

-τηλέφωνο

 Η επίδειξη των γραπτών των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11.00  στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας,  Π. Κυριακού 12 & Έλενας Βενιζέλου, 11521, Αμπελόκηποι.  Οι αιτούντες γονείς/κηδεμόνες πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

 Η Πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου

Φανή Τσιαμπάση

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Α/θμιας Εκπ/σης»

Μηχανογραφικά δελτία- Κωδικοί υποβολής

Στις 2/7, 9/7 και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής (15/7/2019) θα παραμείνει ανοικτό το σχολείο για βοήθεια προς τους υποψηφίους σχετικά με την υποβολή Μ.Δ. και την δημιουργία κωδικών υποβολής, για όσους δεν προλάβουν έως αύριο Παρασκευή 28/06/2019.

Μαθητές του Σχολείου μας διαγωνίζονται και εκπροσωπούν την Ελλάδα στον διαγωνισμό CanSat της European Space Agency

Άφιξη 24/6/2019 στο συνεδριακό κέντρο στο Castello San Pietro Terme στην Bologna της Ιταλίας

Άφιξη: Οι μαθητές και (μόλις πριν λίγες ημέρες) απόφοιτοί μας:

Μαργαρίτης Χρήστος, Πίπης Ευάγγελος, Κονίδας Χρήστος-Άγγελος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Παπανικολάου – Νταής Γεράσιμος, Τσάκωνας Γεώργιος με τον καθηγητή Φανίδη Χρήστο. Η ομάδα υποστηρίζεται και από άλλους μαθητές/μαθήτριες του ομίλου ρομποτικής του Σχολείου στην Ελλάδα.


Προετοιμασία για την πρώτη παρουσίαση
από όλες τις ομάδες…..
Οι παρουσιάσεις ξεκινούν!
Η ομάδα Orion του Σχολείου κάνει την πρώτη παρουσίαση με video
Η εισαγωγική παρουσίαση της ομάδας
Και το CanSat μας!

Δεύτερη ημέρα 25/6/2019

Την δεύτερη ημέρα (25/6/2019) η ομάδα παρουσίασε ενώπιον των κριτών τι πρόκειται να κάνει και δέχτηκε ερωτήσεις από αυτούς, πέρασε τον δορυφόρο από τεχνικό έλεγχο και επίσης πέρασε με επιτυχία τον έλεγχο πτώσης (drop test) από τα 50 m.

Τρίτη ημέρα 26/6/2019

Η εκτόξευση!!!

Η τοποθεσία εκτόξευσης κοντά στο ραδιοτηλεσκόπιο στην Medicina
Η ομάδα προετοιμάζεται για την εκτόξευση…
Περιμένοντας την εκτόξευση και ελέγχοντας το σήμα σε έναν από τους τρεις σταθμούς βάσης, απαραίτητους για τον τριγωνικό εντοπισμό μέσω του RSSI που εξέπεμπε το CanSat. Στον κόκκινο κύκλο η περιοχή της εκτόξευσης.
Η εκτόξευση!
Και σε βίντεο!
Και τα φυτά που προσπάθησαν να εξαφανίσουν πολλά από τα CanSats……
Και ναι! Ανακτήσαμε το CanSat μας χάρη στο στίγμα από το gps μέσα από τoυς αγρούς (30% των CanSats δεν ανακτήθηκαν).
Συνεχίζουμε από το απόγευμα την επεξεργασία των δεδομένων μας (04:00 το πρωί) ετοιμάζοντας την τελική παρουσίαση (παραδίδεται στις 08:00). Καλή δύναμη!

Τέταρτη ημέρα 27/6/2019

Τελικές παρουσιάσεις

Μετά από μια νύχτα με πολλή δουλειά έτοιμοι για την παρουσίαση…
Η παρουσίαση της ομάδας αρχίζει σε λίγο…

Presentation of the team Orion from Evangeliki School of Smyrna Greece, representing Greece, in the European CanSat competition, Bologna 27/6/2019.

A high quality work implementing :

a) active stabilization of CanSat using PID control loop and interactively controlled moving fins
b) triangular localization involving experimental data of RSSI and solving coordinate equations referring to three ground stations
c) inertial localization involving rotation of the recorded acceleration vector from the frame of reference of the CanSat to an inertial frame of reference
d) Software developed by the students. The software implemented edge detection , using IR photos of the ground, in combination with a «traveling salesman» algorithm that can guide a rover to avoid the ground edges-obstacles as it moves on the photographed area of the planet.

All this work done exclusively from 17 – 18 year old students WITHOUT ANY MAJOR HELP FROM ADULTS!!!

Congratulations Team! Though your work has not been estimated, as it should be, you are much wiser now both at the scientific matters and also at some social aspects of life!