Διάκριση Εκπαιδευτικής Πρακτικής σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Την Ετικέτα Ποιότητας «Καλής Πρακτικής» μεταξύ των συμμετοχών της ενότητας «Γενικό Λύκειο» έλαβε η Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πρακτική με τίτλο «Η Εικονομαχία», που υλοποιήθηκε στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από τον φιλόλογο κ. Γεώργιο Θώδη.

Η παραπάνω Πρακτική διακρίθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Συμμετέχω» του έργου «Ψηφιακό Σχολείο: Επέκταση και Αξιοποίηση της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, των Διαδραστικών Βιβλίων και του Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων» από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

Ετικέτα.jpg

Διακρίσεις στον Διαγωνισμό Βιολογίας

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Καραογλάνη Χρήστο (Β2) και Παΐζη Ραντόικοβιτς Δημήτρη (Γ3) για την κατάκτηση της 7ης και της 8ης θέσης αντίστοιχα στην Ά φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας. Συγχαρητήρια και στους καθηγητές/καθηγήτριές τους.

Ο Διευθυντής

Η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Σχολείου στην τετράδα της Δ Αθήνας!

Το σχολείο μας συμμετέχει και διακρίνεται και αθλητικά!

Για κάθε μας αθλητική εμφάνιση στα αντίστοιχα επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα που προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριές μας για τη συνέπεια, το πάθος και το αθλητικό ήθος!

Συμμετείχαμε με ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών, μπάσκετ αγοριών, βόλεϊ αγοριών, βόλεϊ κοριτσιών, ομάδα αγωνισμάτων στίβου και θα ακολουθήσουν συμμετοχές και στην κολύμβηση.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ιδιαιτέρως την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μπάσκετ όπου έφτασε στους 4 της περιφέρειας Δ’Αθήνας.

Ενώ ξεκίνησε με στόχο μια αξιοπρεπή και μόνο συμμετοχή, μετεξελίχθηκε από την πρώτη προπόνηση μέχρι το τελευταίο της παιχνίδι σε μια συγκροτημένη ομάδα με υψηλούς στόχους. Μια ομάδα όπως την προτείνουν οι αρχές του αθλητισμού. Κάθε ένας παίχτης έπαιξε για όλους και όλοι έπαιξαν για τον ένα.

Να ευχηθούμε επίσης καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στον Ίωνα Μεριχωβίτη όπου με τον δυναμισμό και το πείσμα του κατάφερε να προκριθεί στην β΄φάση των 100m στον Στίβο.

Αυτή την περίοδο συνεχίζουν τις προσπάθειές τους η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών μας και τα 2 κορίτσια μας στους αγώνες κολύμβησης. Ευχόμαστε το καλύτερο!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην Γυμνάστρια του Σχολείου κυρία
Ζωή Σαρίδου.

Ο Διευθυντής

Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους. Διαγωνισμός «Κάντο ν’ ακουστεί 2019»

Το Europeanschoolradio διοργανώνει για άλλη μια χρονιά διαγωνισμό δημιουργίας ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού.

Φέτος το θέμα του διαγωνισμού «Καν΄τον’άκουστεί 2019» «Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους» είναι η ρητορική μίσους.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στο θέμα, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση της δημιουργικότητας των παιδιών, η ανάπτυξη του συναισθηματικού τους κόσμου και η καλλιέργεια του σεβασμού, της ευγένειας, της αποδοχής και της αγάπης.
Τι είναι όμως η ρητορική μίσους; Με πόση ευκολία στις μέρες μας υιοθετείται μια επιθετική ρητορική που δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών;

Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα η μαθήτρια του σχολείου μας Παπαδοπούλου Ειρήνη εμπνεύστηκε και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού » Μη μου μιλάς», το οποίο έγινε πραγματικότητα με την εμπνευσμένη σύνθεση του Μπαλάτου Δημήτρη και την πολύτιμη βοήθεια του Πολύμου Χρήστου. Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Λέκκα Μαρία Κοινωνιολόγος.

Μπορείτε να το ακούσετε στο:
http://europeanschoolradio.eu/lk/Song-likes.php… (θέση 98) και να το ψηφίσετε για να του δώσετε την ευκαιρία να κερδίσει το βραβείο του Κοινού!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και την καθηγήτριά τους.

Ο Διευθυντής

Πρακτικό αποσφράγισης προσφορών για εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τήνο.

Παρατίθεται το πρακτικό αποσφράγισης προσφορών για την εκπαιδευτική επίσκεψη της Α Λυκείου στην Τήνο στο πλαίσιο του Αναλυτικού προγράμματος .

Praktiko-Aposfragisis-Prosforwn-Tinosns

Ο Διευθυντής

Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης

Η Πελίνα Σταματάκη, μαθήτρια της Α’ Λυκείου, κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στον Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων που διοργάνωσαν το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη. Η μαθήτρια διάβασε το ποίημα Μνήμη Α’ από τη συλλογή Ημερολόγιο Καταστρώματος Β’. 
Η Σχολή είχε την πιο πολυπρόσωπη εκπροσώπηση στην τελική φάση του διαγωνισμού, καθώς ήταν το μοναδικό σχολείο από την πεντάδα του οποίου τρεις μαθητές προκρίθηκαν στην τελική φάση. Εκτός από τη μαθήτρια που διακρίθηκε την ομάδα του τελικού αποτελούσαν ο Ρωμανός Πετρίδης και ο Ανδρέας Τσουβαλάς. Και οι δύο μαθητές κέρδισαν θετικά σχόλια για την παρουσία τους. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η φιλόλογος Καλυψώ Λάζου Μπαλτά 

Έπαινος μελοποίησης και μουσικής για ταινία σε μαθητή μας

Ο μαθητής  Δημήτριος Μπαλάτος βραβεύτηκε  την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο ΧΑΝ στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μαθητικό Μουσικό  Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών (http://ellineslogotexnes.gr/) για το Σχολ. Έτος 2018-2019.

Του απονεμήθηκε Β΄ Έπαινος Μελοποίησης  και  Β΄ Έπαινος Μουσικής για Ταινία για το έργο του «Να μ’ αρνηθείς χίλιες φορές» σε ποίηση του μαθητή Ρωμανού Πετρίδη το οποίο ερμηνεύτηκε από τις μαθήτριες Βασιλεία Σπαϊδιώτη και Μαρία – Σπυριδούλα Στεφανάκη.

Θερμά συγχαρητήρια!

Σημαντική διάκριση Μαθητών στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Πίπη Ευάγγελο της Β Λυκείου,  Εμμανουήλ Δημήτριο της Α Λυκείου και Κασιμάτη Δημήτριο της Γ Γυμνασίου που στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα κατατάχθηκαν ανάμεσα στους 60 καλύτερους μαθητές/μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Πίπης Ευάγγελος κατέκτησε 3ο βραβείο, ο Εμμανουήλ Δημήτριος 2ο βραβείο και ο Κασιμάτης Δημήτριος 3ο βραβείο. Τα παιδιά θα διαγωνιστούν στην συνέχεια  για να καταρτιστεί η Εθνική ομάδα που θα μας αντιπροσωπεύσει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Οι επιτυχίες των παιδιών μας κατατάσσουν το Σχολείο μας στην 3η Πανελλήνια θέση.

Συγχαρητήρια και στους καθηγητές/καθηγήτριες τους που τους καθοδηγούν για αυτές τις λαμπρές επιτυχίες.

Ο Διευθυντής

 

Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση με το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών

Την  Πέμπτη 21-02-2019, ομάδα μαθητών του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Αθηνών, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ – ΚΑ2, με τίτλο «Refugees Welcome-When Numbers become Faces» (κωδικός αριθμός 2017-1-DE03-KA219-035539_3), συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ. Ελένη Γεωργίου (ΠΕ02) και κ. Δημήτριο Μαυρέα (ΠΕ02), πραγματοποίησαν κοινή δράση με τους μαθητές του τμήματος Α1 του σχολείου μας και την εκπαιδευτικό κ. Ειρήνη Αρναούτη (ΠΕ06), στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών. Η δράση είχε στόχο τη διάδοση της γνώσης που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του προγράμματος ERASMUS+ και είναι σύμφωνη με το προβλεπόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΑΠΣ) για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, αφού συνδέθηκε με το κεφάλαιο του σχολικού εγχειριδίου “Refugees’ Dreamland”.

Διακρίσεις μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που προκρίθηκαν στη Β΄ φάση του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής!
 
Από την Α΄ Λυκείου: Δημήτριος Αγωγιάτης, Δημήτριος Μπαλάτος, Διονύσιος Αγγελόπουλος και Ρικάρντο Μπαριαμπά.
 
Από τη Β΄ Λυκείου: Ευάγγελος Πίπης, Νικόλαος Κουκουδάκης και Κριστιάν Σαφτά.
 
Από τη Γ΄ Λυκείου: Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Γεώργιος Τσάκωνας.
 
Ο Διευθυντής