Χάλκινο μετάλλιο σε μαθητή μας στην 50η Ολυμπιάδα Χημείας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τον μαθητή της Β Λυκείου Θάνο Φωκαΐδη – Ψύλλα για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην 50η Ολυμπιάδα Χημείας!

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου της Ε.Ε.Χ.

50Y_ICHO

Και εις ανώτερα!

 

Γιορτή αποφοίτησης 2018

Στις 27/6/2018 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης του Σχολείου μας για το Σχολικό έτος 2017 -2018 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

ApofoitProskl 2018

Στην εκδήλωση κύριος ομιλητής ήταν ο απόφοιτος της Σχολής καθηγητής Φαρμακολογίας του ΕΚΠΑ κ. Πάντος.

Επίσης τιμήθηκε ο παλαιός καθηγητής και Διευθυντής της Σχολής κ. Χ. Ράμμος.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Παραθέτουμε φωτογραφίες από την εκδήλωση. Περισσότερες μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και βίντεο εδώ

Οι παλαιοί Διευθυντές του Λυκείου της Ευαγγελικής κ. Α. Ζώγας και Χ. Ράμμος με τον νυν Διευθυντή κ. Χ. Φανίδη (από δεξιά προς τα αριστερά)

Ο πατήρ Αριστόδημος εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μπούζας

Ο εκπρόσωπος της Σχολικής Επιτροπής και παλαιός απόφοιτος και καθηγητής της Σχολής κ. Ζαβός

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων κ. Τσιμπερδώνης

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Συρίγος

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας και απόφοιτος της Σχολής κ. Πάντος

 

Η απόφοιτος της σχολής νομικός κ. Σταμούλη

Ο τιμώμενος παλαιός καθηγητής και Διευθυντής κ. Ράμμος

Το παιχνίδι….

Η απονομή….

Και η γιορτή….

 

Διάκριση μαθητών μας στην 26η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Συγχαρητήρια από τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων στον μαθητή μας Ευάγγελο Πίπη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο  και τον απόφοιτό μας Χαρίλαο Πίπη που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην 26η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής.

Αποτελέσματα 1ης ημέρας

Αποτελέσματα 2ης ημέρας

Διακρίσεις κατέκτησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής που συμμετείχαν στην αντίστοιχη Ολυμπιάδα Νέων.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Συμμετοχή Μαθητριών μας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης

Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης διοργανώνεται από την πρωτοβουλία της Επιστημονικής Κοινότητας της Γερμανίας «Η Επιστήμη σε Διάλογο» («Wissenschaft im Dialog»).
Το φετινό του θέμα ήταν «Το μέλλον της Κινητικότητας» («The future of mobility») και πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Euroscience Open Forum – ESOF, στην Τουλούζη της Γαλλίας (9-14/7/2018).
Τρεις από τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης ήταν οι μαθήτριες του σχολείου μας :
1) Δρακουλάτου Γεωργία.
2) Αυγερινού Κατερίνα
3) Πρωτονοταρίου Ελένη
που επιλέχθηκαν τον Μάρτιο σε σχετική διαδικασία.
Παραθέτουμε φωτογραφίες
και σχετικό κείμενο της μαθήτριας Αυγερινού Κατερίνας.
«Ξεκινώντας τη Β’ Λυκείου, εκμεταλλεύτηκα τη δυνατότητα που μου παρείχε το σχολείο μου να συμμετέχω σε ομίλους και  μεταξύ αυτών επέλεξα και τον Όμιλο «Ευρωπαϊκά Μονοπάτια Θετικών Επιστημών». Η επιλογή μου αυτή καθορίστηκε τόσο από το θέμα του ομίλου όσο και από τις ενδιαφέρουσες δράσεις που τον συνόδευαν. Αποκορύφωμα αυτών των δράσεων ήταν η συμμετοχή στο Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης, το οποίο έλαβε χώρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή τον Απρίλιο του 2018. Μια συμμετοχή που αποτέλεσε το εισιτήριο για την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιστήμης, στην Τουλούζη της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2018, με θέμα «Το μέλλον της κινητικότητας». Η δράση αυτή ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είχαμε την δυνατότητα να μάθουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατόπιν να προτείνουμε και να ψηφίσουμε τις δικές μας ιδέες σύμφωνα με αυτές. Ταυτόχρονα, όμως, παρακολουθήσαμε ομιλίες ειδικών επιστημόνων σχετικά με το θέμα, συναναστραφήκαμε με παιδιά από όλη την Ευρώπη και πήραμε μία γεύση από την φιλοξενία σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο. Η διαμονή μας στην Τουλούζη ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όλα τα επίπεδα. Το ταξίδι αυτό, ως επιστέγασμα της θητείας του ομίλου για την φετινή χρονιά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την ενθάρρυνση και την επιστημονική στήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Παναγιώτας Αργύρη, την οποία ευχαριστώ από καρδιάς.«

Ανάρτηση βιβλιοθήκης στην ιστοσελίδα

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα στη Βιβλιοθήκη  μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο των τίτλων της βιβλιοθήκης, ο οποίος θα ανανεώνεται όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Για την ψηφιοποίηση του καταλόγου η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Σχολική Κοινότητα στο σύνολό της, οφείλει θερμές ευχαριστίες στους τελειόφοιτους φοιτητές:

 Καλδή Βασιλεία- Ελένη Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, ΠΑ. ΠΕΙ.
 Σαραντόπουλο Ευάγγελο – Κωνσταντίνο Τμήμα Φιλολογίας, Ε.Κ.Π.Α.

οι οποίοι διεκπεραίωσαν το έργο στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης μέσω ΕΣΠΑ.

 

Ο Διευθυντής

Eπιτυχίες στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας A΄ Λυκείου

Πολλά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Δρακουλάτου Γεωργία για την 11η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας (1770 συμμετέχοντες)! Η Γεωργία βρέθηκε στο ανώτατο 1% της βαθμολογίας (βαθμολογία 80-90%)!

Συγχαρητήρια επίσης και σε δέκα ακόμα μαθητές μας που βρέθηκαν στο ανώτερο 16 % της βαθμολογίας. Πρόκειται για τους: Σταματιάδη Σοφία, Ζώτου Ελισσάβετ-Σπυριδούλα, Σουλημιώτη Δημήτρη, Φραγκάκη Θεοδώρα, Μαυρουκάκη-Καραγκούνη Κων/να, Καρανίκα Αντιγόνη-Μαρία, Παπαδημητρίου Άρτεμις-Μελίνα, Τσάκωνα Παναγιώτη-Μάριο, Ζαχαρόπουλο Σταύρο, Χρηστάκη Μανώλη.

Την προετοιμασία των μαθητών μας, ανέλαβε η καθηγήτρια της Σχολής μας Δρ. Χ. Αγγελίδου (Χημικός).

Ο Διευθυντής

 

Best Practices – Benchmarking

Η εκπαιδευτικός ΠΕ02 κ. Καλυψώ Λάζου-Μπαλτά του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης παρακολούθησε το σεμινάριο ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης με τίτλο «Best Practices – Benchmarking» στο Helsinki της Φινλανδίας και στο Tallinn της Εσθονίας, από τις 15 έως τις 21 Απριλίου 2018. Την επιμόρφωση υλοποίησε ο φορέας «Euneos Corporation». Για την εφαρμογή και διάχυση της αποκτειθείσας γνώσης, υλοποίησε τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  1. Εφαρμόζοντας τις αρχές διδασκαλίας του σεμιναρίου, σχεδίασε μάθημα για την ενότητα «Θέματα για συζήτηση» από το κεφάλαιο «Βιογραφικά Είδη» της Νεοελληνικής Γλώσσας Β’ Λυκείου και το υλοποίησε σε τμήμα της Β’ Λυκείου του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στις 21 Μαΐου 2018. Το μάθημα παρακολούθησαν συνάδελφοι του σχολείου μας. Το σχέδιο μαθήματος ακολουθεί: Ετεροπαρατήρηση Σχέδιο Διδασκαλίας
  2. Στο πλαίσιο της τελικής επιμόρφωσης των Teachers for Europe (T4E) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών για το σχολικό έτος 2017-2018, η κ. Καλυψώ Λάζου-Μπαλτά, πρέσβειρα T4E Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, έκανε παρουσίαση σχετικά με το σεμινάριο που παρακολούθησε με θέμα «Best Practices -Benchmarking. Βέλτιστες πρακτικές – Κριτήρια αναφοράς». Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης  Πρόγραμμα Τελικής Επιμόρφωσης
    και το PowerPoint της παρουσίασής της Best Practices Benchmarking.

Διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης 2018»

Από τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων συγχαρητήρια στους μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου μας για τη διάκρισή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής:
Χρίστο-Άγγελο Κονίδα (2ο βραβείο, 14ος ανάμεσα σε 749 συμμετέχοντες)
Παπαδόπουλο Παναγιώτη (2ο βραβείο, 16ος)
Φωκαΐδη Αθανάσιο (εύφημος μνεία, 56ος)
Σαφό Κωνσταντίνος (εύφημος μνεία, 59ος)
 
Επίσης συγχαρητήρια στους μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου μας για τη διάκρισή τους στον ίδιο διαγωνισμό:
Αχιλλέα Ζώρζο (3ο βραβείο, 47ος ανάμεσα σε 2.100 συμμετέχοντες)
Στέφανο Ξαστερούλια (εύφημος μνεία, 77ος)
 
Σημειώνεται ότι στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε φέτος και ο μαθητής μας της Γ΄ τάξης Γεώργιος Κώτης (45η θέση).

 

Game-Based Learning Course about Theory and Practice of Serious Games

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ03 κ. Παναγιώτα Αργύρη και ΠΕ06 κ. Ειρήνη Αρναούτη του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης παρακολούθησαν το σεμινάριο ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης με τίτλο «Game-Based Learning Course about Theory and Practice of Serious Games» στο Helsinki της Φινλανδίας και στο Tallinn της Εσθονίας, από τις 22 έως τις 28 Απριλίου 2018. Την επιμόρφωση υλοποίησε ο φορέας «Euneos Corporation». Για την εφαρμογή και διάχυση της αποκτειθείσας γνώσης, υλοποίησαν τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1.  Η κ. Παναγιώτα Αργύρη, εφαρμόζοντας τις αρχές διδασκαλίας του σεμιναρίου, σχεδίασε μάθημα με τη χρήση του ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού παιχνιδιού Triseum Variant Limits για τα μαθηματικά της Β’ Λυκείου και το υλοποίησε σε τμήμα του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στις 11 Μαΐου 2018. Το μάθημα παρακολούθησαν συνάδελφοι ΠΕ03 του σχολείου μας. Το σχέδιο μαθήματος ακολουθεί: Teaching Mathematics via Educational Games

Επίσης, σχεδίασε μαθήματα για τη χρήση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Triseum: Variant Limits» στη διδασκαλία των μαθηματικών, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στο portal του Future Classroom Lab:

I. Triseum games – reaching the infinite:

http://fcl.eun.org/directory/details?contentId=1212
http://storage.eun.org/…/TriseumPilot-VariantLimitsFCS-Pana…

II. Law of Limits:

http://fcl.eun.org/directory/details?contentId=1213
http://storage.eun.org/…/TriseumPilot-VariantLimitsFCS-Pana…

III. Approaching the concept of Limits of Functions:

http://fcl.eun.org/directory/details?contentId=1214
http://storage.eun.org/…/TriseumPilot-VariantLimitsFCS-Pana…

2. Η κ. Ειρήνη Αρναούτη, εφαρμόζοντας τις αρχές διδασκαλίας του σεμιναρίου, σχεδίασε και υλοποίησε σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Χρυσή Αγγελίδου (ΠΕ04.02) διαθεματική δημιουργική εργασία με τίτλο «Δημιουργία του Επιτραπέζιου Παιχνιδιού Taboo σε Θεματική Βιοχημείας στην Αγγλική Γλώσσα», την οποία υλοποίησε τμήμα της Β’ Λυκείου του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης κατά το διάστημα Απριλίου – Μαΐου 2018. Το τελευταίο μάθημα της δημιουργικής εργασίας, το οποίο περιελάμβανε την παρουσίασή της, παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας καθώς και μαθητές/τριες άλλων τμημάτων στις 22 Μαΐου 2018.  Το σχέδιο της εργασίας ακολουθεί: Παιγνιώδης μάθηση - ετεροπαρατήρηση

3. Η κ. Παναγιώτα Αργύρη και η κ. Ειρήνη Αρναούτη, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο σεμινάριο, έκαναν ανάρτηση με βίντεο σχετικά με τη σημασία της επιμόρφωσής τους στο blog του STEM Discovery Week 2018. Την ανάρτηση και το βίντεο μπορείτε να τα δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://sdw-blog.eun.org/2018/04/28/training-courses-ka1-for-professional-develpment/

Σχετική ανακοίνωση υπήρξε και στο λογαριασμό facebook του European Schoolnet:

https://www.facebook.com/european.schoolnet/videos/1636287353133468/

4. Η κ. Παναγιώτα Αργύρη έκανε αναρτήσεις στο blog του STEM Discovery Week 2018 σχετικά με το συγκεκριμένο επιμορφωτικό σεμινάριο πριν την αναχώρησή της (βλ. εδώ) και μετά την επιστροφή της και εφαρμογή της παιγνιώδους μάθησης στη διδακτική της πράξη (βλ. εδώ).  Επίσης, υλοποίησε και δύο σχετικά webinar, το πρώτο με θέμα «It’s a game changer!» στο portal του Scientix (βλ. εδώ) και το δεύτερο με θέμα «Game-based learning in the classroom research: validating Variant: Limits™» στο portal του Future Classroom Lab.

Ενδοεπιμόρφωση Συλλόγου Καθηγητών Π. ΓΕΛ Ευαγγελικής από τους συμμετέχοντες σε πρόγραμμα Erasmus+ KA1

Σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 13:15 – 14:15  υλοποιήθηκε στο Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ενδοεπιμόρφωση του Συλλόγου Διδασκόντων από μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό έργο της Βασικής Δράσης 1/ΚΑ1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων για το έτος 2017, Προγράμματος Erasmus+, τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, με θέμα  «Η ευρωπαϊκή καινοτομία ως αντικείμενο επιμόρφωσης του ελληνικού εκπαιδευτικού προσωπικού».

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κ. Αργύρη Παναγιώτα, κ. Αρναούτη Ειρήνη, κ. Τζελέπης Αλκιβιάδης, κ. Χασάπης Σωτήρης και κ. Λάζου-Μπαλτά Καλυψώ επιμόρφωσαν τους συναδέλφους τους σε θεματικές εκπαιδευτικής καινοτομίας, δρώντας ως πολλαπλασιαστές πάνω στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, τα οποία παρακολούθησαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθούν οι εισηγήσεις της ενδοεπιμόρφωσης:

ΚΑ1+GBL – ενδοεπιμόρφωση

Ενδοεπιμόρφωση Ευαγγελικής Erasmus+ ΚΑ1

Best Practices Benchmarking