Η παρουσίαση του σχολείου στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι της Σερβίας με θέμα «Ρήγας Βελεστινλής, 220 χρόνια από το θάνατό του»

Διαβάστε την εισήγηση  των μαθητών  του σχολείου μας  στο 5ο  Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι της Σερβίας με θέμα «Ρήγας Βελεστινλής, 220 χρόνια από το θάνατό του», το οποίο διεξήχθη στο Βελιγράδι στις 15-19 Νοεμβρίου 2018.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Δείτε επίσης την παρουσίαση των μαθητών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ευαγγελικής

Συμμετοχή του σχολείου στη συνεδρία Eurοscοla

Στις 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα πρόγραμμα  Euroscola στο οποίο συμμετείχαν και οι μαθητές μας Χρήστος Κονίδας και Γεωργία Μανιουδάκη με τη συνοδεία της κ. Λέκκα Μαρίας.  Περίπου 550 μαθητές Λυκείου μαζί με τους καθηγητές τους, από 22 τάξεις σε ολόκληρη την Ε.Ε., συγκεντρώθηκαν στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για μια συνεδρία Eurοscοla, βάζοντας τον εαυτό τους στη θέση ενός ευρωβουλευτή για μια ημέρα.

Το πρωί είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους απευθείας στον Γερμανό ευρωβουλευτή Dennis Radtke.

Το απόγευμα, αφού συζήτησαν και συνεργάστηκαν με συνομήλικούς τους από όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε., κατέληξαν σε μια συγκεκριμένη πρόταση πάνω σε ορισμένα βασικά ζητήματα της Ε.Ε. (απασχόληση των νέων, μετανάστευση, ανανεώσιμη ενέργεια και περιβάλλον, ασφάλεια έναντι της ιδιωτικής ζωής, πολιτιστική κληρονομιά της Ε.Ε. και το μέλλον της Ευρώπης) και είχαν την ευκαιρία να δουν τις προτάσεις τους να κρίνονται από το σύνολο του ημικυκλίου.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στις ομάδες και στην Ολομέλεια και αποκόμισαν μια αξέχαστη εμπειρία!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στους μαθητές μας!

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο

 Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης σας καλωσορίζει στη φετινή τρίτη χρονιά αυτής της δράσης, η οποία προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους την ευκαιρία παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, με μειωμένο εισιτήριο. Η πρώτη φετινή παράσταση ικανοποιεί το αίτημα αρκετών μαθητών της Σχολής, προσφέροντας την ευκαιρία για  ιστορική και θεωρητική σπουδή στην τέχνη του Θεάτρου.

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη θεατρική παράσταση Ο Ερωτευμένος Σαίξπηρ, που ανεβαίνει στον πολυχώρο, «Θέατρον» Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ρόλο του Σαίξπηρ.

Η παράσταση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα βασίζεται στην ταινία του 1998 «Shakespeare in love», διασκευασμένη για το θέατρο με κείμενο του Lee Hall. Είναι μία ευκαιρία να εισχωρήσουμε στο εργαστήρι της ποιητικής δημιουργίας ενός από τους διασημότερους θεατρικούς συγγραφείς και να εννοήσουμε πώς μετασχηματίζονται προσωπικά του βιώματα σε θεατρικά έργα. Χάρη στο Θέατρο εν θεάτρω, ταξιδεύουμε στην εποχή του Ελισαβετιανού Θεάτρου, στο θέατρο Rose και μαθαίνουμε πώς γράφτηκε ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέττα». Η παράσταση, με  κεντρικό της άξονα μια ερωτική ιστορία, αποτελεί «φόρο τιμής» το Θέατρο, χάρη στα σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη, στα κοστούμια της Ηλένια Δουλαδήρη και στους φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκώ. Στο πλευρό της Ελένη Τρίγγου και του Νίκου Ορφανού, μια σειρά ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουμε τη Μίνα Αδαμάκη και τη Μπέτυ Λιβανού.

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια, στον κεντρικό εξώστη, στην προνομιακή τιμή των 10 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, στις 18.30 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν από την παράσταση με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι και την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, στην ηλεκτρονική διεύθυνση evangeliki.school@gmail.com. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμμετοχή στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι Σερβίας

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε με 9μελή ομάδα στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι Σερβίας από 17-20 Νοεμβρίου 2018, με θέμα «Ρήγας Βελεστινλής, 220 χρόνια από το θάνατό του».

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Δριμή Άννα-Μαργαρίτα,  Ζώρα Γεωργία-Θεοδώρα, Μαγιάφα Ειρήνη, Τελέογλου Ελένη, Τσομώκος Δημήτριος, Τσουβαλάς Ανδρέας και  Χαραλαμποπούλου Αγγελική,  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Θώδη Γεωργίου και κ. Αρναούτη Ειρήνης, παρουσίασαν με επιτυχία εισήγηση με θέμα “ Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Σύνταγμα του Ρήγα Βελεστινλή”.

                                       

Ενδοεπιμόρφωση στο Σχολείο μας

Από τις 28/11/2018 ξεκινά στο Σχολείο μας ένας κύκλος Σεμιναρίων ενδοεπιμόρφωσης Τετάρτη ή Πέμπτη μετά την 7η ώρα.  Στα Σεμινάρια είναι ευπρόσδεκτοι και καθηγητές από άλλα Σχολεία. Τα θέματα θα είναι:

  • WordPress : Διαδικασίες χρήσης του WordPress από έναν «Συνεργάτη».
  • Ηλεκτρονικές τάξεις : e-Class και Edmondo.
  • Wikis : Χρήση για Συνεργατική μάθηση.

Το τελικό πρόγραμμα θα καθορισθεί μετά την δήλωση συμμετοχών.

Ο Διευθυντής

Προκήρυξη πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής Γ Λυκείου 2018, Προσφορές, Πρακτικό Επιλογής, Ιδιωτικό Συμφωνητικό

Παρατίθεται η προκήρυξη για την πενθήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου τον Δεκέμβριο του 2018

Penthimeri GEL Euaggelikis

Επίσης οι προσφορές που κατατέθηκαν : At Holidays,

Prosf At Holidays

 

Happy Days Travel,

Prosf Happy Days

 

Manessis Travel,

Prosf Manessis

 

Travel Bug

Prosf Travel Bug

 

το πρακτικό αποσφράγισης

Praktiko epilogis prosf_f

 

και το ιδιωτικό συμφωνητικό

Idiotiko Symfonitiko Kriti 2018_publ1

Αριθμός Ασφαλιστηρίου Αστικής Ευθύνης : 20009735/20009213 Allianz Ελλάς.

Ο Διευθυντής

 

Διακρίσεις 2017 – 2018

Με πολύ μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τις διακρίσεις των μαθητών/μαθητριών του Σχολείου μας για το έτος 2017 – 2018.

Κάποιες από αυτές επετεύχθηκαν και σε δραστηριότητες των μαθητών/μαθητριών μας εκτός Σχολείου. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους καθηγητές/καθηγήτριες και στους γονείς.

Diakriseis Euaggeliki 2017 2018

Ο Διευθυντής

Η πορεία του Θεατρικού Ομίλου του Σχολείου μας 2013 -2018

Μέσα από τις παρακάτω εικόνες παρουσιάζεται συνοπτικά η πορεία του Θεατρικού Ομίλου του Σχολείου μας που μας έχει κάνει περήφανους για το Παιδαγωγικό και το Κοινωνικό έργο αλλά και για τις διακρίσεις που έχει πετύχει! Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στις υπεύθυνες καθηγήτριες Δρ. Μαρία Διακόνου Φυσικό και Σιώπη Καλλιόπη MSc Μαθηματικό.

Ο Διευθυντής

 

Ανοιχτές Θύρες – Διάχυση καλών πρακτικών

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ‘Ανοιχτές Θύρες – Ημερίδα διάχυσης καλών πρακτικών» που θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο μας.

Proskl 7_10 Euag

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι καινοτόμες πρακτικές των Διδασκόντων/Διδασκουσών θα εκτίθενται σε μορφή αφίσσας και οι καθηγητές/καθηγήτριες θα παραβρίσκονται για να εξηγούν την δουλειά τους.

Επίσης δύο ομάδες μαθητών/μαθητριών θα παρουσιάσουν περσινές τους εργασίες.

Η ομάδα από τον όμιλο Ρομποτικής θα παρουσιάζει την κατασκευή του δορυφόρου «Polyclitus» (2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό CanSat – προκριματικό του αντίστοιχου της ESA) και τα αποτελέσματα που μετρήθηκαν κατά την πτήση του.

Η ομάδα από τον Όμιλο Αστρονομίας θα παρουσιάσει την κατασκευή της για την κατανόηση της έννοιας του Χωρόχρονου στην θεωρία της Σχετικότητας και θα πραγματοποιήσει πειράματα επίδειξης με αυτήν.

Ο Διευθυντής

και ο

Σύλλογος Διδασκόντων