Ασημένιο μετάλλιο και 2η θέση για τον Ιάσωνα Βάσκα στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Σκοποβολής

20230318_133426.jpg

  • Μεγάλη διάκριση του μαθητή μας Βάσκα Ιάσωνα της Β Λυκείου, ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων που διεξήχθησαν στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα. Ο Ιάσωνας αγωνίστηκε στο Αεροβόλο Τουφέκι και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Για την 2η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών παρέχεται είκοσι τοις εκατό (20%) προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και οκτώ τοις εκατό (8%) για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι..

20230318_175806.jpg

Θερμά συγχαρητήρια στον Ιάσωνα που απέδειξε ότι συνδυάζει άριστα τις ακαδημαϊκές γνώσεις, το ήθος και το άθλημα που αγαπά. Του ευχόμαστε μεγαλύτερες επιτυχίες σε κάθε του βήμα.

  • Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 ο μαθητής της Α΄Λυκείου Αργυρίου Νίκος, συμμετείχε στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κολύμβησης στο αγώνισμα 50 μέτρα ελεύθερο. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό κολυμβητήριο της Νίκαιας.

20230309_095704.jpg

Πολλά συγχαρητήρια στον Νίκο για την συμμετοχή του!!

 

Βράβευση μαθητών/ριών μας από την Ένωση Ελλήνων Χημικών

Χτες (23/2) η Ένωση Ελλήνων Χημικών βράβευσε έξι μαθητές και μαθήτριές μας για την επίδοσή τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2022. Πρόκειται για τους/τις Δημήτριο Κασιμάτη, Θεόδωρο Μπάκα, Μαρία Κορωνιού και Όμηρο Ζούνη (μαθητές της Γ΄ Λυκείου το 2022), Γιάννη Τζανέτο και Ελπίδα Μπέση (Β΄ Λυκείου) καθώς και Μυρσίνη Κανά (Α΄ Λυκείου). Ο Δημήτριος Κασιμάτης συμμετείχε στην τετραμελή ομάδα μαθητών που εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, στην οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας Κύπρου

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις σχολικές ομάδες που εκπροσώπησαν το σχολείο μας.

Θετικά ολοκλήρωσαν τις συμμετοχές τους οι μαθήτριες και οι μαθητές που αγωνίστηκαν με τις ομάδες του σχολείου μας. Απέδειξαν ότι μπορούν να συνδυάσουν τον αθλητισμό με τις άριστες επιδόσεις στα μαθήματα, να συμμετέχουν και να αγωνιστούν απέναντι σε φίλους, σε συναθλητές ακόμη και με αδέρφια που φοιτούν σε άλλα σχολεία στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθε». Σε ένα υγιές περιβάλλον όπως το σχολικό πρωτάθλημα έδειξαν συνέπεια, ήθος, φίλαθλο πνεύμα, σεβασμό στους αντιπάλους και τους διαιτητές, θέληση για τη συμμετοχή και την νίκη, συνεργάστηκαν με συμμαθητές –τριες από όλες τις τάξεις και όλες – όλοι χειροκρότησαν την πορεία κάθε ομάδας. Θα έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις για την εκπροσώπηση της Ευαγγελικής Σχολής και μέσω του αθλητισμού.

Θα ακολουθήσουν οι συμμετοχές των μαθητριών / μαθητών στα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού, της κολύμβησης, της αντισφαίρισης, της ενόργανης γυμναστικής και της σκοποβολής. Οι πολλές συμμετοχές και όχι μόνο, αποδεικνύουν ότι στη δύσκολη περίοδο του Λυκείου από πλευράς υποχρεώσεων, με τον σωστό προγραμματισμό τα παιδιά μπορούν και πρέπει να διατηρήσουν την επαφή με τον αθλητισμό και τα οφέλη που προσφέρει.

Η ομάδα των μαθητριών έκανε μια μεγάλη διαδρομή και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

20230221_9.jpg

Με την ομάδα πετοσφαίρισης: Διαμάντη Μαριλία, Καρασαββίδη Φαίδρα, Κατσαδωράκη Δέσποινα, Κουκά Νίκη, Λέκκα Σοφία, Μουντζουράκη Ναταλία, Νικάκη Αντιγόνη, Παναγοπούλου Φαίη, Παπακαμένου Ιωάννα, , Τουλούπη Άννα, Τριανταφύλλου Χριστίνα, Τσίντζου Άννα Μπέλα, Χριστοπούλου Αγάπη.

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης έδειξε πρώτη το δρόμο στις επιτυχίες ξεκινώντας με νίκη, στη συνέχεια όμως αντιμετώπισε μια πιο εύστοχη ομάδα.

20221220_085454.jpg .

Με την ομάδα καλαθοσφαίρισης αγωνίστηκαν: Αναγνωστόπουλος Ιων, Δημητρακόπουλος Στέλιος, Κομητας Φώτης, Μακρής Κώστας, Μαραμενίδης Σταύρος, Μέρτογλου Γιάννης, Ντίλης Νίκος, Πλεμένος Δήμος, Ράλλης Δημήτρης, Ρισάκης Αντώνης, Σακελαράκης Γιώργος, Σωτηρίου Δημήτρης, Χαρίτος Γιάννης.

Η ομάδα του ποδοσφαίρου ξεκίνησε με νίκη αλλά στο δεύτερο αγώνα αποκλείστηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

20221222_083905.jpg

Με την ομάδα ποδοσφαίρου αγωνίστηκαν Παναγιώτης Μαρτής, Γιάννης Παπαδάκης, Θάνος Ανδρίτσος, Μιχάλης Αγγουράς, Επαμεινώντας Φαφούτης, Κώστας Φαλίδας, Γιάννης Καρατζίκης, Κώστας Κανελλόπουλος, Βασίλης Νασιόπουλος, Αδαμάντιος Μέρδης, Θέμης Νικολόπουλος, Γιώργος Γαλανάκης, Δημήτρης Ρωμανίδης Έκτορας Καμπάδαης, Γιώργος Μπούρας, Γιάννης Γιαννόπουλος, Φίλιππος Σαββαίδης και Γιάννης Τζανέτος.

Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά!

Χρηματική βράβευση επιτυχόντων στις Πανελλαδικές 2020,21,22 από το Δήμο Νέας Σμύρνης.

Μήνυμα του Δημάρχου Νέας Σμύρνης:

Αγαπητέ Απόφοιτε και πλέον Φοιτητή,

Θέλουμε καταρχάς να σε συγχαρούμε για την επιτυχία σου στις Πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (για τα έτη 2020,2021,2022). οι κόποι σου ανταμείβονται επιτέλους και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο σου ταξίδι που ξεκινάς.
Στο πλαίσιο αυτό, (και με την προϋπόθεση ότι έχεις πετύχει την εισαγωγή σου σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας) θέλουμε να σε προσκαλέσουμε το Σάββατο  8  Απριλίου 2023 και ώρα 11 π.μ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στην τελετή βράβευσης όλων των επιτυχόντων μαθητών της πόλης μας, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κάθε μαθητής θα λάβει έναν τιμητικό Έπαινο και ένα αναμνηστικό δώρο, ως ανταμοιβή των κόπων του και της επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Για να δηλώσεις συμμετοχή στην βράβευση και την συμμετοχή σου στην εκδήλωση, συμπλήρωσε τη φόρμα στο link  που επισυνάπτεται :

https://forms.gle/gnTNbcnnB66JteNSA

Σε έμπρακτη επιβράβευση της επιτυχίας των μαθητών, θεωρούμε καθήκον μας την βράβευση του πρώτου αριστούχου μαθητή σε κάθε Λύκειο της πόλης μας, σύμφωνα με τον  βαθμό εισαγωγής (μόρια)  που έχει πετύχει. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι των πρώτων θα λάβουν από ένα tablet, προσφορά του Δήμου Νέας Σμύρνης σε αναγνώριση των κόπων τους.  Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τους Διευθυντές των Λυκείων τους, ωστόσο πρέπει να δηλώσουν ότι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση και την απονομή  στην ηλεκτρονική διεύθυνση που επισυνάπτεται:

neagenia.dns@gmail.com

Να επισημανθεί ακόμη ότι, στο νέο αυτό ξεκίνημα, ο Δήμος Νέας Σμύρνης βρίσκεται δίπλα σε φοιτητές που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εκτός Αθηνών,  με το πρόγραμμα/Επιβράβευσης Αριστούχων, δίνοντας διατακτικές επιταγές για την αγορά ηλεκτρονικών ειδών. Η επιλογή θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος αυτού και την υποβολή αίτησης, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα στο link που επισυνάπτεται :

https://forms.gle/ug59yHKTq8cJ23mHA

μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ( τα οποία αναφέρονται  μέσα στην φόρμα) έως και  10 Μαρτίου 2023

Από τον   Δήμαρχο  κ. Σταύρο Τζουλάκη, εκ μέρους του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συγχαίρουμε  και πάλι για την επιτυχία σου, σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και ανυπομονούμε να σε δούμε από κοντά, στις 8 Απριλίου 2023 και ώρα 11 π.μ, στην ειδική τελετή που θα  πραγματοποιηθεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.¨

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΠ                                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ                                                          ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ

 

Συμμετοχή της Σχολής μας στην τελική φάση του διαγωνισμού EOES 2023

Το Σαββατοκύριακο 28-29/1 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων και στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου (Θεσσαλονίκης) η τελική φάση του διαγωνισμού EOES (European Olympiad of Experimental Science, πρώην EUSO). Ο διαγωνισμός EOES διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και είναι ιδιαίτερος, μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
  • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στην τελική φάση συμμετείχαν 38 σχολικές ομάδες από όλη τη χώρα, οι οποίες προκρίθηκαν από τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς.

Η ομάδα μας που αποτελούνταν από τις/τους Μαρία Μπίλλα, Πέτρο Πατριανάκο, Σπύρο Σοφούλη και Μυρσίνη Κανά (αναπλ.) κατέλαβε τη 15η θέση, έχοντας πολύ καλή επίδοση σε δυο από τα εξεταζόμενα αντικείμενα. Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/ριές μας και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα!

 

Αποτελέσματα 83ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΘΑΛΗΣ 2022-23

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν, συμμετείχαν και χάρηκαν τον 83ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΘΑΛΗΣ-ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» 2022 – 23. Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος τα θέματα ήταν ιδιαιτέρως αυξημένης δυσκολίας, οπότε αξίζουν διπλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!   Από το σχολείο μας διακρίθηκαν και θα συμμετέχουν στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 18 Φεβρουαρίου 2023, οι παρακάτω 32 μαθητές του λυκείου μας:

ΘΩΜΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛΤΑΤΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΑΤΑΛΙΑΤΖΑΝΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΤΟΥΛΟΥΠΗ ΑΝΝΑΦΑΡΔΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΧΑΜΑΚΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣΚΑΒΟΥΡΑΣ ΒΙΚΤΩΡΚΑΜΠΑΔΗΣ ΕΚΤΟΡΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΑΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΤΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΦΟΥΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣΚΑΡΑΝΤΖΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΚΟΚΚΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑΜΕΡΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗ ΔΑΝΑΗΣΠΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΤΣΑΡΑΚΤΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΥΜΕΩΝΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

και οι παρακάτω 17 μαθητές του γυμνασίου μας:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥΕΛΕΝΗΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣΠΑΤΕΡΙΤΣΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥΜΕΝΗΣ ΘΩΜΑΣΚΑΛΦΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΚΡΑΝΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑΚΩΤΗ ΔΑΝΑΗΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣΞΗΝΤΑΡΑΚΟΥ ΜΕΡΟΠΗΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΝΑ ΟΥΡΑΝΙΑΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΑΡΙΑΔΝΗΤΣΙΑΜΥΡΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΡΜΑΚΗ ΣΟΦΙΑΧΟΥΝΔΡΗ ΑΥΓΗ

Όλα τα αποτελέσματα στη σελίδα της @Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας http://www.hms.gr/?q=node/1899

Πρωτιά της Σχολής μας στον τοπικό διαγωνισμό EOES 2023

Το Σάββατο 10/12 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης (υπεύθ.: Αθανάσιος Γκουρμπής) η τοπική προκριματική φάση του διαγωνισμού EOES (European Olympiad of Experimental Science). Ο διαγωνισμός EOES, που διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., είναι ιδιαίτερος μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
  • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 4 σχολεία και το Λύκειό μας κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ αυτών .

Η ομάδα μας αποτελείτο από τους/τις μαθητές/ριες Μυρσίνη Κανά, Μαρία Μπίλλα, Πέτρο Πατριανάκο και Σπύρο Σοφούλη. Την προετοιμασία των μαθητών μας ανέλαβαν οι καθηγητές της Σχολής μας Σεβαστή Βαμβακοπούλου (Βιολογία), Μαρία Διακόνου και Μαργαρίτα Τουλάτου (Φυσική), Χρυσή Αγγελίδου και Χριστόδουλος Μακεδόνας (Χημεία).

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά του Λυκείου μας και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!

 

Επιτυχία της ομάδας του σχολείου μας στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων

Συγχαρητήρια στην ομάδα του σχολείου μας για την επιτυχία της στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων που έγινε στο ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης στις 10 Δεκεμβρίου 2022.

Η ομάδα μας αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε άλλες τρεις ομάδες της Δ Αθήνας.

Η νικήτρια ομάδα θα συνεχίσει για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα τέλη
Ιανουαρίου, δεδομένου ότι στο μεταξύ εγκρίθηκε η πραγματοποίησή του
από το Υπουργείο.

Συγχαρητήρια και στους/στις καθηγητές που προετοίμασαν την ομάδα!

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Νέα βράβευση του μαθητικού ντοκιμαντέρ του σχολείου μας “Μνημοσύνη”

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ με θέμα «Μνημοσύνη» και αντικείμενο τη μικρασιατική καταστροφή, το οποίο δημιουργήθηκε από τις πρώην μαθήτριες και νυν απόφοιτες του σχολείου μας Βασιλική-Χριστίνα Ζιώγα, Γεωργία-Θεοδώρα Ζώρα και Παναγάκη Χιονία, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη σχολή μας, υπό την καθοδήγηση του φιλολόγου κ. Θώδη Γεωργίου και της καθηγήτριας Αγγλικών κ. Αρναούτη Ειρήνης, πήρε μία ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού», που διεξήχθη από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και θα προβληθεί στο κανάλι της Βουλής. Η βράβευση έλαβε χώρα διαδικτυακά την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:30.

Συγχαρητήρια στις απόφοιτες πλέον του σχολείου μας και τους επιβλέποντες καθηγητές τους!

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη βιντεοσκοπημένη διαδικτυακή τελετή βράβευσης εδώ.