“Σμύρνη: Ιωνικό πυρίδροσον φως”. Μαθητικός Διαγωνισμός Μνήμης και Δημιουργίας για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Διαγωνισμός με χρηματικά έπαθλα. Κατεβάστε την προκήρυξη από εδώ.

Pg1
Pg2
Pg3
Pg4

 

 

“Ο εχθρός του λαού” από τον Θεατρικό μας Όμιλο

Τελευταία παράσταση σήμερα 29/6/2022! Για κρατήσεις δείτε εδώ

Σελ

 

Σελ

 

Πρακτική άσκηση φοιτητών Φυσικής Αγωγής

 • Το σχολικό έτος 2021-2022 υλοποιήθηκε συνεργασία του σχολείου μας με τη Σ.ΕΦ.Α.Α. του  Ε.Κ.Π.Α για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών Φυσικής Αγωγής στην Αθλητική Παιδαγωγική και Διδακτική της Φυσικής Αγωγής.

Η πρακτική άσκηση πραγματοποιήθηκε σε δύο περιόδους, το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2021 και τον Μάιο 2022, στα περισσότερα τμήματα του σχολείου.

Σύμβουλοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας ήταν η κ. Αλεξοπούλου Σοφία και ο κ. Σάρλας Γιώργος.

 

Ανάδειξη Πρακτικών και προτάσεις για αξιοποίησή τους από άλλα σχολεία

 1. Χρήση των παραδοσιακών παιχνιδιών στη διδασκαλία ποικίλων γνωστικών αντικειμένων. Προτάσεις εφαρμογής και ολοκληρωμένα σενάρια διδασκαλίας συνοδευόμενα από βιντεοσκοπημένη δειγματική διδασκαλία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού έργου “Playing Europe”: https://playingeurope.com
 2. Υλοποίηση διαθεματικής διδασκαλίας μεταξύ της Νεοελληνικής και της Αγγλικής Ποίησης. Το αναλυτικό υλικό διδασκαλίας βρίσκεται αναρτημένο στο Φωτόδεντρο: http://photodentro.edu.gr/ugc/r/8525/1164?locale=el

Συμμετοχή της Σχολής μας στον Διαγωνισμό Video με θέμα Πειράματα Φυσικών Επιστημών της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Η Σχολή μας συμμετείχε με δυο video στον σχετικό διαγωνισμό:

(α) Εκτίμηση του αριθμού Avogadro με απλά μέσα:

(β) Αντιδράσεις απλής αντικατάστασης αλογονοϊόντων στη μικροκλίμακα:

 

 

 

 

 

Επιτυχίες στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2022

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής μας Δημήτριο Κασιμάτη, Θεόδωρο Μπάκα, Μαρία Κορωνιού και Όμηρο Ζούνη (Γ΄ Λυκείου), Γιάννη Τζανέτο και Ελπίδα Μπέση (Β΄ Λυκείου) καθώς και στην Μυρσίνη Κανά (Α΄ Λυκείου) για την εξαιρετική επίδοσή τους στη Β΄ φάση του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας. Οι ανωτέρω μαθητές και μαθήτριές μας βρέθηκαν στην πρώτη 15άδα επιτυχόντων της κάθε τάξης και θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση από την Ε.Ε.Χ. Συγχαρητήρια και στους μαθητές μας Γιάννη Μαυρίκο, Σπύρο Σοφούλη, Ιάσονα Βάσκα και Μιλτιάδη Τσώλα, για την επίδοσή τους στον ίδιο διαγωνισμό.

Ο Δημήτρης Κασιμάτης εκπροσωπεί τη Σχολή μας αυτές τις μέρες στην Γ΄ φάση του Διαγωνισμού, η οποία λαμβάνει χώρα στο Τμήμα Χημείας του Ε.Κ.Π.Α.

 

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος της Γ τάξης ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας-Πληροφορικής παρακολούθησαν την Τετάρτη 11/5/2022 διαδικτυακή ενημέρωση για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς που τους/τις ενδιαφέρουν. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Ανδρόνικο Καλίρη του γραφείου διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος εστίασε στις επαγγελματικές προοπτικές κάθε τμήματος ξεχωριστά και απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των μαθητών/τριων μας.

Με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές παρουσιάσεις για Σχολές και Τμήματα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αττικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Πειραιώς) που ενδιαφέρουν μαθητές/τριες του τμήματος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εξετάσεις σε όλους!

C:\Users\user\Downloads\gop1.jpg

C:\Users\user\Downloads\gop2.jpg

 

Διδακτική άσκηση φοιτητών 2021-2022

Όλοι οι Φιλόλογοι του Λυκείου μας ως εκπαιδευτικοί-μέντορες, ανέλαβαν τη Διδακτική Άσκηση φοιτητών/φοιτητριών εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2021-22 του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Για το Πρόγραμμα αυτό οι εκπαιδευτικοί-μέντορες αναλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • υποδοχή των φοιτητών/φοιτητριών, συνάντηση γνωριμίας και συζήτηση-ενημέρωση για τη διεξαγωγή του Προγράμματος στο σχολείο.
 • δειγματική διδασκαλία τους στην Ομάδα των φοιτητών/φοιτητριών και συζήτηση που αποσκοπούν στην εκπαίδευσή τους, ώστε να αναγνωρίζουν ποικίλες διδακτικές παραμέτρους της διδασκαλίας που παρακολούθησαν και να συμπληρώνουν το φύλλο παρατήρησης που αντιστοιχεί σ’ αυτήν.
 • ορισμό εκπαιδευτικού-μέντορα ανά φοιτητή/φοιτήτρια.
 • παρακολούθηση μαθημάτων του καθηγητή – μέντορα από το φοιτητή/τη φοιτήτρια.
 • συζήτηση του εκπαιδευτικού για τα μαθήματα, τις διδακτικές και παιδαγωγικές μεθόδους με το φοιτητή/τη φοιτήτρια που εποπτεύει σε πλαίσια ανατροφοδότησης.
 • προετοιμασία της ατομικής διδασκαλίας του φοιτητή/της φοιτήτριας με ενημέρωση για τη διδακτική ενότητα, υπόδειξη βιβλιογραφίας, συζήτηση του διδακτικού του/της σχεδιασμού, ανταλλαγή απόψεων.
 • παρακολούθηση της ατομικής διδασκαλίας του φοιτητή/της φοιτήτριας και παροχή ανατροφοδοτικών σχολίων.
 • αξιολόγηση του φοιτητή/της φοιτήτριας.
 • συζήτηση με το φοιτητή/φοιτήτρια για τη λειτουργία του σχολείου.

Μέντορες-Εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2021-22 είναι οι: Θώδης Γεώργιος, Καρίμαλη Ευαγγελία, Κατσούλη Γεωργία, Κομηνός Δημήτριος, Λιτσάρδου Μαρία, Παπαδάκη Ευθαλία, Τσαχτσαρλή Αικατερίνη και Ψευτογιάννη Ιωάννα.

Υπεύθυνοι της Διδακτικής Άσκησης είναι οι εκπαιδευτικοί: Θώδης Γεώργιος και Λιτσάρδου Μαρία.

 

Συμμετοχή Ρητορικού Ομίλου στις Αντιλογίες 2022

Θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του Ρητορικού Ομίλου του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους και για την ευπρεπή τους παρουσία και επίδοση στους 7ους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2022 που πραγματοποιήθηκαν στα εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Ευχαριστούμε και την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Γεωργία Κατσούλη για την πολύτιμη παρουσία της στις Αντιλογίες 2022.

Οι Αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, το ΓΕΛ «Πολύτροπη Αρμονία» και την Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne D’Arc” με τη συνεργασία του ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τη διεξαγωγή τους, επίσης, βλ.: https://politropiarmonia.gr/el/diexagogi-ton-antilogion-2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ρητορικού Ομίλου που προετοιμάσθηκαν από την εκπαιδευτικό και Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Ομίλου Μαρία Λιτσάρδου και που συμμετείχαν στις ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2022 είναι οι εξής:

από τη Β΄ Λυκείου : Κουλουριώτη Ελεάννα και Πίτσαρης Δημήτριος ,

από την Α΄ Λυκείου : Μαναβοπούλου Άννα, Μουντζουράκη Αναστασία-Αποστολία, Μπίλλα Μαρία, Τσιρώνης Κωνσταντίνος και Φραντζεσκάκη Δανάη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δρ. Φανίδης Χρήστος, PhD, Φυσικός.

Η Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Ομίλου

Δρ. Λιτσάρδου Μαρία, φιλόλογος

 

 

Επιμορφωτική ενημέρωση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών για τους γονείς – κηδεμόνες και μαθητές του σχολείου μας.

 

iSAVElives_ΠΡΟΤΥΠΟ POSTER_FB_ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.jpg

Την Δευτέρα 21-03-2022 στις 18:00 – 21:30, υλοποιήθηκε σε κοινή συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Λυκείου και Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής, εξ αποστάσεως επιμορφωτική ενημέρωση – webinar, σε βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών, από τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids Save lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές.

Στόχος ήταν η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών /μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών, στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, από έμπειρους επιμορφωτές με εξειδίκευση σε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία και σε ενηλίκους.

Η δράση οργανώθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Αλεξοπούλου Σοφίας και κ. Σάρλα Γιώργου.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης