Συμμετοχή της Σχολής μας στην τελική φάση του διαγωνισμού EOES 2023

Το Σαββατοκύριακο 28-29/1 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγ. Αναργύρων και στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου (Θεσσαλονίκης) η τελική φάση του διαγωνισμού EOES (European Olympiad of Experimental Science, πρώην EUSO). Ο διαγωνισμός EOES διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και είναι ιδιαίτερος, μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
  • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στην τελική φάση συμμετείχαν 38 σχολικές ομάδες από όλη τη χώρα, οι οποίες προκρίθηκαν από τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς.

Η ομάδα μας που αποτελούνταν από τις/τους Μαρία Μπίλλα, Πέτρο Πατριανάκο, Σπύρο Σοφούλη και Μυρσίνη Κανά (αναπλ.) κατέλαβε τη 15η θέση, έχοντας πολύ καλή επίδοση σε δυο από τα εξεταζόμενα αντικείμενα. Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/ριές μας και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα!

 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας: «Το Κάλλος στην σύγχρονη πόλη!»

Η πόλη. Αστικός ιστός. Εσύ. Ο νέος άνθρωπος.

Κρατώντας ένα κινητό που στη σύγχρονη ζωή αποτελεί προέκταση του εαυτού, περιδιαβαίνεις δρόμους και στενά της Αθήνας, μιας γκρίζας σύγχρονης μεγαλούπολης, αναζητώντας όμορφες εικόνες, ή και όχι τόσο όμορφες που όμως έχουν κάτι να πουν. Ένα μήνυμα να στείλουν. Εικόνες που μπορούν να γίνουν συναρπαστικές! Που ανακαλύπτουν και αναδεικνύουν το κάλλος αυτής της μαγικής πόλης!

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό με έμπνευση και φαντασία, και ανακάλυψε το κάλλος της Αθήνας με τη δική σου ματιά! Στείλε το δικό σου μήνυμα. Δείξε αυτό που οι μεγάλοι δεν μπορούν να δουν και μάθε τους τι σημαίνει ομορφιά!

  • Οι πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες θα επιλεγούν για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: ‘Το Κάλλος στη σύγχρονη πόλη’, καθώς και δώρα θα δοθούν στους νικητές του διαγωνισμού.
  • Κατάθεση φωτογραφιών μέχρι τις 16 Απριλίου (Πάσχα).
  • Επιλογή φωτογραφιών για έκθεση και για βράβευση από επιτροπή μέχρι τις 31 Μαΐου.
  • Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων και η απονομή βραβείων θα οριστούν σε επόμενο χρόνο.

 

Αποτελέσματα 83ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΘΑΛΗΣ 2022-23

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν, συμμετείχαν και χάρηκαν τον 83ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΘΑΛΗΣ-ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» 2022 – 23. Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος τα θέματα ήταν ιδιαιτέρως αυξημένης δυσκολίας, οπότε αξίζουν διπλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!   Από το σχολείο μας διακρίθηκαν και θα συμμετέχουν στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 18 Φεβρουαρίου 2023, οι παρακάτω 32 μαθητές του λυκείου μας:

ΘΩΜΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛΤΑΤΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΑΤΑΛΙΑΤΖΑΝΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΤΟΥΛΟΥΠΗ ΑΝΝΑΦΑΡΔΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΧΑΜΑΚΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣΚΑΒΟΥΡΑΣ ΒΙΚΤΩΡΚΑΜΠΑΔΗΣ ΕΚΤΟΡΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΑΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΤΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΦΟΥΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣΚΑΡΑΝΤΖΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΚΟΚΚΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑΜΕΡΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗ ΔΑΝΑΗΣΠΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΤΣΑΡΑΚΤΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΥΜΕΩΝΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

και οι παρακάτω 17 μαθητές του γυμνασίου μας:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥΕΛΕΝΗΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣΠΑΤΕΡΙΤΣΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥΜΕΝΗΣ ΘΩΜΑΣΚΑΛΦΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΚΡΑΝΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑΚΩΤΗ ΔΑΝΑΗΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣΞΗΝΤΑΡΑΚΟΥ ΜΕΡΟΠΗΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΝΑ ΟΥΡΑΝΙΑΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΑΡΙΑΔΝΗΤΣΙΑΜΥΡΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΦΑΡΜΑΚΗ ΣΟΦΙΑΧΟΥΝΔΡΗ ΑΥΓΗ

Όλα τα αποτελέσματα στη σελίδα της @Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας http://www.hms.gr/?q=node/1899

3η Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα « Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας»

Το Σάββατο 21/01/2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας » στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Τα Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας είχαν, ;eχουν και θα έχουν πάντα μοναδικό και σημαντικό ρόλο στην διάγνωση , τη θεραπεία και την βελτίωση του επιπέδου της υγείας μας.

Με την βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων από τον τομέα της Υγείας & Πρόνοιας, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εθελοντική συμμετοχή τους, είχαμε την μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούμε να λάβουμε κρίσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τις ερευνητικές δυνατότητες στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες, τις Επαγγελματικές Προοπτικές της Οδοντιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Ψυχολογίας και τις Εργοθεραπείας, αλλά και λάβουμε συμβουλές για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων μέσα από πραγματικές εμπειρίες.

Ερευνητικές δυνατότητες στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες’.

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ,

Πρόεδρος Δ.Σ. Γ.Ν.Α. “Η ΕΛΠΙΣ”.

‘Γνωριμία με την Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Άσκηση της Οδοντιατρικής.

Που βρισκόμαστε και που κατευθυνόμαστε’.

Γιώργος Βαδιάκας, DDS, MSc, PhD, Παιδοδοντρίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής, ΕΚΠΑ

‘Επαγγελματικές Προοπτικές Φαρμακευτικής’.

Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός.

‘Επαγγελματικές διαδρομές στον τομέα της Ψυχολογίας’.

Ιωάννα Πανταζή, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενη στη τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR. Ιδιοκτήτρια Youniverse Therapy – Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης για expats στη Χάγη Ολλανδίας.

‘Η εργοθεραπεία και οι ανθρώπινες δεξιότητες’.

Αικατερίνη Αλεβιζοπούλου, Εργοθεραπεύτρια.

Στην οργάνωση της 3ης διαδικτυακής εκδήλωσης είχε συμβάλει ο Σύνδεσμος των των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, με εκπροσώπους τον Γραμματέα Κ. Παπαδημητρίου Δημήτρη και τον Πρόεδρο Κ. Τσάτσος , Γιατρό Πνευμονολόγο με πολύ μεγάλη εμπειρία σε Θέματα Υγείας.

Ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Σταυρόπουλος στον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 προσκεκλημένος του Ομίλου Κινηματογραφικής Παιδείας ήταν ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Σταυρόπουλος.

Ο κ. Σταυρόπουλος μίλησε στα παιδιά του ομίλου μας για τα επαγγέλματα που προκύπτουν από τις σπουδές στον κινηματογράφο, τις τεχνικές, τη φωτογραφία, το μοντάζ, τις προοπτικές και τις δυσκολίες. Επίσης μας μίλησε για την ιστορία της τέχνης του κινηματογράφου και την πορεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την εξέλιξη του φιλμ, τη διαδικασία αποκατάστασης παλαιών ταινιών και την ψηφιακή μορφή τους. Αναφέρθηκε στις νέες σύγχρονες μηχανές προβολής, τα ηχοσυστήματα και τις αίθουσες με νέας γενιάς συστήματα 3D, ενώ ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το μέλλον του κινηματογράφου και προέτρεψε στον προσανατολισμό των νέων γενιών στον κόσμο των ποιοτικών ταινιών.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε να μοιραστεί με τα παιδιά του Ομίλου μας την πολύτιμη εμπειρία του και να εμπνεύσει περισσότερο την όλη μας διαδρομή στην κινηματογραφική παιδεία.

 

3η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας»

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 (17.30-19.00), θα πραγματοποιηθεί η 3η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας».

Η διάγνωση, η θεραπεία, η βελτίωση του επιπέδου Υγείας, αλλά ταυτόχρονα και η έρευνα για τις διάφορες ασθένειες, με την εφαρμογή επιστημονικών γνώσεων και τεχνικών, απαιτούν τη συνεργασία πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων στο επαγγελματικό πεδίο της Υγείας, οι οποίες καλούνται να υπηρετήσουν το μοναδικό διαχρονικό αγαθό, την Υγεία των ανθρώπων. Επίσης, οι Επιστήμες της Υγείας και της Πρόνοιας, δεν είναι συνώνυμο με τον τομέα της Ιατρικής, αλλά εκπροσωπούνται από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση, για να ανταποκριθούν στις διαγνωστικές διαδικασίες, στη προαγωγή, τη προστασία, την διατήρηση, την θεραπευτική πορεία και την αποκατάσταση της υγείας του κάθε ανθρώπου. Η ολοκληρωμένη ιατρική πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας χρειάζεται την συνεργασία πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, με μοναδικό κοινό στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας και της Πρόνοιας.

Εισηγητές:

‘Ερευνητικές δυνατότητες στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες’.

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ,

Πρόεδρος Δ.Σ. Γ.Ν.Α. “Η ΕΛΠΙΣ”.

‘Γνωριμία με την Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Άσκηση της Οδοντριατρικής.

Που βρισκόμαστε και που κατευθυνόμαστε’.

Γιώργος Βαδιάκας, DDS, MSc, PhD, Παιδοδοντρίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής, ΕΚΠΑ.

‘Επαγγελματικές Προοπτικές Φαρμακευτικής’.

Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός.

‘Επαγγελματικές διαδρομές στον τομέα της Ψυχολογίας’.

Ιωάννα Πανταζή, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενη στη τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR

Ιδιοκτήτρια Youniverse Therapy – Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης για expats στη Χάγη Ολλανδίας.

‘Η εργοθεραπεία και οι ανθρώπινες δεξιότητες’.

Αικατερίνη Αλεβιζοπούλου, Εργοθεραπεύτρια.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3GOjF0s

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

Παρέμβαση στη Β’ Λυκείου από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ των δήμων Νέας Σμύρνης και Αγ. Δημητρίου

Το διάστημα 10-22 Νοεμβρίου 2022, υλοποιήθηκε η παρέμβαση «Ο Δρόμος προς την Αυτονομία» σε μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του Πρότυπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «ΗΛΙΟΣ»:

Καραπατάκη Νάντια , Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια , Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης και Ζαραφωνίτου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός , Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης ΕΣΠΑ.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΗΛΙΟΣ», ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευμένους σε ζητήματα εξαρτήσεων, πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους δημότες της Νέας Σμύρνης και του Αγίου Δημητρίου, οι οποίες συνίστανται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προληπτικών δράσεων στην τοπική κοινότητα με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας του πληθυσμού.

Στα πλαίσια των παρεμβάσεων που απευθύνονται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Πρόληψης «ΗΛΙΟΣ» έχει σχεδιάσει μία παρέμβαση για μαθητές Λυκείου με τίτλο «Ο Δρόμος προς την Αυτονομία», που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή μαθητών των Λυκείων των δήμων Ν. Σμύρνης και Αγ. Δημητρίου. Η παρέμβαση έχει ως στόχο να διευκολύνει τους μαθητές να θέσουν ερωτήματα και να αναζητήσουν απαντήσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τη μετάβαση από την εφηβική ηλικία στην ενηλικίωση. Η μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση είναι μία κρίσιμη φάση ζωής. Ο νέος καλείται σταδιακά να εγκαταλείψει την ασφάλεια της οικογένειας και να δοκιμάσει τον εαυτό του σε νέους ρόλους. Η αλλαγή αυτή συνοδεύεται από αισθήματα άγχους, ανασφάλειας και απογοήτευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη των νέων να μοιραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και να λάβουν ενθάρρυνση και υποστήριξη, σχεδιάσαμε τη συγκεκριμένη παρέμβαση που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επεξεργαστούν, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, ζητήματα όπως την έννοια της αυτονόμησης, την εικόνα του εαυτού, τα συναισθήματα, τη διαχείριση του άγχους.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας 3 δίωρων συναντήσεων ανά τμήμα όπου μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ομαδική αλληλεπίδραση, αναδεικνύονται προβληματισμοί και ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι και δίνεται χώρος και χρόνος συζήτησης και επεξεργασίας αυτών.

Η συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες υπήρξε για εμάς ιδιαίτερα ικανοποιητική και ευχάριστη και μας επέτρεψε να «αφουγκραστούμε», ως ένα βαθμό, τον παλμό της εφηβικής πορείας προς την αυτονομία και την ενηλικίωση. Οι έφηβοι «μίλησαν» κυρίως μέσα από τη ζωγραφική σε συμβολικό επίπεδο. Οι δημιουργίες τους υπήρξαν ιδιαίτερα ευφάνταστες και κατέδειξαν η καθεμία με διαφορετικό τρόπο, πώς αντιλαμβάνονται την πορεία τους προς την αυτονομία, πώς την νοηματοδοτούν, τι κρατούν και τι αφήνουν από τον έφηβο εαυτό τους, πώς οραματίζονται το μέλλον τους ως ενήλικες.

Ενδεικτικά:

Μια ομάδα αναπαρέστησε το «μεγαλώνω» με μια χιονόμπαλα που κατρακυλά σε μια πλαγιά. Στην καθοδική της πορεία η χιονόμπαλα μαζεύει χιόνι όπως ο έφηβος, αποκτά εμπειρίες και γνώσεις στην πορεία του προς την ενηλικίωση και όλο μεγαλώνει και κυλά πιο γρήγορα, μέχρι που φτάνει σε ένα σημείο ( ενηλικίωση – πληρότητα), όπου παραμένει για λίγο σταθερή πριν αρχίσει σιγά σιγά να λιώνει και να πεθαίνει.

Μια άλλη ομάδα παρομοίασε το «μεγαλώνω» με ένα παιδί που μεγαλώνει μαζί με ένα δέντρο. Όπως το δέντρο στην πορεία της ανάπτυξής του αποκτά ρίζες έτσι και το παιδί αποκτά εμπειρίες ζωής. Όπως το δέντρο αποκτά καρπούς ως αποτέλεσμα διαδικασιών εσωτερικών, αλλά και εξωτερικών έτσι και το παιδί «κατακτά κύπελο» (κερδίζει τη ζωή, επιτυγχάνει στόχους) αλλάζοντας όμως στην πορεία και εμφάνιση και νούμερο φανέλας (αλλαγή προσωπικότητας και ρόλων στη ζωή).

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή κο Φανίδη Χ. και τον σύλλογο των εκπαιδευτικών για την άψογη συνεργασία και την ζεστή φιλοξενία στον χώρο του σχολείου.

Κυρίως όμως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους μαθητές της Β΄Λυκείου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μοιράστηκαν μεταξύ τους και μαζί μας τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για τη ζωή και το μέλλον τους.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους

Με εκτίμηση

Νάντια Καραπατάκη

Μαρία Ζαραφωνίτου

 

4ο Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας»

Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου σε ρόλο ερευνητή

Ευχαριστούμε θερμά το ερευνητικό δυναμικό του ΙΙΒΕΑΑ: Κ. Πολίτη Παναγιώτη & Κα Καλτεζιώτη Βαλέρια, για την φιλοξενία και την αναλυτική επιστημονική παρουσίαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Η βιωματική προσέγγιση και εμπλοκή με την έρευνα σε πραγματικό χώρο εργασίας ερευνητικού εργαστηρίου ήταν μία μοναδική εμπειρία για τους μαθητές/τριες του Ομίλου.

Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά -Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου εμπλέκονται με τις δυνατότητες της υπολογιστικής τεχνολογίας στο τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του ΙΕΛ / Ε.Κ. «Αθηνά» , Κ. Βασίλειο Κατσούρο και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Κα Σωτηροπούλου Ελένη.

Νομικές Επιστήμες

Η μαθήτρια Κουκά Νίκη συναντά τον δικηγόρο κ. Ναζιμπιάν Οδυσσέα, Απόφοιτο της Ευαγγελικής Σχολής και Εκπρόσωπο του Δήμου Νέας Σμύρνης για να ενημερωθεί για τις επαγγελματικές προοπτικές, τις δεξιότητες και τις απαιτήσεις του επαγγελματικού πεδίου των Νομικών Επιστημών.

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας -Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου

Αργύρη Παναγιώτα, Μαθηματικός (M.Sc, M.Ed)

Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών