Πρώτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Playing Europe στη Μούρθια της Ισπανίας (17-23/10/2021)

Την εβδομάδα 17-23/10/2021 υλοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Σχολικών Συμπράξεων Erasmus+ KA229 με τίτλο “Playing Europe” (2020-2023), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στη Μούρθια της Ισπανίας, όπου μετακινήθηκαν έξι μαθητές και μαθήτριες και δύο συνοδοί καθηγητές του σχολείου μας, καθώς επίσης αντίστοιχες ομάδες από την Ιταλία και το Βέλγιο.

Ελληνική ομάδα συμμετοχής: Μπάκα Αλεξάνδρα (Γ3), Παπαδημητρίου Ιωάννης-Ιάσων (Γ3), Κολιοθωμάς Χρήστος (Β1), Μάσχα Ντε Φίλιππις Μάγια Στέλλα (Β3), Παπαγεωργίου Καλλιόπη (Β3), Σαραντοπούλου Δήμητρα (Β3)

Συνοδοί καθηγητές: Αρναούτη Ειρήνη (ΠΕ06, Υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος), Θώδης Γεώργιος (ΠΕ02)

Οι συμμετέχοντες έλαβαν ενεργά μέρος στις εργασίες του έργου, συνεργάστηκαν με τα μέλη των ομάδων από την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, ασχολήθηκαν με τα ισπανικά παραδοσιακά παιχνίδια και την παιδαγωγική τους αξιοποίηση και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές δράσεις. Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τις αποσκευές τους γεμάτες νέα γνώση, πλούσιες εμπειρίες και βαθιά συναισθήματα, έχοντας βιώσει την ουσία της έννοιας του Ευρωπαίου πολίτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματος, το τοπικό κανάλι της περιοχής της Μούρθια έκανε αφιέρωμα στο ευρωπαϊκό μας έργο και η Ελληνίδα εκπαιδευτικός κ. Αρναούτη Ειρήνη μίλησε για το πρόγραμμα εκ μέρους των μη Ισπανών καθηγητών.

Επίσης, ο δήμαρχος της Μούρθια υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης το σύνολο των συμμετεχόντων στην κινητικότητα, όπου κλήθηκαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα ο Ισπανός υπεύθυνος του προγράμματος κ. Garcia Garcia Jorge και η κ. Αρναούτη Ειρήνη, ως εκπρόσωπος των μη Ισπανών καθηγητών.

 

                                       

Webinar του ευρωπαϊκού μας προγράμματος “Playing Europe”

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την επόμενη δραστηριότητα διάχυσης του ευρωπαϊκού μας προγράμματος Erasmus+KA229 με τίτλο “Playing Europe!

WEBINAR “Playing Europe”

15 Απριλίου 17.30 ώρα Κεντρικής Ευρώπης / 18.30 ώρα Ελλάδος

Είσαι καθηγητής/τρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα ήθελες να μάθεις πώς να αποκτήσεις νέα εργαλεία και στρατηγικές για να διαχειριστείς τη διαφορετικότητα στην τάξη σου, εμπλέκοντας τους/τις μαθητές/τριές σου στη μαθησιακή διαδικασία σχετικά με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και ιστορία μέσω παραδοσιακών παιχνιδιών;

‘Η ενδιαφέρεσαι για καινοτόμες διδακτικές πρακτικές για την ενσωμάτωση των παιχνιδιών στην τάξη σου;

Τότε, συνδέσου μαζί μας στο webinar με τίτλο “Playing Europe” και συμπλήρωσε τη φόρμα: http://bit.do/Webinar-Playing-Europe

Το ευρωπαϊκό μας έργο Erasmus+KA229 με τίτλο “Playing Europe” στην πλατφόρμα του Scientix

Άλλη μία δραστηριότητα διάχυσης του ευρωπαϊκού μας έργου είναι πραγματικότητα! Το έργο μας ανέβηκε στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πλατφόρμα Scientix και το συμπεριέλαβαν στο Scientix Digest, που είναι το ενημερωτικό δελτίο της κοινότητας του Scientix.

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τους συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό έργο “Playing Europe”

Ο συντονιστής, οι υπεύθυνοι επικοινωνίας, οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές στο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ KA229 με τίτλο “Playing Europe” σας στέλνουν τις θερμότερες ευχές τους για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων!

Επιλέχθηκε το λογότυπο του έργου μας Erasmus+KA229 “Playing Europe”

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση που έγινε για την επιλογή του λογότυπου του έργου μας έκλεισε χτες και σήμερα έχουμε τον νικητή που θα μας συνοδεύει και θα μας εκπροσωπεί κατά τη διάρκεια του έργου μας: το ισπανικό λογότυπο! Έναν βόλο που φέρει τις σημαίες των χωρών των 4 συμμετεχόντων σχολείων!

Επισυνάπτονται το λογότυπο που κέρδισε και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Ψηφίστε το λογότυπο του ευρωπαϊκού μας έργου “Playing Europe”!

O διαδικτυακός διαγωνισμός για την επιλογή του λογότυπου που θα εκπροσωπήσει το ευρωπαϊκό έργο Erasmus+KA229 “Playing Europe”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, είναι ανοιχτός και θα παραμείνει έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020. Στις 14 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 4 λογότυπα, 1 από κάθε συμμετέχον σχολείο, και είναι όλα δημιουργίες μαθητές των σχολείων αυτών. 

Μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου μας, ακολουθείστε την επιλογή “Logo Contest” και επιλέξτε το λογότυπο που θα εκπροσωπήσει το έργο μας σε όλες τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις!

Συμμετοχή μαθητών/τριών του Λυκείου μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Juvenes Translatores 2020

Σήμερα, Πέμπτη 26/11/2020, πέντε (05) μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Λυκείου μας εκπροσωπούν το σχολείο μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νεαρών Μεταφραστών Juvenes Translatores 2020, τον οποίο διοργανώνει η Υπηρεσία Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι συμμετέχοντες είναι (με αλφαβητική σειρά):

Αγγελόπουλος Διονύσιος (Γ1)

Βελή Δανάη (Γ1)

Δαφέρμου Μαρία (Γ1)

Δέλλιου Αλεξάνδρα (Γ1)

Τσομώκος Δημήτριος (Γ3)

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό φέτος υλοποιείται από τα σπίτια των υποψηφίων, λόγω της πανδημίας, και οι συμμετέχοντες επιβλέπονται μέσω Webex από την καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου Δρ. Ειρήνη Αρναούτη, η οποία είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των υποψηφίων και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο σχολείο μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους υποψηφίους μαθητές μας!

Προκριματικός διαγωνισμός νεαρών μεταφραστών (Juvenes Translatores) 2020

Διεξήχθη στο σχολείο μας ο προκριματικός διαγωνισμός νεαρών μεταφραστών, για την ανάδειξη των πέντε υποψηφίων που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στον διαγωνισμό νεαρών μεταφραστών (Juvenes Translatores) 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Φέτος το σχολείο μας είχε την τύχη να κληρωθεί ανάμεσα στα 21 σχολεία της Επικράτειας, των οποίων μαθητές και μαθήτριες γεννημένοι το 2003 θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό νεαρών μεταφραστών (Juvenes Translatores) 2020 που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2020. Υπεύθυνη για τη συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό είναι η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας Δρ. Ειρήνη Αρναούτη.

Ευχόμαστε σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία! 

Έγκριση χρηματοδότησης ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ KA229

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με το IES El Carmen της Ισπανίας, το Istituto di Istruzione Superiore Orso Mario Corbino της Ιταλίας και το Sint-Gummeruscollege του Βελγίου, ξεκινάει την υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ KA229 Σχολικών Συμπράξεων με τίτλο “Playing Europe” (2020-2022) και ευελπιστεί στην επιτυχή του ολοκλήρωση, παρ’ όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία του COVID-19.

Συγχαρητήρια στις συναδέλφους Δρ. Ειρήνη Αρναούτη (καθηγήτρια αγγλικών) και κα Παναγιώτα Αργύρη (μαθηματικό) για τη σύνταξη της πρότασης του έργου εκ μέρους του σχολείου μας! 

New Erasmus+ KA229 project launching

 
Our school, Evangeliki Model School of Smyrna, Greece, is launching a new Erasmus+ KA229 project on School Partnerships with IES El Carmen, Spain, Istituto di Istruzione Superiore Orso Mario Corbino, Italy, and Sint-Gummeruscollege, Belgium.
The project is entitled “Playing Europe” (2020-2022) and we are looking forward to working on it despite the current coronavirus difficulties.
Congratulations to Dr. Eirini Arnaouti (English teacher) and Ms. Panagiota Argyri (mathematician) for writing the proposal on behalf of our school!