Εισήγηση εκπαιδευτικού του σχολείου μας σε Πανελλήνιο Συνέδριο

«Ετεροπαρατήρηση και ετεροαξιολόγηση στην εισαγωγή γνωστικής και μεθοδολογικής καινοτομίας στη Νεοελληνική Γλώσσα Β’ Λυκείου σε Πρότυπο ΓΕΛ» είναι ο τίτλος της εισήγησης της φιλολόγου Καλυψώς Ν 스트라이커즈 1945 다운로드. Λάζου –Μπαλτά στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα. Εκπαίδευση & Πολιτισμός» που διοργανώθηκε από τις 10-12 Μαΐου 2019, στο Κολλέγιο Αθηνών, ως προϊόν της συνεργασίας του παραπάνω εκπαιδευτηρίου με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ΕΚΕΔΙΣΥ και την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος ggplot2.
Η εισήγηση καταγράφει το περιεχόμενο μίας ωριαίας διδασκαλίας στη Νεοελληνική Γλώσσα Β’ Λυκείου, που η εκπαιδευτικός προσέφερε στον Σύλλογο Διδασκόντων της Σχολής για ετεροπαρατήρηση και καταγράφει τα σχόλια των εκπαιδευτικών που αξιολογούν την εκπαιδευτική καινοτομία (μεθοδολογική και γνωστική) που προέκυψαν από στατιστική επεξεργασία της κλείδας ετεροπαρατήρησης που τους διανεμήθηκε 다운로드.
Η δράση ετεροπαρατήρησης διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διάχυσης της επιμόρφωσης που η κ 다운로드. Καλυψώ Λάζου έλαβε στην Φινλανδία και στην Εσθονία, τον Απρίλιο του 2018, κατά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Erasmus KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων 다운로드.
Αντικείμενο της διδασκαλίας αποτέλεσε ο πρακτικός σκοπός ενός αυτοβιογραφικού σημειώματος, του κεφαλαίου Βιογραφικά Είδη (σελίδες 91-103 του σχολικού εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας) 다운로드. Η διδασκαλία στόχευε στη συμπλήρωση αυτοβιογραφικού σημειώματος από τους μαθητές του Β1 τμήματος του Πρότυπου ΓΕΛ της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με χρήση εργαλείων ατομικής συμβουλευτικής windows 10 일본어 언어팩. Εφαρμόστηκε παιχνίδι ρόλων και ομαδοσυνεργατική μέθοδος με εμπλοκή στις μαθητικές ομάδες των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην ετεροπαρατήρηση, οι οποίοι υποδύθηκαν τους σημαντικούς άλλους στη ζωή των μαθητών τους 정음메모패드 다운로드. Δημιουργήθηκε ένα βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο κάθε Συμβουλευόμενος χρησιμοποίησε το «Ερωτηματολόγιο Προσωπικών Αντιλήψεων για τη Διερεύνηση Δυνατοτήτων Σταδιοδρομίας» του που συμπλήρωσαν τρεις «Σημαντικοί Άλλοι», τρία πρόσωπα δηλαδή που επηρεάζουν αποφασιστικά την ανάπτυξή του και τη συγκρότηση της προσωπικότητάς του 해가 서쪽에서 뜬다면 다운로드. Πρόκειται για έναν φίλο του, τον εκπαιδευτικό που ο ίδιος είχε επιλέξει και έναν γονέα, τον οποίο υποδύθηκε ένας συμμαθητής του 다운로드. Ο Συμβουλευόμενος κλήθηκε έπειτα να αξιολογήσει τις απαντήσεις που έλαβε ως προς την εγκυρότητά τους και να ενσωματώσει όσες αποδέχτηκε ως αληθείς στο αυτοβιογραφικό του σημείωμα, το οποίο συνέθεσε με βάση το πρότυπο του ευρωπαϊκού αυτοβιογραφικού σημειώματος (europass).
Το έντυπο της ενδοσχολικής ετεροπαρατήρησης σχεδιάστηκε από τον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και αξιοποιήθηκε στην ετεροαξιολόγηση του 2014 στα Π&Π σχολεία. Η υπ’ αρ. 7 ερώτηση προστέθηκε από τους παρατηρούμενους στο πλαίσιο της ετεροπαρατήρησης της διδασκαλίας μαθηματικούς του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Σωτήριο Δ. Χασάπη και Αλκιβιάδη Γ. Τζελέπη. Οι συνάδελφοι αξιοποίησαν το ίδιο έντυπο στο Εργαστήριο Άλγεβρας που λειτουργεί στο σχολείο για όγδοη χρονιά φέτος, καθώς και στην ετεροπαρατήρηση που οργάνωσαν για τη διάχυση επιμόρφωσης που έλαβαν αμφότεροι στο πλαίσιο του Σχεδίου της Βασικής Δράσης ERASMUS KA1 – Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων, με τίτλο: «Η ευρωπαϊκή καινοτομία ως αντικείμενο επιμόρφωσης του ελληνικού εκπαιδευτικού προσωπικού», στο οποίο συμμετείχαν καθηγητές της Σχολής, το σχολικό έτος 2017-2018.

Δημιουργία μαθητών/μαθητριών μας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σχολείο και Πολιτισμός

Η καθηγήτρια του Σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016 κυρία Λασκαρίδου Αντιγόνη έκανε εισήγηση με θέμα “Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ”, στο 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σχολείο και Πολιτισμός, που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Αθηνών 10-12 /5/ 2019 다운로드. (http://www.ekedisy.gr/praktika-4ou-synedrioy/)

Σε αυτό παρουσίασε τη δημιουργία του ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο ” Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ …και μία παγκόσμια συνταγή” από τους μαθητές του τμήματος επιλογής Α΄ Λυκείου  Ευρωπαϊκός και Ελληνικός Πολιτισμός της σχολικής χρονιάς 2015-16 στο οποίο ήταν διδάσκουσα 다운로드.

Το ντοκιμαντέρ ήταν μία κριτική προσέγγιση σε μία σημαντική προσωπικότητα της Νεότερης Ευρωπαϊκής Ιστορίας, την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ 이 북 다운로드. Σε αυτό υπήρχε συνέντευξη του Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας του ΕΚΠΑ κ. Θάνου Βερέμη 정희라 다운로드. Στόχος της συγκεκριμένης δημιουργίας ήταν ο συνδυασμός της ιστορικής έρευνας με την κινηματογραφική τέχνη 다운로드.

Οι μαθητές Αθανασοπούλου Βέρα, Καραούσου Μαρίνα, Κολιό Ελένη, Κυριακίδης Κυριάκος, Κώτης Γεώργιος, Μαγνήσαλος Άγγελος, Μαυρομιχάλης Σταύρος, Περάκη Ειρήνη και Τσεκούρας Γεώργιος ήταν τα μέλη της ομάδας για τη συγκεκριμένη καινοτόμο δράση και είχαν λάβει 4η θέση με έπαινο στον 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 다운로드.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρείχε την τεχνική υποστήριξη.

Συγχαρητήρια στους τότε μαθητές του Προτύπου Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και σημερινούς φοιτητές windows 8.1 update.

Η παρουσίαση του σχολείου στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία της Ιταλίας με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο»

트윗덱 다운로드
Διαβάστε την εισήγηση  των μαθητών του σχολείου μας  στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο το οποίο διεξήχθη στη Βενετία της Ιταλίας με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο» από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019 전기 내선규정 다운로드.
Τελική Εισήγηση

Δείτε επίσης την παρουσίαση των μαθητών. 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

다운로드

Συμμετοχή στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία Ιταλίας

don't starve

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε με 18μελή ομάδα στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στη Βενετία Ιταλίας από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2019, με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο» 다운로드.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Ασκούνης Απόστολος, Κανταρτζής Σπυρίδων, Καραβά Χριστίνα, Κασφίκη Αθανασία-Ειρήνη, Κουρούκλη Αλεξάνδρα, Κουρούκλη Άννα, Κορίτου Φωτεινή-Ευαγγελία, Κορωνιού Μαρία, Κωσταρίδη Σταυρούλα, Μαρίνου Μελίνα, Μαριόλης-Σαψάκος Δημήτριος, Μπάκα Αλεξάνδρα, Μπεθάνη Ελένη, Οικονομοπούλου Νάνσυ, Πετρίδης Νικήτας, Στεφανίδης Πρόδρομος, Τζελέπης Κωνσταντίνος-Ιάκωβος, Τσιριγωτάκη Μυρτώ,  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Θώδη Γεωργίου και κ. Αρναούτη Ειρήνης, παρουσίασαν με επιτυχία εισήγηση με θέμα “Η συμβολή των Πανεπιστημίων και της τυπογραφίας στη διάδοση του αναγεννησιακού πνεύματος και τη δημιουργία του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού ” 스마트 폰 유튜브 다운로드.

Εκπαιδευτική μετακίνηση στην Βενετία για συμμετοχή σε συνέδριο

multipart/form-data

Παραθέτουμε την προκήρυξη

Προκήρυξη-Εκδρομής-στην-Βενετία-ΠΓΕΛ-Ευαγγελικής-11-2019

το πρακτικό αποσφράγισης προσφορών

PraktAposfrVenetia

και οι τρεις προσφορές που κατατέθηκαν

IQprosf

SynthGroupprosf

Grefisprosf

다운로드 황색눈물 다운로드 다운로드 다운로드

Γιορτή Μαθηματικών – Μαθηματικό Συμπόσιο

좋아하면 울리는 다운로드

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί υλοποιείται μια γιορτή Μαθηματικών που ξεκίνησε ως ιδέα από τους Μαθηματικούς του Σχολείου μας με πρωτεργάτη τον κ 1년 무료. Χασάπη.

Prosklisi-Math-Symp

Ο Διευθυντής

마인크래프트 1.2.20.1

Η παρουσίαση του σχολείου στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι της Σερβίας με θέμα «Ρήγας Βελεστινλής, 220 χρόνια από το θάνατό του»

윈도우 10 64비트 다운로드 Διαβάστε την εισήγηση  των μαθητών  του σχολείου μας  στο 5ο  Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι της Σερβίας με θέμα «Ρήγας Βελεστινλής, 220 χρόνια από το θάνατό του», το οποίο διεξήχθη στο Βελιγράδι στις 15-19 Νοεμβρίου 2018 o365.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Δείτε επίσης την παρουσίαση των μαθητών 다운로드.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ευαγγελικής

Συμμετοχή στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι Σερβίας

다운로드 Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε με 9μελή ομάδα στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι Σερβίας από 17-20 Νοεμβρίου 2018, με θέμα «Ρήγας Βελεστινλής, 220 χρόνια από το θάνατό του» ggmap.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Δριμή Άννα-Μαργαρίτα,  Ζώρα Γεωργία-Θεοδώρα, Μαγιάφα Ειρήνη, Τελέογλου Ελένη, Τσομώκος Δημήτριος, Τσουβαλάς Ανδρέας και  Χαραλαμποπούλου Αγγελική,  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Θώδη Γεωργίου και κ. Αρναούτη Ειρήνης, παρουσίασαν με επιτυχία εισήγηση με θέμα “ Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Σύνταγμα του Ρήγα Βελεστινλή” 다운로드.

                                       

Ημερίδα “Νέες Εξελίξεις στην Πληροφορική”

갱생고교 Το Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης διοργάνωσε Ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου  την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 (10 π.μ.-7 μ.μ.), με τίτλο “Nέες Εξελίξεις στην Πληροφορική“, η οποία απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές 다운로드.  

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές: Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος (Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου), Μιχαήλ Βαζιργιάννης (Καθηγητής École Polytechnique/ΟΠΑ), Ιωάννης Βογιατζής (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας), Αναστασία Γεωργάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΚΠΑ), Ιωάννης Εμίρης (Καθηγητής ΕΚΠΑ), Νικόλαος Παπασπύρου (Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ), Ιωάννης Σμαραγδάκης (Καθηγητής ΕΚΠΑ), Παναγιώτης Σταματόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ) και Γεώργιος Τσιχριντζής (Καθηγητής ΠΑΠΕΙ)

  • Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Δ’ Αθήνας και Πειραιά: Ευάγγελος Ζαχαράκης και Αναστάσιος Λαδιάς
  • Ο Υποψήφιος Διδάκτωρ MIT και Απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μανώλης Ζαμπετάκης
  • Και οι Μαθητές από την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής: Παναγιώτης Κωστοπαναγιώτης, Ευάγγελος Πίπης (μαθητής Α’ Λυκείου του σχολείου μας), Χαρίλαος Πίπης (μαθητής Γ’ Λυκείου του σχολείου μας) και Δημήτριος Ροντογιάννης 다운로드.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΜΙΛΙΩΝ (με σειρά παρουσίασης στην ημερίδα):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα-Αφίσα Ημερίδας (pdf-A3)

Οι Τeachers4Europe επιμορφώνονται στο Λύκειο της Ευαγγελικής

Η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση των παλιών και των υποψήφιων Teachers4Europe του τρέχοντος σχολικού έτους πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Ιανουαρίου 2018, στο Θέατρο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών που δεν είχαν εγγραφεί στη δράση 사원증 다운로드. Την επιμορφωτική εσπερίδα χαιρέτησε ο Διευθυντής του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής, Δρ 지원서 다운로드. Χρήστος Φανίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο εμπνευστής της δράσης Αργύρης Περουλάκης, Senior Policy Officer, DG EMPL/F/1, ESF and FEAD: Policy & Legislation, σε απευθείας διαδικτυακή σύνδεση από τις Βρυξέλλες 바이두 모바일. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην κ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, της Έδρας Jean Monnet στις Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: Ευρωπαϊκή Ένωση και Παγκοσμιοποίηση 그리움. Ειλικρινείς ευχαριστίες οφείλονται επίσης στην κ. Λυδία Αβράμη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Διδάκτορα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης που πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: Περιβάλλον και Ευρωπαϊκή Ένωση, στην δρ 유튜브 구매영상 다운로드. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊστ. Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Καθηγήτρια- Σύμβουλο του ΕΑΠ, που πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Παιδεία στα Μέσα και στην Πληροφορία 다운로드. Ο ρόλος της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης» και στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης, κ 다운로드. Γιώργο Κρικρή, για το υλικό που προσέφερε ευγενικά στην επιμόρφωση. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της πρέσβειρας νοτίου και κεντρικού τομέα της δράσης, κ 다운로드. Καλυψώς Λάζου-Μπαλτά με θέμα: Η δράση Teachers 4 Europe : Μέση Εκπαίδευση και Δικτύωση. Η επιμόρφωση υλοποιήθηκε, με τη συμμετοχή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης & Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τη συνδρομή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ 다운로드. και την υποστήριξη του Πρότυπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης