Εκπαιδευτική μετακίνηση στην Βερόνα

Το Σχολείο μας προτίθεται να διοργανώσει πολυήμερη μετακίνηση τεσσάρων (4)  ημερών μαθητών/μαθητριών Α΄ Λυκείου και των συνοδών εκπαιδευτικών στην Ιταλία – Βερόνα.

Παρατίθεται η προκήρυξη

Προκήρυξη Εκδρομής στην Βερόνα ΠΓΕΛ Ευαγγελικής 3 2023

το πρακτικό αποσφράγισης

Πράξη 3η Βερόνα

η επαναπροκήρυξη

ΕπαναΠροκήρυξη Εκδρομής στην Βερόνα ΠΓΕΛ Ευαγγελικής 3 2023

και το αντίστοιχο πρακτικό αποσφράγισης

Πράξη 4η Βερόνα

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Presentation of the Pilot Implementation of the New National Curriculum at the International Educational Conference entitled: “National Curricula: Theory and Practice”

Mathematician Argyri Panagiota (M.Sc., M.Ed.) participated as a presenter in the International Educational Conference entitled: “National Curricula: Theory and Practice” on Thursday, December 15, 2022, to present the results of the pilot implementation of reflective mathematics in the new national curricula as an interpretive tool of the social life, which was implemented in the school year 2021-22 with the working group Malliaris Christos (Mathematician, Model Lyceum of Varvakeio School) and Nikolaos Antaboufis (Coordinator of Educational Work of Mathematics in Eastern Macedonia and Thrace).

2η Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Την Κυριακή 18/12/2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», που υλοποιείται από το Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, από το 2019, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ευχαριστούμε θερμά τους αξιότιμους εισηγητές για πολύπλευρη κάλυψη του ζητήματος των προκλήσεων και των ευκαιριών για τις επαγγελματικές προοπτικές, που αναδύονται μέσα από την βασική αρχή της «Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Οι προκλήσεις της Κυβερνοασφάλειας ως προϋπόθεση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ευημερίας’.

  • Τον κ. Νικόλαο Κουλούρη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πώς παράγονται και πώς αμβλύνονται οι ανισότητες; Σπουδές για κοινωνικά προβλήματα και πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης’.

  • Την κα Ζοζεφίνα Τερέζα Βιτάλη, Υπεύθυνη Έργων στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης της εταιρείας Ροϊκός, Πολιτικό μηχανικό, με μεταπτυχιακό στα Υδραυλικά και τη Μηχανική Περιβάλλοντος.

‘Ο ρόλος του Ευρωπαίου Μηχανικού στη διασφάλιση του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε αξιοπρεπείς υποδομές αποχέτευσης στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής’.

  • Τον κ. Ευστράτιο Αθανασίου, Ιδρυτή και Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου (ΕΕΕΠΚΑ).

Η σύνδεση της νέας γενιάς με τη διεπιστημονικότητα, μέσω του εθελοντισμού: το παράδειγμα της CPRGGreece.

  • Τον κ. Αναστάσιο Υφαντή, Επιχειρησιακός Διευθυντής, Γιατροί του Κόσμου.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία στον Ανθρωπιστικό Τομέα. Ευκαιρίες και Προκλήσεις.

Παρουσίαση της Πιλοτικής Εφαρμογής των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο: «Αναλυτικά Προγράμματα: Θεωρία και Πράξη»

Η Μαθηματικός (Μ.Sc, M.Ed) Αργύρη Παναγιώτα συμμετείχε ως εισηγήτρια στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο: «Αναλυτικά Προγράμματα: Θεωρία και Πράξη» την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πιλοτικής εφαρμογής των Στοχαστικών Μαθηματικών των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2021-22 με την ομάδα εργασίας του κ. Μάλλιαρη Χρήστου, (εκπαιδευτικού ΠΕ03, στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής) & Νικόλαο Ανταμπούφη (εκπαιδευτικού ΠΕ03, Σ.Ε.Ε Μαθηματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

4η διαδικτυακή συνάντηση: «Επιστημονικές εξελίξεις στην Ιατρική & επαγγελματικές προοπτικές»

κατάλογος

logotypo-neas-smyrnis_645x

κατάλογος2

Νέο σήμα συνδέσμου

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επιστημονικές εξελίξεις στην Ιατρική & επαγγελματικές προοπτικές», Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για καθένα από τα θέματα των διαδικτυακών μας εκδηλώσεων προσπαθούμε να συμπεριλαμβάνουμε πολλές και διαφορετικές πτυχές επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Το θέμα της 4ης διαδικτυακής εκδήλωσης ήταν διαχρονικό και πάντα επίκαιρο!

Με την βοήθεια των αποφοίτων της Σχολής μας, οι οποίοι είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπροσωπούν διαφορετικές ειδικότητες της Ιατρικής είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να λάβουμε κρίσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τις επιστημονικές εξελίξεις στην ιατρική, αλλά και συμβουλές για επαγγελματικές προοπτικές μέσα από πραγματικές εμπειρίες.

Αριστείδης Βέβες, MD, DSc, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπ. Harvard,

Διευθυντής Rongxiang Xu Κέντρου Αναγεννητικής Θεραπευτικής,

Διευθυντής Ερευνητής, Joslin-Beth Israel Deaconess Foot Center.

Κωνσταντίνος Πάντος, Καθηγητής Φαρμακολογίας,

Διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακολογίας Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

Νίκος Σταθόπουλος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Ομαδικός Αναλυτής,

Οικογενειακός Θεραπευτής, Επιστ. Υπεύθυνος “Διεπιστημονικού Κέντρου Αθηνών

(ΔΕ.Κ.Α.) για το παιδί και την οικογένεια”.

Ευστάθιος Διάκος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ιδρυτής & Διευθυντής της κλινικής

εξωσωματικής γονιμοποίησης In-OVO Fertility Clinic.

Νικόλαος Η. Μουστάκης, MD, MSc, MRCS (Eng), Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός,

Στρατιωτικός Ιατρός-Επιμελητής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, κ. Τσάτσο Αναστάσιο, ο οποίος διαθέτει και πολύχρονη ιατρική εμπειρία ως πνευμονολόγος, είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας και Διευθυντής ΕΣΥ και συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση και στην πρόσκληση των εισηγητών της 4ης διαδικτυακής μας εκδήλωσης.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

 

4η διαδικτυακή συνάντηση: «Επιστημονικές εξελίξεις στην Ιατρική & επαγγελματικές προοπτικές»

Σύνδεσμος συμμετοχής: https://bit.ly/35DNkdU

 

Συμμετοχή καθηγητή μας σε συνέδριο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

O καθηγητής της Σχολής μας κ. Γεώργιος Θώδης συμμετείχε στο πρόσφατο συνέδριο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με θέμα “Αναζητώντας τη γνώση: Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος”.
Η εισήγησή του σχετικά με τα βιβλία της Ιστορίας στο ακόλουθο βίντεο μετά το 04:01:56. https://www.youtube.com/watch?v=NfqYv9obqME
Ο Διευθυντής
Χ. Δ. Φανίδης

Πραγματοποίηση 3ης διαδικτυακής συνάντησης: « Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών»

κατάλογος

logotypo-neas-smyrnis_645x

κατάλογος2

Νέο σήμα συνδέσμου

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η διαδικτυακή συνάντηση για την φετινή σχολική χρονιά με θέμα « Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών».

Μετά τις δύο πρώτες διαδικτυακές μας εκδηλώσεις όπου ενημερωθήκαμε για επαγγελματικές προοπτικές που αναδύονται λόγω του επίκαιρου ζητήματος που λέγεται ψηφιακός μετασχηματισμός, θεωρούμε ότι το ίδιο επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά, για μια συνεχώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, είναι τα ζητήματα ενασχόλησης με τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του (ανθρωπιστικές επιστήμες), αλλά και η μελέτη, η κατανόηση και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων (κοινωνικές επιστήμες).

Η πρόοδος και η ευημερία της κοινωνίας δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο αλλά και από την διαχείριση και αντιμετώπιση των κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές, οι οποίοι είναι έμπειροι επαγγελματίες και διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση σε αυτά τα ζητήματα και οι οποίοι ενημέρωσαν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προκύπτουν από την ενασχόληση με τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα:

‘Διπλωματική καριέρα: απαιτήσεις και προετοιμασία, γενικότερες προοπτικές/ πτυχές της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή’. Σταύρος Τσιέπας, ΜΑ (Econ, Queen’s University, CAN.), Πρέσβης επί τιμή (ε.τ.),

‘Coaching’. Τόλης Μαρίνος, Ψυχοθεραπευτης & Coach.

‘Ψυχολογία – Εικαστική ψυχοθεραπεία και οι εφαρμογές της’. Τζούλια Κανατά, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια.

Επαγγελματικές Προοπτικές των Πολιτικών Επιστημών μέσα από την εμπειρία’. Χρήστος Ηλιάδης, Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, Μεταδιδάκτορας Ερευνητής, Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι διαδικτυακές αυτές εκδηλώσεις είναι μία προσπάθεια για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία. Μία προσπάθεια που έχει επιτυχία και θετικό αντίκτυπο γιατί στηρίζεται στην άριστη συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με το Σύνδεσμο των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, το Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και φυσικά στην υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου του κ. Χρήστου Φανίδη.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

 

Πραγματοποίηση 2ης διαδικτυακής συνάντησης για την επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού στα επαγγέλματα

κατάλογος

logotypo-neas-smyrnis_645x

κατάλογος2

Νέο σήμα συνδέσμου

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 2η διαδικτυακή συνάντηση, το 2ο μέρος του σημαντικού και ιδιαίτερα επίκαιρου ζητήματος που αφορά την επίδραση και τον αντίκτυπο του ψηφιακού μετασχηματισμού στα επαγγέλματα και κατ ‘ επέκταση στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς η συμμετοχή μαθητών/τριών, γονέων, συναδέλφων εκπαιδευτικών, φοιτητών, σπουδαστών, συντονιστών εκπαιδευτικού έργου και συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι νέες τεχνολογίες μας δίνουν την δυνατότητα συμμετοχής από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Πραγματικά απευθύνουμε τις πιο ειλικρινείς και θερμές μας ευχαριστίες σε όλους και όλες που ανταποκρίνεστε και υποστηρίζετε ενεργά το πλαίσιο των δράσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Ένας δείκτης επιτυχίας αυτής της προσπάθειας είναι σίγουρα η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Όμως βασικοί παράμετροι επιτυχίας είναι η υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου μας κ. Φανίδη, η συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής και η συμβολή του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Τέλος καθοριστικός συντελεστής επιτυχίας είναι η εθελοντική συμμετοχή των εισηγητών μας, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ !

Εισηγήσεις :

Ρομποτική & Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ιατρική του Μέλλοντος’. Νίκος Σιαφάκας MD, PhD, FRCP, FCCP, FERS, Ομότιμος Kαθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επισκέπτης Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης.

‘Διασυνδέοντας τον Πραγματικό Κόσμο με τον Κυβερνοχώρο’. Γεώργιος Κ. Πολύζος, Καθηγητής Πληροφορικής, Διευθυντής Εργαστηρίου Ασυρμάτων Δικτύων και Πολυμεσικών Τηλεπικοινωνιών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

‘Κυβερνοασφάλεια & Επαγγελματικές Προοπτικές’. Ηλίας Μπακατσής, Επικεφαλής Τομέα – Crypto Operations and Security Administration στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

‘Τρισδιάστατη και Τετραδιάστατη Βιοεκτύπωση Ανθρώπινων Ιστών’. Μαρία Καλογεροπούλου, MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ, MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine, Maastricht University.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.