Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος της Γ τάξης ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας-Πληροφορικής παρακολούθησαν την Τετάρτη 11/5/2022 διαδικτυακή ενημέρωση για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς που τους/τις ενδιαφέρουν. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Ανδρόνικο Καλίρη του γραφείου διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος εστίασε στις επαγγελματικές προοπτικές κάθε τμήματος ξεχωριστά και απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των μαθητών/τριων μας.

Με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές παρουσιάσεις για Σχολές και Τμήματα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αττικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Πειραιώς) που ενδιαφέρουν μαθητές/τριες του τμήματος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εξετάσεις σε όλους!

C:\Users\user\Downloads\gop1.jpg

C:\Users\user\Downloads\gop2.jpg

 

Επιμορφωτική ενημέρωση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών για τους γονείς – κηδεμόνες και μαθητές του σχολείου μας.

 

iSAVElives_ΠΡΟΤΥΠΟ POSTER_FB_ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.jpg

Την Δευτέρα 21-03-2022 στις 18:00 – 21:30, υλοποιήθηκε σε κοινή συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Λυκείου και Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής, εξ αποστάσεως επιμορφωτική ενημέρωση – webinar, σε βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών, από τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids Save lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές.

Στόχος ήταν η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών /μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών, στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, από έμπειρους επιμορφωτές με εξειδίκευση σε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία και σε ενηλίκους.

Η δράση οργανώθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Αλεξοπούλου Σοφίας και κ. Σάρλα Γιώργου.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

 

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Συλλόγου Διδασκόντων Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 ο Σύλλογος Διδασκόντων του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε σε δια ζώσης ενδοσχολική επιμόρφωση διάρκειας 2 ωρών.

1) Η κα Αργύρη Παναγιώτα παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Έργο BRIST: Building a Research Infrastructure for School Teachers, το οποίο δημιουργεί τα απαραίτητα εργαλεία υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην ερευνητική διαδικασία μέσω της «μεταφραστικής έρευνας» (Translation Research), της ενσωμάτωσης της έρευνας δράσης στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και της μελέτης περίπτωσης «Η συμμετοχική έρευνα του πεδίου της βιομηχανίας ως μέσο επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικού».

Picture

Text Description automatically generated with medium confidence

Επίσης, αναφέρθηκε και το κάλεσμα για εισηγήσεις στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Scientix https://scientix.ellak.gr/

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με επιπλέον εισηγήσεις, που παρουσιάζουν μελέτες περίπτωσης για την ενσωμάτωση της εκπαιδευτικής έρευνας στην εκπαιδευτική διαδικασία:

α) Η Δρ. Αρναούτη Eιρήνη Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας παρουσίασε την εργασία:

Εστιάζοντας στη δημιουργικότητα: Έλληνες έφηβοι συνδυάζουν την ψηφιακή αρχειοθέτηση με τη δημιουργία ψηφιακού ντοκιμαντέρ (Focus on creativity: Greek teenagers combine digital archiving and documentary-making)

β) Η Δρ.Διακόνου Μαρία (Δρ Φυσικός) & Χρύσα Αγγελίδου (Δρ Χημικός) παρουσίασαν την εργασία:

Μελέτη χημικών και φυσικών ιδιοτήτων υδατικών διαλυμάτων χαμηλής συγκέντρωσης

γ) Ο Δρ. Μακεδόνας Χριστόδουλος (Δρ Χημικός), ο κ. Χασάπης Σωτήριος (M.Sc. Μαθηματικός) o κ. Θώδης Γεώργιος (M.Sc. Φιλόλογος), η κ. Διακόνου Μαρία (Δρ Φυσικός), ο κ. Φανίδης Χρήστος (Δρ Φυσικός) και η κ.  Πουλούδη Μαρία (Μ.Sc. Μαθηματικός) παρουσίασαν την εργασία :

Απόψεις των μαθητών του Προτύπου Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σχετικά με την εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση την περίοδο της Άνοιξης 2020

δ) H Δρ. Ταλιούρη Ειρήνη (Δρ Βιολογίας) παρουσίασε την εργασία «Η αξία του Podcast στην σχολική Βιολογία»

Η αξία του Podcast στην σχολική Βιολογία

2) Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Φανίδης παρουσίασε την διαδικασία για την σύνταξη βιογραφικού τύπου Europass μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

3) Ο κ. Χασάπης Σωτήριος (M. Sc. Μαθηματικός) και ο κ. Κομηνός Δημήτριος (Δρ. Φιλόλογος) παρουσίασαν, τις λειτουργίες και τις δυνατότητες για ψηφιοποίηση εγγράφων μέσω του το ΙRIS Scan, που διαθέτει το σχολείο. Επίσης πρότειναν τρόπους χρήσης των ψηφιοποιημένων εγγράφων για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δείτε το σχετικό Βίντεο

Ομιλία της ευρωβουλευτού κας Ελίζας Βόζεμπεργκ στο πλαίσιο της δράσης: «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου ολοκληρώνεται η δράση: «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)» με επίσημη προσκεκλημένη στο σχολείο μας την ευρωβουλευτή κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία θα συζητήσει με τους μαθητές και θα μιλήσει για τις νέες προκλήσεις της Ενωμένης Ευρώπης και τη θέση των νέων μέσα σε αυτή.

Κατά την εορταστική εκδήλωση οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς με κύριο θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είχε ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της δημοκρατίας στην Ευρώπη και τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την εορταστική εκδήλωση έγινε καθώς η 9η Μαΐου έχει θεσμοθετηθεί ως η Ημέρα της Ευρώπης και είναι η επέτειος της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν».  Ο Γάλλος πολιτικός Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται ο εμπνευστής της ευρωπαϊκής ενοποίησης διότι στις 9 Μαΐου 1950  διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας που είχε ως στόχο την αποφυγή των πολεμικών συγκρούσεων στην Ευρώπη και την ειρηνική διαβίωση των ευρωπαϊκών λαών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες ώρες και θα συμμετέχει η Α΄ Λυκείου.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ματθαίος Γιανναράς – Δημήτρης Κομηνός

 

4η διαδικτυακή συνάντηση: «Επιστημονικές εξελίξεις στην Ιατρική & επαγγελματικές προοπτικές»

κατάλογος

logotypo-neas-smyrnis_645x

κατάλογος2

Νέο σήμα συνδέσμου

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επιστημονικές εξελίξεις στην Ιατρική & επαγγελματικές προοπτικές», Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για καθένα από τα θέματα των διαδικτυακών μας εκδηλώσεων προσπαθούμε να συμπεριλαμβάνουμε πολλές και διαφορετικές πτυχές επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Το θέμα της 4ης διαδικτυακής εκδήλωσης ήταν διαχρονικό και πάντα επίκαιρο!

Με την βοήθεια των αποφοίτων της Σχολής μας, οι οποίοι είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπροσωπούν διαφορετικές ειδικότητες της Ιατρικής είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να λάβουμε κρίσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τις επιστημονικές εξελίξεις στην ιατρική, αλλά και συμβουλές για επαγγελματικές προοπτικές μέσα από πραγματικές εμπειρίες.

Αριστείδης Βέβες, MD, DSc, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπ. Harvard,

Διευθυντής Rongxiang Xu Κέντρου Αναγεννητικής Θεραπευτικής,

Διευθυντής Ερευνητής, Joslin-Beth Israel Deaconess Foot Center.

Κωνσταντίνος Πάντος, Καθηγητής Φαρμακολογίας,

Διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακολογίας Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

Νίκος Σταθόπουλος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Ομαδικός Αναλυτής,

Οικογενειακός Θεραπευτής, Επιστ. Υπεύθυνος “Διεπιστημονικού Κέντρου Αθηνών

(ΔΕ.Κ.Α.) για το παιδί και την οικογένεια”.

Ευστάθιος Διάκος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ιδρυτής & Διευθυντής της κλινικής

εξωσωματικής γονιμοποίησης In-OVO Fertility Clinic.

Νικόλαος Η. Μουστάκης, MD, MSc, MRCS (Eng), Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός,

Στρατιωτικός Ιατρός-Επιμελητής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, κ. Τσάτσο Αναστάσιο, ο οποίος διαθέτει και πολύχρονη ιατρική εμπειρία ως πνευμονολόγος, είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας και Διευθυντής ΕΣΥ και συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση και στην πρόσκληση των εισηγητών της 4ης διαδικτυακής μας εκδήλωσης.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

 

Επιμορφωτική ενημέρωση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και στη χρήση απινιδωτή για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Στις 09 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο μια σειράς δράσεων στο αντικείμενο των Πρώτων Βοηθειών, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ενημέρωση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και στη χρήση απινιδωτή για όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Την ενημέρωση, με εξαίρετο τρόπο, πραγματοποίησε η Προϊσταμένη Γραφείου Εκπαίδευσης & Βιβλιοθήκης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κ. Μαρία Μεϊδάνη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων αλλά και των μαθητών / μαθητριών του σχολείου μας, έχουν προγραμματιστεί ακόμη δύο συναντήσεις-webinar την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 και την Κυριακή 10 Απριλίου ΩΡΑ 18:00 - 21:30, από τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Σύλλογο KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. 
Η δράση πραγματοποιείται σε κοινή συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Στόχος των δράσεων, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Αλεξοπούλου Σοφίας και κ. Σάρλα Γιώργου, είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας των μαθητών /μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών, στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Ο Διευθυντής
Χ. Δ. Φανίδης


Εκδήλωση ενημέρωσης για την προφύλαξη από το AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Στις 22/2/2022 την 1η και 2η ώρα τα τμήματα της Β Λυκείου παρακολούθησαν το

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) για την προφύλαξη από το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.).

Ομιλητής ήταν ο Δρ. Πετρίδης Παύλος, Ιατρός, Ορθοπεδικός Μέλος Ε.Ε.Μ.Α.Α. , συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος. Η εκδήλωση ενημέρωσης έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα μέσα από παιχνίδι ρόλων, καθώς και αρκετών διαδραστικών ερωτήσεων, στις οποίες απαντούσαν άμεσα με την χρήση προσωπικών buzzers που ήταν συνδεδεμένα με την παρουσίαση του Ομιλητή, να ενημερωθούν γύρω από τα ΣΜΝ με άρτιο, άμεσο και κατανοητό επιστημονικό λόγο από τον Ομιλητή Δρ. Πετριδη.

Στην συνέχεια όσοι μαθητές το επιθυμούσαν ρώτησαν τον Δρ. Πετριδη τις απορίες τους, ενώ μέσω εκπαιδευτικού υλικού που θα τους διαθέσει ο Ομιλητής θα οργανώσουν και θα παρουσιάσουν ένα θέμα που αφορά τα ΣΜΝ.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση Εικόνα

Εικόνα

 

3η διαδικτυακή συνάντηση: « Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών».

κατάλογος

logotypo-neas-smyrnis_645x

κατάλογος2

Νέο σήμα συνδέσμου

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η διαδικτυακή συνάντηση για την φετινή σχολική χρονιά με θέμα « Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών».

Μετά τις δύο πρώτες διαδικτυακές μας εκδηλώσεις όπου ενημερωθήκαμε για επαγγελματικές προοπτικές που αναδύονται λόγω του επίκαιρου ζητήματος που λέγεται ψηφιακός μετασχηματισμός, θεωρούμε ότι το ίδιο επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά, για μια συνεχώς μεταβαλλομενη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα είναι τα ζητηματα ενασχόλησης με τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του (ανθρωπιστικές επιστήμες), αλλά και η μελέτη, η κατανόηση και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων (κοινωνικές επιστήμες).

Η πρόοδος και η ευμερία της κοινωνίας δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο αλλά και από την διαχείριση και αντιμετώπιση των κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές, οι οποίοι είναι έμπειροι επαγγελματιες και διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση σε αυτά τα ζητήματα και ενήμερωσαν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προκύπτουν από την ενασχόληση με τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα.

‘Διπλωματική καριέρα: απαιτήσεις και προετοιμασία, γενικότερες προοπτικές/ πτυχές της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή’. Σταύρος Τσιέπας, ΜΑ (Econ, Queen’s University, CAN.), Πρέσβης επί τιμή (ε.τ.),

‘Coaching’. Τόλης Μαρίνος, Ψυχοθεραπευτης & Coach.

‘Ψυχολογία – Εικαστική ψυχοθεραπεία και οι εφαρμογές της’. Τζούλια Κανατά, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια.

Επαγγελματικές Προοπτικές των Πολιτικών Επιστημών μέσα από την εμπειρία’. Χρήστος Ηλιάδης, Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, Μεταδιδάκτορας Ερευνητής, Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι διαδικτυακές αυτές εκδηλώσεις είναι μία προσπάθεια για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία. Μία προσπάθεια που έχει επιτυχία και θετικό αντίκτυπο γιατί στηρίζεται στην άριστη συνεργασία με το Συλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με το Σύνδεσμο των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, το Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και φυσικά στην υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου του κ. Φανίδη Χρήστου.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Πραγματοποίηση 3ης διαδικτυακής συνάντησης: « Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών»

κατάλογος

logotypo-neas-smyrnis_645x

κατάλογος2

Νέο σήμα συνδέσμου

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η διαδικτυακή συνάντηση για την φετινή σχολική χρονιά με θέμα « Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών».

Μετά τις δύο πρώτες διαδικτυακές μας εκδηλώσεις όπου ενημερωθήκαμε για επαγγελματικές προοπτικές που αναδύονται λόγω του επίκαιρου ζητήματος που λέγεται ψηφιακός μετασχηματισμός, θεωρούμε ότι το ίδιο επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά, για μια συνεχώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, είναι τα ζητήματα ενασχόλησης με τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του (ανθρωπιστικές επιστήμες), αλλά και η μελέτη, η κατανόηση και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων (κοινωνικές επιστήμες).

Η πρόοδος και η ευημερία της κοινωνίας δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο αλλά και από την διαχείριση και αντιμετώπιση των κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές, οι οποίοι είναι έμπειροι επαγγελματίες και διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση σε αυτά τα ζητήματα και οι οποίοι ενημέρωσαν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προκύπτουν από την ενασχόληση με τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα:

‘Διπλωματική καριέρα: απαιτήσεις και προετοιμασία, γενικότερες προοπτικές/ πτυχές της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή’. Σταύρος Τσιέπας, ΜΑ (Econ, Queen’s University, CAN.), Πρέσβης επί τιμή (ε.τ.),

‘Coaching’. Τόλης Μαρίνος, Ψυχοθεραπευτης & Coach.

‘Ψυχολογία – Εικαστική ψυχοθεραπεία και οι εφαρμογές της’. Τζούλια Κανατά, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια.

Επαγγελματικές Προοπτικές των Πολιτικών Επιστημών μέσα από την εμπειρία’. Χρήστος Ηλιάδης, Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, Μεταδιδάκτορας Ερευνητής, Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι διαδικτυακές αυτές εκδηλώσεις είναι μία προσπάθεια για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία. Μία προσπάθεια που έχει επιτυχία και θετικό αντίκτυπο γιατί στηρίζεται στην άριστη συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με το Σύνδεσμο των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, το Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και φυσικά στην υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου του κ. Χρήστου Φανίδη.

Υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

 

3η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών»

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 (17.30-19.00) θα πραγματοποιηθεί η 3η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών».

Η ενασχόληση με τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά, αλλά και η μελέτη, η κατανόηση και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της σύγχρονης πραγματικότητας, οι οποίοι ανοίγουν πολλές επαγγελματικές προοπτικές στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών προάγουν την κοινωνική ανάπτυξη του κράτους και της κοινωνίας, μέσα από τη συστηματική ενασχόληση με τη μελέτη της ανθρώπινης φύσης, των νόμων και των οργανωτικών διαδικασιών στη ζωή της κοινωνίας.

Ο συνδυασμός της θεωρητικής παιδείας με την επαγγελματική κατάρτιση για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, των εξαρτήσεων, της βίας και της εγκληματικότητας, για την κατανόηση, την ερμηνεία και την αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων και των διαταραχών της συμπεριφοράς ατόμων και κοινωνικών ομάδων, για τη μελέτη των πολιτικών θεσμών και διαδικασιών, αλλά και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων σε κοινωνικό, πολιτικό και διεθνές επίπεδο είναι απαραίτητα βασικά συστατικά για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Εισηγήσεις:

‘Διπλωματική καριέρα: απαιτήσεις και προετοιμασία, γενικότερες προοπτικές/ πτυχές της στην επαγγελματική και προσωπική ζωή’. Σταύρος Τσιέπας, ΜΑ (Econ, Queen’s University, CAN.), Πρέσβης επί τιμή (ε.τ.),

‘Coaching’. Τόλης Μαρίνος, Ψυχοθεραπευτης & Coach.

‘Ψυχολογία – Εικαστική ψυχοθεραπεία και οι εφαρμογές της’. Τζούλια Κανατά, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια.

Επαγγελματικές Προοπτικές των Πολιτικών Επιστημών μέσα από την εμπειρία’. Χρήστος Ηλιάδης, Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, Μεταδιδάκτορας Ερευνητής, Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3rIvFdA

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση.