5η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα της Κυκλικής Οικονομίας»

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 (17.30-19.00), θα πραγματοποιηθεί η 5η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα της Κυκλικής Οικονομίας».

Πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων καθιστούν ανάγκη και πρόκληση την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ζωής των ανθρώπων μέσω μιας σύγχρονης οικονομίας που συμβάλει στην ευημερία των πολιτών. Η βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας σε περιβαλλοντικό επίπεδο περιλαμβάνει πολλούς επαγγελματικούς τομείς, που συνδέονται με μια σειρά λήψης αποφάσεων και πράξεων για ένα καλύτερο μέλλον με απόλυτη γνώση του σήμερα.

Εισηγητές:

‘Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της αλλαγής της ζήτησης στους υδάτινους πόρους’

Άρης Γεωργακάκος, Professor of Water Resources, Georgia Institute of Technology,

Director, Georgia Water Resources Institute, Atlanta, Georgia, USA.

‘Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία:

Αναπτυξιακές και Επαγγελματικές προοπτικές’

Ανδρέας Λουκάτος, χημικός DEA περιβαλλοντολόγος, Αντιπρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Βιομηχανίων & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ).

‘Οι προκλήσεις της Κυκλικής Οικονομίας’

Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

‘Τα 1000 – επαγγελματικά – πρόσωπα της κυκλικής οικονομίας’

Γιώργος Καζαντζόπουλος, Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3KJafGT

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 μαθητές/τριες από τα τμήματα της Α & Β Λυκείου από το τμήμα της Κατεύθυνση Υγείας της Γ Λυκείου και του Ομίλου Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας επισκέφτηκαν το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Επίσκεψης είχε ως αφετηρία ενημέρωση για τις Σπουδές στην Βιολογία και τις Επιστημονικές εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια μέσα από ερευνητικές μελέτες.

Στην συνέχεια ακολούθησε συμμετοχή σε εργαστηριακά πειράματα με το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, PCR, υπολογιστικά μοντέλα πρωτεϊνών, διαγονιδιακά φυτά και παρασκευάσματα από φυτικούς οργανισμούς στο μικροσκόπιο, απομόνωση και ηλεκτροφόρηση DNA, τη μονάδα αλληλούχησης νέας γενιάς (NGS), παρασκευάσματα από ζωικούς οργανισμούς, τη μονάδα κυτταρομετρίας ροής και και ανατομή σε ένα ποντικάκι για την μελέτη των εσωτερικά όργανα που μοιάζουν αρκετά με αυτά του ανθρώπου.

 

Επίσκεψη στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου οι μαθητές των Ομίλων Δημοσιογραφίας και Κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Καθημερινή. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας και συμμετείχαν σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Λιάλιο. Ο κ. Λιάλιος εξήγησε στους μαθητές πώς λειτουργεί μια εφημερίδα ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων τους κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να τηρεί ένας δημοσιογράφος, την μεθοδολογία που θα πρέπει να ακολουθείται για μια ολοκληρωμένη και αντικειμενική έρευνα καθώς και τις προοπτικές της έντυπης δημοσιογραφίας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον εξαιτίας της επιρροής που ασκούν τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μαθητές έφυγαν ικανοποιημένοι αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις για την αξία του Τύπου ως θεμελιώδες μέσο πληροφόρησης και ως στυλοβάτη της δημοκρατίας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λιάλιο αλλά και όλους τους ανθρώπους της εφημερίδας που βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Έκθεση γεωμετρικών στερεών της βιβλιοθήκης θετικών επιστημών του ΕΚΠΑ 15/02/2023

Ευχαριστούμε την καθηγήτρια κ. Λεώνη Δάλλα, τη διευθύντρια της βιβλιοθήκης κ.Γαλαζούδη και όλο το φιλόξενο προσωπικό της βιβλιοθήκης για την εξαιρετική εμπειρία. Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τη ζέση και το ενδιαφέρον με το οποίο συμμετείχαν στις δραστηριότητες που οργανώθηκαν οι μαθητές μας. Συνόδεψαν τους μαθητές οι Μαθηματικοί κ.κ. Σ. Χασάπης και Μ. Μπιζμπιάνος. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Πλατωνικά και τα Αρχιμήδεια στερεά, παρατήρησαν την ιδιότητα της δυϊκότητας για τα Πλατωνικά στερεά, καταμέτρησαν έδρες, ακμές και κορυφές και υπέθεσαν τη χαρακτηριστική του Euler, ως σχέση ακμών, κορυφών και εδρών των κυρτών στερεών, δημιούργησαν αναπτύγματα (δίκτυα – nets) των στερεών στο επίπεδο, έπαιξαν με διαφορετικά αναπτύγματα επιλέγοντας ποια ήταν και ποια όχι, έμαθαν για συναντήσεις των Πλατωνικών στερεών στη φύση, για το τετράεδρο του μεθανίου, υπολόγισαν τη γωνία H-C-H, το διοξείδιο του πυριτίου και τους κρυστάλλους quartz, τις φυσικές τους ιδιότητες και την εφαρμογή τους στην ωρολογοποιεία και τέλος για ημιπολύτιμους λίθους όπως ο αμέθυστος και η κοπή τους. Τέλος, ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εφαρμογές των Μαθηματικών και τα νέα επιτεύγματά τους.

Στιγμές από την επίσκεψη και τις δραστηριότητες των μαθητών:

Σχήμα 1: Η καθηγήτρια Λεώνη Δάλλα, του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ μας περιγράφει εμπειρίες της από την έρευνα στα Μαθηματικά.

Σχήμα 2: Οι μαθητές εξηγούν στους συμμαθητές τους τις παρατηρήσεις τους στις δραστηριότητες.

Σχήμα 3: Από την υποδοχή μας στη βιβλιοθήκη από την διευθύντρια κ.Γαλαζούδη.

Gomboc της Σχολής Θετικών Επιστημών

Σχήμα 4: Τα γνήσια χαμόγελα των μαθητών καθοδηγούν τις επόμενες δραστηριότητές μας

Σχήμα 5: Από την υποδοχή μας από την καθηγήτρια Λεώνη Δάλλα

Σχήμα 6: Τα γεωμετρικά στερεά στη φύση

Σχήμα 7: Ο Φθορίτης σε μορφή κανονικού οκταέδρου.

Σχήμα 8: Κατασκευάζοντας τα δικά μας στερεά από χαρτί.

Σχήμα 9: Η καθηγήτρια Λεώνη Δάλλα μας εξηγεί κάποιες από τις ιδιότητες των Πλατωνικών και Αρχιμήδειων στερεών

Σχήμα 10: Περιγραφή των ξύλινων κατασκευών του κ.Πέττα.

Ακολουθεί η παρουσίαση που χρησιμοποιήθηκε για την επίσκεψη, η οποία είναι διαθέσιμη και στο σύνδεσμο εδώ https://presswiki.allmath.gr/wpwiki18/wp-content/uploads/2023/02/20230215-stereaekthesi-presentation.pdf.

4η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγελματική Σταδιοδρομία μέσω της Έρευνας & της Καινοτομίας».

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 (17.30-19.00), θα πραγματοποιηθεί η 4η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγελματική Σταδιοδρομία μέσω της Έρευνας & της Καινοτομίας».

Η Έρευνα και η Καινοτομία περιλαμβάνουν δραστηριότητες για την Ανάπτυξη νέων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την ανακάλυψη και τη δημιουργία Νέας Γνώσης για Επιστημονικά και Τεχνολογικά θέματα. Η έρευνα βοηθά στην καθοδήγηση πολλών αποφάσεων που μετατρέπουν μια ιδέα σε καινοτομία, αλλά και η καινοτομία είναι η κινητήρια δύναμη για την αναζήτηση των τρόπων και των διαδικασιών δημιουργίας μίας ιδέας. Μπορούν η έρευνα και η καινοτομία να δημιουργήσουν προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας;

Εισηγητές:

‘EIC: Από την Έρευνα στη Καινοτομία και τελικά στην Οικονομία της Γνώσης’

Δρ. Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, Διευθυντής Προγράμματος για την Υγεία και τη Βιοτεχνολογία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC).

‘Η αναζήτηση του ιδανικού προβλήματος’

Δρ. Αντώνης Ζωγράφος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής Akorn Technology.

‘Ακολούθησε τα όνειρά σου’

Δρ. Κωνσταντίνος Ματθιόπουλος, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

‘PERpectives: Ερευνητικό έργο βραβευμένο με Χρυσό Μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM2022’

Μαριάννα Μητσιώνη, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3RKuiq1

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

5ο Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας»

Τη Δευτέρα στις 30 Ιανουαρίου 2023 ομάδα μαθητών/τριών του Ομίλου επισκέφτηκαν την Εταιρεία Ροϊκός .

Ήταν μία μοναδική ευκαρία να συνομιλήσουν με διαφορετικές ειδικότητες επαγγελματιών (Περιβαλλοντολόγους, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Χημικούς Μηχανικούς, Πολιτικούς Μηχανικούς – Πολεοδόμους, Τοπογράφους), αλλά και να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τις πραγματικές συνθήκες εργασίας ενός χώρου εργασίας, τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για τις μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές σταδιοδρομίας τους.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Κα Αλεξάνδρα Παπαδήμα-Καλέργη (Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc Επιστήμης και Τεχνολογίας Υδατικών Πόρων, Διευθύντρια τμήματος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της εταιρείας ΡΟΪΚΟΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., Υπεύθυνη Διεθνούς Ανάπτυξης) και την κα Ζοζεφίνα Τερέζα Βιτάλη (Υπεύθυνη Έργων στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης της εταιρείας Ροϊκός, Πολιτικό μηχανικό, με μεταπτυχιακό στα Υδραυλικά και τη Μηχανική Περιβάλλοντος), αλλά και όλους τους συνεργάτες τους για την φιλοξενία των μαθητών/τριών και τον χρόνο που αφιερώσατε για τους μεταφέρετε γνώσεις και πραγματικές εμπειρίες.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου

Αργύρη Παναγιώτα, Μαθηματικός (M.Sc, M.Ed)

Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

3η Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα « Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας»

Το Σάββατο 21/01/2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας » στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Τα Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας είχαν, ;eχουν και θα έχουν πάντα μοναδικό και σημαντικό ρόλο στην διάγνωση , τη θεραπεία και την βελτίωση του επιπέδου της υγείας μας.

Με την βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων από τον τομέα της Υγείας & Πρόνοιας, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εθελοντική συμμετοχή τους, είχαμε την μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούμε να λάβουμε κρίσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τις ερευνητικές δυνατότητες στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες, τις Επαγγελματικές Προοπτικές της Οδοντιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Ψυχολογίας και τις Εργοθεραπείας, αλλά και λάβουμε συμβουλές για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων μέσα από πραγματικές εμπειρίες.

Ερευνητικές δυνατότητες στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες’.

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ,

Πρόεδρος Δ.Σ. Γ.Ν.Α. “Η ΕΛΠΙΣ”.

‘Γνωριμία με την Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Άσκηση της Οδοντιατρικής.

Που βρισκόμαστε και που κατευθυνόμαστε’.

Γιώργος Βαδιάκας, DDS, MSc, PhD, Παιδοδοντρίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής, ΕΚΠΑ

‘Επαγγελματικές Προοπτικές Φαρμακευτικής’.

Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός.

‘Επαγγελματικές διαδρομές στον τομέα της Ψυχολογίας’.

Ιωάννα Πανταζή, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενη στη τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR. Ιδιοκτήτρια Youniverse Therapy – Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης για expats στη Χάγη Ολλανδίας.

‘Η εργοθεραπεία και οι ανθρώπινες δεξιότητες’.

Αικατερίνη Αλεβιζοπούλου, Εργοθεραπεύτρια.

Στην οργάνωση της 3ης διαδικτυακής εκδήλωσης είχε συμβάλει ο Σύνδεσμος των των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, με εκπροσώπους τον Γραμματέα Κ. Παπαδημητρίου Δημήτρη και τον Πρόεδρο Κ. Τσάτσος , Γιατρό Πνευμονολόγο με πολύ μεγάλη εμπειρία σε Θέματα Υγείας.

Ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Σταυρόπουλος στον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 προσκεκλημένος του Ομίλου Κινηματογραφικής Παιδείας ήταν ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Σταυρόπουλος.

Ο κ. Σταυρόπουλος μίλησε στα παιδιά του ομίλου μας για τα επαγγέλματα που προκύπτουν από τις σπουδές στον κινηματογράφο, τις τεχνικές, τη φωτογραφία, το μοντάζ, τις προοπτικές και τις δυσκολίες. Επίσης μας μίλησε για την ιστορία της τέχνης του κινηματογράφου και την πορεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την εξέλιξη του φιλμ, τη διαδικασία αποκατάστασης παλαιών ταινιών και την ψηφιακή μορφή τους. Αναφέρθηκε στις νέες σύγχρονες μηχανές προβολής, τα ηχοσυστήματα και τις αίθουσες με νέας γενιάς συστήματα 3D, ενώ ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το μέλλον του κινηματογράφου και προέτρεψε στον προσανατολισμό των νέων γενιών στον κόσμο των ποιοτικών ταινιών.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε να μοιραστεί με τα παιδιά του Ομίλου μας την πολύτιμη εμπειρία του και να εμπνεύσει περισσότερο την όλη μας διαδρομή στην κινηματογραφική παιδεία.

 

4ο Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας»

Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου σε ρόλο ερευνητή

Ευχαριστούμε θερμά το ερευνητικό δυναμικό του ΙΙΒΕΑΑ: Κ. Πολίτη Παναγιώτη & Κα Καλτεζιώτη Βαλέρια, για την φιλοξενία και την αναλυτική επιστημονική παρουσίαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Η βιωματική προσέγγιση και εμπλοκή με την έρευνα σε πραγματικό χώρο εργασίας ερευνητικού εργαστηρίου ήταν μία μοναδική εμπειρία για τους μαθητές/τριες του Ομίλου.

Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά -Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου εμπλέκονται με τις δυνατότητες της υπολογιστικής τεχνολογίας στο τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του ΙΕΛ / Ε.Κ. «Αθηνά» , Κ. Βασίλειο Κατσούρο και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Κα Σωτηροπούλου Ελένη.

Νομικές Επιστήμες

Η μαθήτρια Κουκά Νίκη συναντά τον δικηγόρο κ. Ναζιμπιάν Οδυσσέα, Απόφοιτο της Ευαγγελικής Σχολής και Εκπρόσωπο του Δήμου Νέας Σμύρνης για να ενημερωθεί για τις επαγγελματικές προοπτικές, τις δεξιότητες και τις απαιτήσεις του επαγγελματικού πεδίου των Νομικών Επιστημών.

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας -Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου

Αργύρη Παναγιώτα, Μαθηματικός (M.Sc, M.Ed)

Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

2η Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Την Κυριακή 18/12/2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», που υλοποιείται από το Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, από το 2019, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ευχαριστούμε θερμά τους αξιότιμους εισηγητές για πολύπλευρη κάλυψη του ζητήματος των προκλήσεων και των ευκαιριών για τις επαγγελματικές προοπτικές, που αναδύονται μέσα από την βασική αρχή της «Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Οι προκλήσεις της Κυβερνοασφάλειας ως προϋπόθεση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ευημερίας’.

  • Τον κ. Νικόλαο Κουλούρη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πώς παράγονται και πώς αμβλύνονται οι ανισότητες; Σπουδές για κοινωνικά προβλήματα και πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης’.

  • Την κα Ζοζεφίνα Τερέζα Βιτάλη, Υπεύθυνη Έργων στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης της εταιρείας Ροϊκός, Πολιτικό μηχανικό, με μεταπτυχιακό στα Υδραυλικά και τη Μηχανική Περιβάλλοντος.

‘Ο ρόλος του Ευρωπαίου Μηχανικού στη διασφάλιση του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε αξιοπρεπείς υποδομές αποχέτευσης στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής’.

  • Τον κ. Ευστράτιο Αθανασίου, Ιδρυτή και Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου (ΕΕΕΠΚΑ).

Η σύνδεση της νέας γενιάς με τη διεπιστημονικότητα, μέσω του εθελοντισμού: το παράδειγμα της CPRGGreece.

  • Τον κ. Αναστάσιο Υφαντή, Επιχειρησιακός Διευθυντής, Γιατροί του Κόσμου.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία στον Ανθρωπιστικό Τομέα. Ευκαιρίες και Προκλήσεις.