Επίσκεψη στη Βουλή

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι Όμιλοι Δημοσιογραφίας και Κινηματογράφου αλλά και άλλοι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Ελένη Λάσκαρη, μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Ιδρύματος της Βουλής στην αίθουσα της ολομέλειας αλλά και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου φιλοξενείται η έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά». Είδαν από κοντά σημαντικά έργα τέχνης και εκθέματα από την εποχή της Επανάστασης. Παράλληλα ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου αλλά και για τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

 

 

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας» στο Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Στις 30 Νοεμβρίου 2022 μαθήτριες του Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας» είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» . Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν άρτια οργανωμένο από την Κα Οικονομοπούλου Γ. Γραφείο Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και περιελάμβανε :

Περιήγηση στις κλινικές του Νοσοκομείου με υπεύθυνες τις Κα Τσιτσίκα Μ., Ειδικευόμενη ΩΡΛ Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» & την κα Μουγκαράκη Ευ., παρατασιακή (ειδικευόμενη) στην Εσωτερική Παθολογία, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

 • Καρδιολογική Κλινική– Υπεύθυνος ξενάγησης: κ. Π. Αποστολόπουλος, Ειδικευόμενος Καρδιολογίας, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
 • Οφθαλμολογικό Τακτικό Ιατρείο 12:45 – Υπεύθυνος ξενάγησης: κ. Δ. Φράγκος, Ιατρός, Οφθαλμολογικού Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
 • ΩΡΛ Κλινική– Υπεύθυνη ξενάγησης: κ. Μ. Τσιτσίκα, Ειδικευόμενη ΩΡΛ Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
 • Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα/Υπέρηχοι-Αξονικός – Υπεύθυνος ξενάγησης: κ. Αγγ. Θεοδοσίου, Επιστ. Υπεύθυνος Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»
 • Παθολογική Κλινική – Υπεύθυνοι ξενάγησης: κ. Ευ. Μουγκαράκη, παρατασιακή (ειδικευόμενη) & Δ. Φερτάκης, Ειδικευόμενος, Παθολογικού Τμήματος, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Συζήτηση, όπου συμμετείχαν και η Κα Θειακού Φ., Διοικήτρια Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» και ο Κ. Φασουλάκης Μ., Πρόεδρος Επιστ. Συμβουλίου, Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ»

Επίδειξη χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού:

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Κύριο Χαλβατσιώτη Π. , Πρόεδρο Δ.Σ. Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», Απόφοιτο του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, για την μοναδική εμπειρία που είχαν οι μαθήτριες στις κλινικές το Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ», που έχουν ως στόχο να ακολουθήσουν τις Επιστήμες Υγείας ως καριέρα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Ευχαριστούμε και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, κ. Τσάτσο Α. για την επικοινωνία για την οργάνωση της επίσκεψης.

Συνοδοί της Επίσκεψης ήταν η κα Αργύρη Παναγιώτα (Μ.sc, M.ed, Μαθηματικός), Υπεύθυνη του Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας» και η Κα Βαμβακοπούλου Σεβαστή (Βιολόγος).

 

Επίσκεψη του Ομίλου Χημείας στο Τμήμα Χημείας Ε.Κ.Π.Α.

Την Τετάρτη 30/11 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Χημείας της Σχολής μας, μαζί με συμμαθητές/ριες τους της Γ΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το Τμήμα Χημείας του Ε.Κ.Π.Α. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Αναπλ. Καθ. Οργανικής Χημείας Δρ. Γ. Βουγιουκαλάκη και να συζητήσουν μαζί του για τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Η έρευνα του Δρ. Βουγιουκαλάκη εστιάζεται στα πεδία της ανάπτυξης καινοτόμων θεραπειών για καρκινικούς όγκους, της αειφόρου κατάλυσης, της βελτίωσης των ιδιοτήτων προηγμένων υλικών καθώς και στη σύνθεση νέων ενώσεων με εφαρμογή στην παραγωγή ενέργειας και την κατασκευή βιοαισθητήρων. Στη συνέχεια, ο Δρ. Βουγιουκαλάκης συζήτησε με τους μαθητές μας για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας οργανικός χημικός και για τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος φοιτητής προκειμένου να εργαστεί ως ερευνητής.

Οι μαθητές/ριές μας, αμέσως μετά, συνάντησαν τον Αναπλ. Καθ. Βιοχημείας Δρ. Ε. Στρατίκο και την Επικ. Καθ. Δρ. Ε. Εμμανουηλίδου. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για τις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα της βιοχημείας και επιπλέον για τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα: Ο Δρ. Στρατίκος στοχεύει στην περαιτέρω κατανόηση της δομής και της λειτουργίας πολύπλοκων βιολογικών συστημάτων, σε μοριακό και ατομικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, μελετά, τη δομή και τη λειτουργία των πρωτεϊνικών βιομορίων, καθώς και των παραλλαγών τους, που προκαλούν ασθένειες. Ακολούθως, στοχεύει στο σχεδιασμό νέων φαρμάκων. Η Δρ. Εμμανουηλίδου μας μίλησε για την έρευνά της στη διερεύνηση των μοριακών μηχανισμών έκκρισης και αποικοδόμησης πρωτεϊνών, οι οποίες σχετιζονται με νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Στο τέλος της συζήτησης, ο Δρ. Στρατίκος και η Δρ. Εμμανουηλίδου απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών μας σχετικές με τη βιοχημεία και τις εφαρμογές της.

Η τρίτη παρουσίαση έγινε από τον Αναπλ. Καθ. Ανοργάνου Χημείας και Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος της Διδακτικής της Χημείας (ΔΙΧΗΝΕΤ-ΕΑΑ) Δρ. Κ. Μεθενίτη. Ο Δρ. Μεθενίτης μας μίλησε για την επιστήμη της Χημείας, το επάγγελμα του χημικού (δημόσιος τομέας, βιομηχανία, έρευνα, εκπαίδευση) αλλά και για τα 10 αναδυόμενα πεδία έρευνας της Χημείας, όπως ανακοινώθηκαν από την IUPAC στις 17/10/2022 (https://iupac.org/iupac-2022-top-ten/). Ακολούθησε συζήτηση για τις αερογέλες, που κατασκευάζονται στο Εργαστήριο Ανοργάνου Χημείας, τις μπαταρίες ιόντων νατρίου και τα νανοσωματίδια. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά με το πείραμα «αναζήτησης του μπλε».

Η επίσκεψή μας στο Τμήμα Χημείας ολοκληρώθηκε με περιήγηση στην νέα πτέρυγα οργάνων και με σύντομες, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των οργάνων NMR και σκέδασης ακτινών Χ από τον Επίκ. Καθ. Ανοργάνου Χημείας Δρ. Ν. Τσουρέα. Ο Δρ. Τσουρέας παρουσίασε στους/στις μαθητές/ριες μας την αρχή της λειτουργίας των δυο οργάνων και απάντησε σε ερωτήσεις τους.

Η Σχολή μας και ο υπεύθυνος καθηγητής Χ. Μακεδόνας ευχαριστούν θερμά τους καθηγητές και την καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α. για την τιμή που μας έκαναν να μας υποδεχθούν και για το χρόνο που μας αφιέρωσαν!

3ο Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας»

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 ο Πρόεδρος της CPRGGreece κος Ευστράτιος Αθανασίου, ο Αντιπρόεδρος Α’ κος Πέτρος Νασιμπιάν, τα μέλη του ΔΣ κ. κ. Κωνσταντίνος Καραμαλής & Ειρήνη Παπαχατζή και το μέλος κ. Ηλιάνα – Δήμητρα Ψωμαδάκη, παρουσίασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου “Σύνδεσης Εργασίας και Εκπαίδευσης”, με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Παναγιώτα Αργύρη.

Πρόληψη του καρκίνου: οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις και
η προαγωγή υγείας γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας».

 • Οι 6 πυλώνες της πρόληψης των ασθενειών: ξεκινώντας από τα νεογνά!
 • Υγιεινή διατροφή και καρκίνος: τρώγοντας ένα ουράνια τόξο!
 • Φυσική δραστηριότητα και καρκίνος: περπατώντας παρέα με φίλους!
 • Κάπνισμα και καρκίνος: και αν το έχεις αρχίσει, μπορείς να το διακόψεις!
 • Καρκίνος και χρόνιο ψυχοκοινωνικό στρες: γαλήνη και αυτεπίγνωση!
 • Ποιότητα ύπνου – κιρκάδιο σύστημα – τα βιολογικά ρολόγια του ανθρώπου
 • Κατάχρηση μπλε οθονών (κινητά, υπολογιστές, τάμπλετ) και καρκίνος: μια έμμεση σχέση, μέσω του στρες και του κιρκάδιου ρυθμού
 • Λοιμώξεις και καρκίνος: η πρόληψη σώζει ζωές!
 • Περιβάλλον, ρύπανση και επαγγελματικά καρκινογόνα
 • Έγκαιρη διάγνωση: σώζει ζωές το γοργόν!

Η εισήγηση δεν περιορίστηκε στις γνωστικές πληροφορίες για το πεδίο της πρόληψης του καρκίνου, αλλά επεκτάθηκε από την ιστορία και τους σκοπούς της “Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου” έως και τη δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών στον εθελοντισμό, με τελικό στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπων μέσω κοινωνικών δράσεων. Ο κος Αθανασίου σημείωσε την προθυμία των μαθητών να αναλάβουν οι ίδιοι οργανωτικό ρόλο σε εθελοντικές πρωτοβουλίες.

 

Διευθυντής Φωτογραφίας Κινηματογράφου σε Όμιλο του σχολείου μας

Στον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας του σχολείου μας καλεσμένος ήταν ο Διευθυντής Φωτογραφίας Κινηματογράφου κ. Παναγιώτης Κλειδαράς, ο οποίος μίλησε στους μαθητές του ομίλου μας για την τέχνη της φωτογραφίας, για την αγάπη που πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με τον κόσμο του κινηματογράφου και για τις ποιητικές διαστάσεις που μπορεί να πάρει αυτή η ενασχόληση.

Ο κ. Κλειδαράς μας προέβαλε δείγματα της δουλειάς του σε εικόνα και σε βίντεο ερμηνεύοντας και αναλύοντας κάθε πλάνο από τεχνικής και λειτουργικής άποψης.

Μοιράστηκε μαζί μας την πολύχρονη εμπειρία του και μας γνώρισε τις µεθόδους και τις τεχνικές µε τις οποίες παράγεται το κινηματογραφικό προϊόν δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη κριτικής στάσης απέναντι στην κινούμενη εικόνα. Αυτό που εντυπωσίασε τους μαθητές μας ήταν η κοινωνική και ανθρωπιστική του προσέγγιση των θεμάτων διαμέσου των κινηματογραφικών ταινιών αλλά και της προσωπικότητας-φιλοσοφίας που πρέπει να διέπει τον κάθε κινηματογραφιστή.

 

2ο Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας»

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις για την βιωματική προσέγγιση των επαγγελματικών πεδίων εργασίας.

 • Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Ομάδα μαθητριών ενημερώθηκε για την φιλοσοφία, το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές της Σχολής από το Καθηγητή του τομέα του Τομέα του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, κ. Γυφτόπουλου Σταύρο (Απόφοιτο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης). Επίσης με την υποστήριξη της φοιτήτριας & αποφοίτου κα Δρακουλάκου Γεωργίας, επισκέφτηκαν τα εργαστήρια του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και συζήτησαν για μελλοντικά σχέδια αρχιτεκτονικών κατασκευών.

 • Δικαστήριο Ευελπίδων

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Ρεβέκκα Λιμπεράτου-Φωτοπούλου για την φιλοξενία των μαθητών/τριών, οι οποίοι είχαν την μοναδική ευκαιρία της βιωματικής εμπλοκής με το επάγγελμα του δικαστικού λειτουργού, να παρακολουθήσουν την ακροαματική διαδικασία μίας δίκης και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Δίοικησης κ. Χριστόφορο Λινό, Πρόεδρο Πρωτοδικών.

Εργαστήριο Φυσιολογίας, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο μαθητής Ζευγαρίδης Αθανάσιος (Β1), Θεοφάνους-Δράκου Δήμητρα (Γ1) και Καταρντζή Αθηνά (Α2) επισκέπτονται το εργαστήριο Φυσιολογίας, της Ιατρικής Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών για την βιωματική προσέγγιση των ερευνητικών διαδικασιών.

Η έρευνά του εργαστηρίου επικεντρώνεται στην ενεργοποίηση του συστήματος ιντερφερόνης τύπου Ι και ΙΙ σε οργανοειδικά και συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς και τις μοριακές οδούς που οδηγούν στην λεμφωμαγενέση, την υποκλινική αθηροσκλήρυνση και την ψυχοπαθολογία που σχετίζεται με το σύνδρομο Sjogren, το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Εξοικείωση με βασικό εργαστηριακό εξοπλισμό και αναλώσιμα
 • Απομόνωση DNA (και RNA) από ολικό αίμα με σκοπό τον έλεγχο για μεταλλάξεις
 • Απομόνωση RNA) από ολικό αίμα με σκοπό τον έλεγχο έκφρασης γονιδίων
 • Έλεγχος θρομβοφιλίας που εφαρμόζεται στο εργαστήριο

Θερμές ευχαριστίες για την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και την υποστήριξη των μαθητών/τριών στην

 • Δρ. Κλειώ Π. Μαυραγάνη, Ρευματολόγος και Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Και στους/στις

 • Χαράλαμπος Σκαρλής
 • Σύλβια Ραφτοπούλου
 • Αναστασία Χρονοπούλου
 • Παναγιώτης Λεμπέσης

Η απόφοιτος Φωτεινή-Ευαγγελία Κορίτου μοιραστηκε τις εμπειρίες της από την συμμετοχή της στο διεθνές πρόγραμμα AFS για το οποίο έχει λάβει υποτροφία και παρουσίασε τις δυνατότητες φοίτησης σε Ευρωπαϊκές χώρες :

Παρουσίαση

Παράλληλα συνεχίζεται η υλοποίησης δραστηριοτήτων στην σχολική τάξη eclass για την εξερεύνηση πεδίων επαγγελματικής σταδιοδρομίας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων απασχολησιμότητας :

Γραμμή μάθησης για την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων:

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 μέλη από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου (ΕΕΕΠΚΑ) Cancer Prevention Research Group in Greece (CPRGGreece) (www.cprggreece.org, cprggreece.info@gmail.com)

θα επισκεφτούν το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για την υλοποίηση σειράς δραστηριοτήτων, που στοχεύουν

 • Στην εξοικείωση των μαθητών με την έννοια «Υγεία, Επιστήμη, Έρευνα, Ιατρική, Γνώση, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»
 • Στην εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία, διοίκηση και οργάνωση δράσεων των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών
 • Στην διεπαφή των μαθητών με στελέχη ΜΚΟ και νέους επιστήμονες, ώστε, μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, να γνωρίσουν πτυχές του μέλλοντός τους και να πράξουν υπέρ αυτών πιο στοχευμένα
 • Στην πρακτική γνώση και λειτουργική χρήση πληροφοριών για την πρόληψη του καρκίνου
 • Στην ανάπτυξη του ιατρικού αλφαβητισμού (health literacy) των μαθητών
 • Στη παροχή δυνατότητας των μαθητών – για πρώτη φορά πανελλαδικά για μαθητές μικρότερους των 18 ετών – να συμμετέχουν ενεργά στο εθελοντικό έργο μιας

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου

Aργύρη Παναγιώτα, Μαθηματικός (M.Sc, M.Ed)

Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΑργύρη Παναγιώτα

 

Οι μαθητές μιλούν ..”on camera”

Στο πλαίσιο του ομίλου Δημοσιογραφίας οι μαθητές του 15μελούς εκφράζουν τις σκέψεις τους. Δείτε το βίντεο στον Ευαγγελιοφόρο.

1η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα για την διαχείριση και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών»

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 (17.30-19.00) θα πραγματοποιηθεί η 1η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα για την διαχείριση και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών».

Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για την ανάγκη μείωσης των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, καθώς οι προβλέψεις δείχνουν ότι συνδέονται με την αύξηση της έντασης και της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστροφών. Ο στόχος επίτευξης περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αλλά και ο πλήρης κύκλος διαχείρισης των φυσικών καταστροφών που προειδοποιούν έγκαιρα, τροποποιούν τις αιτίες και μετριάζουν τις συνέπειες έχει ανίκτυπο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ποιες είναι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας; Πως και πόσο επηρεάζονται οι επαγγελματικές προοπτικές;

Η συμμετοχή επαγγελματιών από τους χώρους εργασίας και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής κοινότητας στοχεύει στην ενημέρωση των νέων για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, που υπάρχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και στην υποστήριξή τους στη λήψη αποφάσεων, παρουσιάζοντας αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες για το επίκαιρο θέμα των επαγγελμάτων που συνδέονται με την διαχείριση και τη πρόληψη των φυσικών καταστροφών.

Εισηγήσεις:

 • ‘Νέες Τεχνολογίες για την πρόληψη & διαχείριση κρίσεων’. Δημήτριος Ασκούνης, Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ.
 • ‘Ο επιστήμονας της Βιώσιμης Αναπτυξης. Παρουσίαση του Τμήματος “Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου’. Ρόϊδω Μητούλα, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
 • ‘Η βιοποικιλότητα ως μία νέα οικονομική κατεύθυνση για την αειφορία’. Ιωάννης Ματσίνος, Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 • Το επάγγελμα του Περιβαλλοντολόγου. Η σύνταξη Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)’. Αγησίλαος Οικονόμου, Διδάκτωρ ΕΜΠ, Περιβαλλοντολόγος, Διδάσκων Καθηγητής Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
 • ‘Ο Γεωλόγος στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών’. Δρ. Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3TqphlK

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση.

1ο Ενημερωτικό Δελτίο Δράσεων Ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας»

Η έναρξη των δράσεων του ομίλου «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, πλαισιώθηκε με την συμμετοχή των αποφοίτων του Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, οι οποίοι παρουσίασαν τις εμπειρίες από τη φοίτησή τους στα Τμήματα των Πανεπιστημιακών & Πολυτεχνικών Σχολών,  στα οποία είτε είναι ακόμη φοιτητές είτε έχουν λάβει πρόσφατα το πτυχίο τους.

Οι παρουσιάσεις συμπληρώθηκαν με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις υλοποίησης διεπιστημονικών/ερευνητικών εργασιών, αλλά και με μεθοδολογικές προσεγγίσεις βιβλιογραφικής επισκόπησης, αντίστοιχες με τα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών του ομίλου, με στόχο τη διερεύνηση για την ενσωμάτωση υπηρεσιών από τα περιβάλλοντα των χώρων εργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική συμμετοχή τις/ τον :

 • Κα Αντωνίου Έλενα, Πτυχιούχο Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 • Κα Ζαχαρίου Άννα, Πτυχιούχο Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Κ. Μανιάτη Ανδρέα, Φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 • Κα Δρακουλάκου Γεωργία, Φοιτήτρια της Σχολής Αρχικτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για την κάλυψη των κλίσεων και των προτιμήσεων επαγγελματικής σταδιοδρομίας των μαθητών/ τριών του ομίλου στις 24 Οκτωβρίου 2022, υπήρχαν συμπληρωματικές παρουσιάσεις και προτάσεις ερευνητικών εργασιών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους/ στις :

 • Καρύδη Ευάγγελο: Μηχανολογία, Φυσική, Μαθηματικά.
 • Γάκη Ασπασία : Ψυχολογία & Έρευνα
 • Τσολάκου Σόνια, Απόφοιτος Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης με σπουδές και έρευνα στους τομείς:

Ιατρική Γενετική

Ανοσοπαθολογία του ανθρώπινου σώματος

Γενετική τοξικολογiα

Γενετική του καρκiνου

Ανάπτυξη ζώων

 • Σώζο Στέργιο, Απόφοιτος Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης με σπουδές στην Διοικητική Επιστήμη.
 • Θεοφανίδου Αικατερίνη, , Απόφοιτος Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 • Μελίνα Παπαδημητρίου, Απόφοιτος Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, φοιτήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Πνευμονολόγο & Διευθυντή ΕΣΥ, Κ. Τσάτσο Αναστάσιο, για την συμμετοχή του και την υποστήριξη του στις δράσεις του Ομίλου.