ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑ.

Οι μαθήτριες του Προτύπου Λυκείου μας, Καλογιαννίδου Ελισσάβετ, (Β΄ Τάξη), Κουλουριώτη Ελεάννα, (Α΄ Τάξη), Μαραγκάκη Αντιγόνη, (Β΄ Τάξη), Μπεθάνη Ελένη, (Β΄ Τάξη) και Νικάκη Αντιγόνη, (Α΄ Τάξη), έλαβαν μέρος στο διαδικτυακό μαθητικό Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικού Κειμένου με θέμα την Ποίηση της Κικής Δημουλά, μιας από τις σημαντικότερες ποιήτριες της χώρας μας, η διοργάνωση του οποίου πραγματοποιήθηκε από το Ιδιωτικό-Ισότιμο Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών και το Ιδιωτικό Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού στις 8/3/2021 (Α΄ Φάση) και 9/3/2021 (Β΄ Φάση- Τελικός).

Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού οι μαθήτριές μας παρουσίασαν τα ποιήματα που είχαν επιλέξει ενώπιον των Συμβούλων Καθηγητών – Κριτών των σχολείων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.

Στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού προκρίθηκαν δέκα μαθητές/μαθήτριες με την υψηλότερη βαθμολογία και παρουσίασαν τα κείμενά τους ενώπιον κριτικής επιτροπής, την οποία αποτελούσαν οι κυρίες Κική Δεμερτζή, Φιλόλογος, Θεατρολόγος και πρώην Σχολική Σύμβουλος, Κόρα Καρβούνη, Ηθοποιός και Coach Ηθοποιών και Χρύσα Σπυροπούλου, Φιλόλογος, Συγγραφέας και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου.

Στη Δεύτερη Φάση του Διαγωνισμού, οι μαθήτριές μας που προκρίθηκαν ανάμεσα στους 10 μαθητές του Τελικού (από 76 μαθητές και μαθήτριες 21 άλλων σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στην πρώτη φάση) ήταν η Καλογιαννίδου Ελισσάβετ (Β΄Λυκείου) που πήρε το 3ο Βραβείο και η Μαραγκάκη Αντιγόνη (Β΄Λυκείου) που πήρε έπαινο. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στις άλλες τρεις μαθήτριες που συμμετείχαν: Κουλουριώτη Ελεάννα (Α΄ Λυκείου), Μπεθάνη Ελένη (Β΄ Λυκείου) και Νικάκη Αντιγόνη (Α΄ Λυκείου) με τις επίσης εξαιρετικές, ουσιαστικές και ερμηνευτικές αναγνώσεις τους!

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρίσκεται και εδώ.

Πολλά Θερμά Συγχαρητήρια και από τις Καθηγήτριες, που ανέλαβαν την προετοιμασία για το Διαγωνισμό, στις αναγνώστριες – μαθήτριές μας, οι οποίες εμβάθυναν στα ποιητικά νοήματα και τα ερμήνευσαν με επιτυχία, ιδιαίτερη ευαισθησία και άποψη αισθητική!

Οι Καθηγήτριες

Μαρία Λιτσάρδου, δ.φ.

Ιωάννα Ψευτογιάννη, δ.φ.

Ευαγγελία Καρίμαλη, δ.φ.

Αικατερίνη Τσαχτσαρλή, M.A.

 

Επιτυχίες μαθητών μας στη Β’ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Συνεχίζεται η εξαιρετική πορεία των μαθητών/τριών του σχολείου μας στον 33ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής (http://www.pdp.gr/default.asp?pid=1&la=1). Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και καλή συνέχεια στους παρακάτω μαθητές/τριες που προκρίθηκαν για τη Γ’ (τελική) Φάση!

Από το Λύκειο:
Αριάδνη Κουκουδάκη, Δημήτριος Μπαλάτος, Ιωάννης Τζανέτος, Βασίλης Χατζηβασίλογλου, Αλκιβιάδης Χονδρόπουλος

και από το Γυμνάσιο:
Άγγελος Οικονομόπουλος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β’ ΦΑΣΗΣ 33ου ΠΔΠ

Πρόκριση μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής


Συγχαρητήρια στους/στις παρακάτω μαθητές/τριες του σχολείου μας που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την Α' φάση του 33ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (http://www.pdp.gr/default.asp?pid=1&la=1). Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Από το Λύκειο:
Αριάδνη Κουκουδάκη, Δημήτριος Μπαλάτος, Ιάσονας Σπίγγος, Ιωάννης Τζανέτος, Βασίλης Χατζηβασίλογλου, Αλκιβιάδης Χονδρόπουλος

και από το Γυμνάσιο:
Ιωάννης Δουμένης, Άγγελος Οικονομόπουλος και Γεώργιος Τσαμπαρλής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΦΑΣΗΣ 33ου ΠΔΠΑναφορά του in.gr στην ομάδα CanSat του σχολείου μας

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε ο ιδρυτής της SPIN (Space Innovation) κύριος Ηλίας Ψυρούκης στην ομάδα CanSat του σχολείου μας σε συνέντευξή του στο in.gr.

Διάκριση μαθητών μας

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας Κωνσταντίνο-Ιάκωβο Τζελέπη, Καραογλάνη Ιγνάτιο και την καθηγήτριά τους κ. Κ. Σβώλη για την πρόκριση των μαθητών στον Περιφερειακό γύρο της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας. Για τα αποτελέσματα δείτε εδώ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στον επόμενο γύρο.

Ο Διευθυντής

Απόφοιτος μας μετέχει στην ομάδα ASAT του ΑΠΘ

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο απόφοιτός μας Πέτρος Δημητρέντσης είναι επικεφαλής του τμήματος Πυραυλικής της φοιτητικής ομάδας ASAT του ΑΠΘ. Η ομάδα ασχολείται με την Αεροναυτική και την Πυραυλική, δηλαδή την κατασκευή και πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την κατασκευή και εκτόξευση πυραύλων υψηλής ισχύος. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Ο Διευθυντής

Εκδόθηκαν τα έργα του μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Εκδόθηκαν τα έργα του μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής
«ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ…» του Μαρτίου – Απριλίου 2020. Μπορείτε να τα απολαύσετε από εδώ.

έκδοση-λογοτεχνικού-διαγωνισμού

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τα βραβεία και τους επαίνους που κατέκτησαν. Συγκεκριμένα:

Στην κατηγορία «Ποίημα Λυκείου»:
1ο βραβείο: Στέλλα Πλευράκη: «Η πανοπλία», Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Τους εξής επαίνους, κατ’ αλφαβητική σειρά:
Πελίνα Σταματάκη: «Το τραπέζι της κουζίνας», Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Ανδρέας Τσουβαλάς: «Έρως της αμαρτίας», Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Αγγελική Χαραλαμποπούλου: «Εσύ κι ο κόσμος», Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Στις ειδικές μνείες :

Μαρία Φεφέ: «Ο άλλος», Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Ο Διευθυντής

Διάκριση στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη

Οι μαθήτριες της  Γ΄ Λυκείου Άννα Δριμή και Μαρία Φεφέ διακρίθηκαν στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη περιόδου 2019 – 2020, στον οποίο συμμετείχαν με τα κείμενα που ακολουθούν.

Ο εν λόγω Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο σχολείο μας οργανώθηκε με την επίβλεψη των φιλολόγων κ. Θώδη Γεωργίου και κ. Παπαδοπούλου Μαρίας.

Άννα Δριμή, Άρθουρ ο αρκούδος.

Μαρία Φεφέ, Σκέψεις ενός παιδιού.

Βράβευση μαθητή μας: “Η χαμένη γενιά του Άμπερφαν”

Συγχαίρουμε τον μαθητή μας Διαμαντόπουλο Βασίλη που με το ποίημα του “Η χαμένη γενιά του Άμπερφαν” κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Νίκος Καζαντζάκης» των εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Η-χαμένη-γενιά-του-Άμπερφαν

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Διάκριση μαθητή μας στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών 2020

Συγχαίρουμε τον μαθητή μας Τζελέπη Κωνσταντίνο-Ιάκωβο για την διάκριση του στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομικών 2020.

Ο Διευθυντής